DFI nF4x Infinity /-AL (nF4-4x) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- punkexploited
- Začátečník

Ja mam tuto zakladni desku a jsem s ni take velice spokojen. Mam update BIOSu a to posledni verzi beta ktera je na ceskych strankach. Mam na ni Sepmrona 2800+ a zatim se mi ho podarilo stabilne pretaktovat na 8x310 coz je 2480Mhz bez zvysovani napeti,akorat sem mel problem s nastavovanim pameti,to mi delalo problemy ted mi pameti bezi na 414MHz CL 2,5 (3,3,7) a v PC MARKu 05 3678bodu taky neni k zahozeni. Myslite,ze ma cenu sundat z ni ten malej chladic CHIPSETu a dat tam pasiv http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 nebo je to zbytecny? Take se mi ted stalo ze jsem dal ve windows restartovat a jak nabehly tak program ktery je u desky Smart Guardian mi ukazoval teplotu 128 stupnu u obou polozek tak jsem dal restartovat a v biosu to ukazovalo dokocne -128(chlazeni dusikem zadarmo
)tak jsem podrzel tlacitko na vypnuti a nic tak jsem nechal nabehnout windows a dal jsem vypnout a on se restartoval a tak jsem vypl zdroj. pak jsem ho opet zapl a vse v poradku i to mereni stupnu. Nestalo se vam to take nekomu?
- LoPiO
- Nováček

-
- Thunder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem taky štastný majitel této desky. Je vážně super. Se Sempronem64 2500 (1,4GHz) jsem se zatim bez zvyšování jakýhokoliv napětí dostal na 2215MHz
FSB je kolem 315, HTT násobek 3x, dělička na pamětech 200:133.....pohoda.
Teplota ve windows na procáku po taktnutí 32 stupňů, je to vážně chladnoučký. U chipsetu mi speedfan ukazuje tak 35° C, ale když si žáhnu na ten pasiv na chipsetu, je to dost horký. Jinak mám u toho Inno GeForce 6600GT a úplně přesně mi tam vadí jediná součástka, abych si tam nedal nějakej vyšší pasiv s lepším větráčkem...ale což, jinak super kauf...nelituju.
PS: zamozřejmě to ještě zkusim poladit, co to dá
edit: tak jsem to ještě kapánek zkusil, opět bez zvýšení napětí je FSB na 330 MHz, moje DDR400 paměti pak jedou na reálnejch 422MHz! - to je zvláštnost, s děličkou 200:133 by měli dávat ve výsledku 439MHz, ale deska to trochu snižuje - což je ovšem super pro přetaktovávání, dostanu se tak s obyč pamětma na vyšší FSB
S děličkama mám ovšem jeden zásadní problém, když nastavím poměr 200:100 (nejnižší), tak bios naběhne, ale pak naskočí okno DETECTING RAID ARRAY a nic se už dál neděje. RAID mám ale v biosu disabled. S vyššíma děličkama je vše ok. Neví někdo co s tím, pls??
Teplota ve windows na procáku po taktnutí 32 stupňů, je to vážně chladnoučký. U chipsetu mi speedfan ukazuje tak 35° C, ale když si žáhnu na ten pasiv na chipsetu, je to dost horký. Jinak mám u toho Inno GeForce 6600GT a úplně přesně mi tam vadí jediná součástka, abych si tam nedal nějakej vyšší pasiv s lepším větráčkem...ale což, jinak super kauf...nelituju.
PS: zamozřejmě to ještě zkusim poladit, co to dá
edit: tak jsem to ještě kapánek zkusil, opět bez zvýšení napětí je FSB na 330 MHz, moje DDR400 paměti pak jedou na reálnejch 422MHz! - to je zvláštnost, s děličkou 200:133 by měli dávat ve výsledku 439MHz, ale deska to trochu snižuje - což je ovšem super pro přetaktovávání, dostanu se tak s obyč pamětma na vyšší FSB
S děličkama mám ovšem jeden zásadní problém, když nastavím poměr 200:100 (nejnižší), tak bios naběhne, ale pak naskočí okno DETECTING RAID ARRAY a nic se už dál neděje. RAID mám ale v biosu disabled. S vyššíma děličkama je vše ok. Neví někdo co s tím, pls??
- LoPiO
- Nováček

-
Ten isty problem mam aj jaThunder píše: S děličkama mám ovšem jeden zásadní problém, když nastavím poměr 200:100 (nejnižší), tak bios naběhne, ale pak naskočí okno DETECTING RAID ARRAY a nic se už dál neděje. RAID mám ale v biosu disabled. S vyššíma děličkama je vše ok. Neví někdo co s tím, pls??
Dufam, ze to novym biosom spravia a ak nie bude to chciet niake DDR500
- Thunder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem aspon rád, že nejsem jedinej, kdo má tenhle problém. Skoro trošku lituju, že jsem si nepřiplatil za Sempron64 2800+, který má větší násobič a ta dělička by mě netrápila. Takhle bych kvůli dalšímu přetaktování musel taky zainvestovat do DDR500, nebo ještě lépe, že by vše vyřešil nový bios.Ten isty problem mam aj jaDosiahol som to co je v podpise. Delicka 1:0.5 mi funguje do 342HTT a potom pri zvyseni to vypise tu blbost raidom
![]()
Dufam, ze to novym biosom spravia a ak nie bude to chciet niake DDR500
- LoPiO
- Nováček

-
- LoPiO
- Nováček

-
To je pekne, ze to dokaze ked im nefuguje delicka na 100 pri vacsom HTT ako 345. Ten kto ma ramky DDR500 staci aj 133, ale ja co mam DDR400 si mozem piskat.Smith píše: 300MHz je pro tuhle desku totální hračka ...dostal jsem z ní 392MHz. 392MHz bylo nastaveno v BIOSu, ale deska sama FSB mírně zvyšuje, takže v reálu je to 395MHz!
Perfektní deska! I když to není LanParty, tak se DFI opět předvedlo, že umí skvělé "obyčejné" desky.![]()
V recenzii tu na www.pctuning.cz to malo byt napisane ako podstatna vec
- Thunder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Už se nám to s těma děličkama pěkně množí
viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32881
Navrhuji postupně kamenovat support@dfi.cz dotazama. Dřive nebo později se z toho zblázní a pomůžou nám to vyřešit
Navrhuji postupně kamenovat support@dfi.cz dotazama. Dřive nebo později se z toho zblázní a pomůžou nám to vyřešit
- PCMark
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10333
- sallam
- Začátečník

-
Nekde sem cetl ze to jdePCMark píše:Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
- LoPiO
- Nováček

-
Ja som im tam uz pisal. Som zvedavy co odpisu. Ale dobry napad im tam pisatThunder píše:Už se nám to s těma děličkama pěkně množí
Stav zatial u mna hladam modovany bios.
Problem ja taky, ze musi mat dost vela A na 12V vetve.PCMark píše:Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
Dalej DFI odporuca aby sa pouzivali zdroje z 24pin.
- Thunder
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak přátelé, opět jsem pokročil ve zkoumání problému s pamětma. Zdá se, že deska má nějaké problémy se slotem DDR1.
Bohužel jsem musel vrátit dva půjčené moduly 512 MB Nanya 400Mhz, které mi běžely krásně na 433 a místo nich jsem si tam šoupnul svoji jednu 512MB 400Mhz A-DATA. K mému zděšení na standartním taktu ani nenaběhne, dostanu z ní maximálně tak 340 Mhz stabilně a to jsem ji prosim pěkně doma na desce se socketem A provozoval v poho na 410!
Štávičku jsem jí samozřejmě zkusil přidat,ale víc nedá...no nic.
Nicméně, když jsem jí zapojil do DDR1 (žádný jiný se v manuálu pro jednu pamět nedoporučuje), tak na mě deska jenom pípala a nenaběhla. Ze zoufalství jsem jí zkusil přendat do slotu DDR2 - systém naběhne v pohodě a světe div se, funguje mi dělička 200:100!
FSB mám na 330, ale kvůli posr... paměti se opět výš nepodívám
No nic, měl jsem zase velkou potřebu se podělit o zkušenosti - takže pro ty z vás, který máte jeden kus paměti, zkuste ho hodit do slotu DDR2, třeba se stane zázrak
edit: Tak tento problém vyřešen, slot DDR1 byl opravdu odkouřenej, takže reklamace a s novou deskou je vše už v pořádku
Bohužel jsem musel vrátit dva půjčené moduly 512 MB Nanya 400Mhz, které mi běžely krásně na 433 a místo nich jsem si tam šoupnul svoji jednu 512MB 400Mhz A-DATA. K mému zděšení na standartním taktu ani nenaběhne, dostanu z ní maximálně tak 340 Mhz stabilně a to jsem ji prosim pěkně doma na desce se socketem A provozoval v poho na 410!
Nicméně, když jsem jí zapojil do DDR1 (žádný jiný se v manuálu pro jednu pamět nedoporučuje), tak na mě deska jenom pípala a nenaběhla. Ze zoufalství jsem jí zkusil přendat do slotu DDR2 - systém naběhne v pohodě a světe div se, funguje mi dělička 200:100!
FSB mám na 330, ale kvůli posr... paměti se opět výš nepodívám
No nic, měl jsem zase velkou potřebu se podělit o zkušenosti - takže pro ty z vás, který máte jeden kus paměti, zkuste ho hodit do slotu DDR2, třeba se stane zázrak
edit: Tak tento problém vyřešen, slot DDR1 byl opravdu odkouřenej, takže reklamace a s novou deskou je vše už v pořádku
Naposledy upravil(a) Thunder dne pát 3. úno 2006, 10:21, celkem upraveno 1 x.
- LoPiO
- Nováček

-
- jiri9
- Začátečník

Multiplier???
Pánové, kampak se nám v posledním BIOSu podělo nastavení multiplikátoru CPU? Já teda ani nevím, kde se nacházelo v předchozích BIOSech, protože jsem hned po koupi flashnul na ten poslední (CK8XDA19). Víte teda někdo, kde je?
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
- LoPiO
- Nováček

-
- jiri9
- Začátečník

no jedno to není. Násobič máš zamčenej jen nahoru, nižší násobiče jsou normálně dostupný. Mohl bych tak vyzkoušet maximum FSB, jaké deska umí, a také paměti, aniž bych byl limitovanej procesorem.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
- LoPiO
- Nováček

-
- jiri9
- Začátečník

Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
- LoPiO
- Nováček

-
To ti presne nepoviem, ale mne ide 345HTT na defaulte. Idem mi aj 357HTT, ale delicku mam 3:2 a to nezvladne ramka. Jeden chlaik co mal semprona na 3GHz mi pisal, ze uz treba dat voltaz na 1,7V, ale to sa mi zda vela. Vyskusaj kam sa dostanes s defaultom a potom pridaj na 1,6V, - to by malo urcite stacitjiri9 píše:Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
- poolshark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1,7 je na uz vazne maximum, sam bych se ho tam bal dat. Kamoz ho tam ale taky ma a vypada to ok, otazka je jak moc se snizuje zivotnost komponent.LoPiO píše:To ti presne nepoviem, ale mne ide 345HTT na defaulte. Idem mi aj 357HTT, ale delicku mam 3:2 a to nezvladne ramka. Jeden chlaik co mal semprona na 3GHz mi pisal, ze uz treba dat voltaz na 1,7V, ale to sa mi zda vela. Vyskusaj kam sa dostanes s defaultom a potom pridaj na 1,6V, - to by malo urcite stacitjiri9 píše:Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
PC: AMD Sempron 64 3100+ (256Kb L2) 1800@2480 MHz (+37,8%), MB Asus K8N4-E Nvidia nF4 4x, socket 754, 1024 MB RAM Samsung PC3200 DDR 400@412 MHz, GeForce 7800GTX 256MB 256b, HDD Seagate Barracuda 250 + 250 + 400 GB IDE, DVD-RW LG GSA-4167B, Zdroj Fortron FSP400-60PN(PF) (LN) 400W
Notebook: ASUS M50Sr
Notebook: ASUS M50Sr