DFI nF4x Infinity /-AL (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
punkexploited
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od punkexploited »

Ja mam tuto zakladni desku a jsem s ni take velice spokojen. Mam update BIOSu a to posledni verzi beta ktera je na ceskych strankach. Mam na ni Sepmrona 2800+ a zatim se mi ho podarilo stabilne pretaktovat na 8x310 coz je 2480Mhz bez zvysovani napeti,akorat sem mel problem s nastavovanim pameti,to mi delalo problemy ted mi pameti bezi na 414MHz CL 2,5 (3,3,7) a v PC MARKu 05 3678bodu taky neni k zahozeni. Myslite,ze ma cenu sundat z ni ten malej chladic CHIPSETu a dat tam pasiv http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 nebo je to zbytecny? Take se mi ted stalo ze jsem dal ve windows restartovat a jak nabehly tak program ktery je u desky Smart Guardian mi ukazoval teplotu 128 stupnu u obou polozek tak jsem dal restartovat a v biosu to ukazovalo dokocne -128(chlazeni dusikem zadarmo :-D )tak jsem podrzel tlacitko na vypnuti a nic tak jsem nechal nabehnout windows a dal jsem vypnout a on se restartoval a tak jsem vypl zdroj. pak jsem ho opet zapl a vse v poradku i to mereni stupnu. Nestalo se vam to take nekomu?
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

punkexploited píše:........akorat sem mel problem s nastavovanim pameti,to mi delalo problemy
Ake problemy si mal :?: Pretoze ja si ju idem tiez kupit. Mal si problem z delickami ???
Thunder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thunder »

Tak už jsem taky štastný majitel této desky. Je vážně super. Se Sempronem64 2500 (1,4GHz) jsem se zatim bez zvyšování jakýhokoliv napětí dostal na 2215MHz :) FSB je kolem 315, HTT násobek 3x, dělička na pamětech 200:133.....pohoda.
Teplota ve windows na procáku po taktnutí 32 stupňů, je to vážně chladnoučký. U chipsetu mi speedfan ukazuje tak 35° C, ale když si žáhnu na ten pasiv na chipsetu, je to dost horký. Jinak mám u toho Inno GeForce 6600GT a úplně přesně mi tam vadí jediná součástka, abych si tam nedal nějakej vyšší pasiv s lepším větráčkem...ale což, jinak super kauf...nelituju.
PS: zamozřejmě to ještě zkusim poladit, co to dá ;)

edit: tak jsem to ještě kapánek zkusil, opět bez zvýšení napětí je FSB na 330 MHz, moje DDR400 paměti pak jedou na reálnejch 422MHz! - to je zvláštnost, s děličkou 200:133 by měli dávat ve výsledku 439MHz, ale deska to trochu snižuje - což je ovšem super pro přetaktovávání, dostanu se tak s obyč pamětma na vyšší FSB :)

S děličkama mám ovšem jeden zásadní problém, když nastavím poměr 200:100 (nejnižší), tak bios naběhne, ale pak naskočí okno DETECTING RAID ARRAY a nic se už dál neděje. RAID mám ale v biosu disabled. S vyššíma děličkama je vše ok. Neví někdo co s tím, pls??
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Thunder píše: S děličkama mám ovšem jeden zásadní problém, když nastavím poměr 200:100 (nejnižší), tak bios naběhne, ale pak naskočí okno DETECTING RAID ARRAY a nic se už dál neděje. RAID mám ale v biosu disabled. S vyššíma děličkama je vše ok. Neví někdo co s tím, pls??
Ten isty problem mam aj ja :( Dosiahol som to co je v podpise. Delicka 1:0.5 mi funguje do 342HTT a potom pri zvyseni to vypise tu blbost raidom :(
Dufam, ze to novym biosom spravia a ak nie bude to chciet niake DDR500 ;)
Thunder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thunder »

Ten isty problem mam aj ja :( Dosiahol som to co je v podpise. Delicka 1:0.5 mi funguje do 342HTT a potom pri zvyseni to vypise tu blbost raidom :(
Dufam, ze to novym biosom spravia a ak nie bude to chciet niake DDR500 ;)
Tak to jsem aspon rád, že nejsem jedinej, kdo má tenhle problém. Skoro trošku lituju, že jsem si nepřiplatil za Sempron64 2800+, který má větší násobič a ta dělička by mě netrápila. Takhle bych kvůli dalšímu přetaktování musel taky zainvestovat do DDR500, nebo ještě lépe, že by vše vyřešil nový bios.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Ja to nelutujem. Rozdiel medzi 2800+ a 2500+ bol 800SK u nas. Zainvestoval som radsej do inych casti ako zdroj, MB. Tych 100 az 400MHz ma nezabije. A ked ta doska da 392MHz, tak no problem :) len musia spravit bios. Najlepsie by bolo keby bol niaky modbios vonka. Ale zatial som ziadny nenasiel.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Smith píše: 300MHz je pro tuhle desku totální hračka ... :) dostal jsem z ní 392MHz. 392MHz bylo nastaveno v BIOSu, ale deska sama FSB mírně zvyšuje, takže v reálu je to 395MHz!
Perfektní deska! I když to není LanParty, tak se DFI opět předvedlo, že umí skvělé "obyčejné" desky. :)
To je pekne, ze to dokaze ked im nefuguje delicka na 100 pri vacsom HTT ako 345. Ten kto ma ramky DDR500 staci aj 133, ale ja co mam DDR400 si mozem piskat.

V recenzii tu na www.pctuning.cz to malo byt napisane ako podstatna vec ;)
Thunder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thunder »

Už se nám to s těma děličkama pěkně množí
viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32881
Navrhuji postupně kamenovat support@dfi.cz dotazama. Dřive nebo později se z toho zblázní a pomůžou nám to vyřešit :wink:
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10333
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

PCMark píše:Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
Nekde sem cetl ze to jde
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Thunder píše:Už se nám to s těma děličkama pěkně množí
viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32881
Navrhuji postupně kamenovat support@dfi.cz dotazama. Dřive nebo později se z toho zblázní a pomůžou nám to vyřešit :wink:
Ja som im tam uz pisal. Som zvedavy co odpisu. Ale dobry napad im tam pisat :)

Stav zatial u mna hladam modovany bios.
PCMark píše:Mě by zajímalo, jestli by mohl byt nějaky problem, kdybych k desce připojil zdroj co ma jen 20pin. A to tento:
Problem ja taky, ze musi mat dost vela A na 12V vetve.
Dalej DFI odporuca aby sa pouzivali zdroje z 24pin.
Thunder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thunder »

Tak přátelé, opět jsem pokročil ve zkoumání problému s pamětma. Zdá se, že deska má nějaké problémy se slotem DDR1.
Bohužel jsem musel vrátit dva půjčené moduly 512 MB Nanya 400Mhz, které mi běžely krásně na 433 a místo nich jsem si tam šoupnul svoji jednu 512MB 400Mhz A-DATA. K mému zděšení na standartním taktu ani nenaběhne, dostanu z ní maximálně tak 340 Mhz stabilně a to jsem ji prosim pěkně doma na desce se socketem A provozoval v poho na 410!
:( Štávičku jsem jí samozřejmě zkusil přidat,ale víc nedá...no nic.
Nicméně, když jsem jí zapojil do DDR1 (žádný jiný se v manuálu pro jednu pamět nedoporučuje), tak na mě deska jenom pípala a nenaběhla. Ze zoufalství jsem jí zkusil přendat do slotu DDR2 - systém naběhne v pohodě a světe div se, funguje mi dělička 200:100!
FSB mám na 330, ale kvůli posr... paměti se opět výš nepodívám :lol:
No nic, měl jsem zase velkou potřebu se podělit o zkušenosti - takže pro ty z vás, který máte jeden kus paměti, zkuste ho hodit do slotu DDR2, třeba se stane zázrak

edit: Tak tento problém vyřešen, slot DDR1 byl opravdu odkouřenej, takže reklamace a s novou deskou je vše už v pořádku ;)
Naposledy upravil(a) Thunder dne pát 3. úno 2006, 10:21, celkem upraveno 1 x.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Zazrak sa nekona :sad:
Delicka 2:1 stale nenabieha od 345HTT ani ked je v DDR2.
Z dfi.cz mi napisali, ze mam upresit bios a typ pamate, tak som im napisal, co na to povedia ;)
jiri9
Začátečník
Začátečník

Multiplier???

Příspěvek od jiri9 »

Pánové, kampak se nám v posledním BIOSu podělo nastavení multiplikátoru CPU? Já teda ani nevím, kde se nacházelo v předchozích BIOSech, protože jsem hned po koupi flashnul na ten poslední (CK8XDA19). Víte teda někdo, kde je?
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Neviem kde je :) A zda sa mi, ze to tam bolo. Ale to jedno ked mas zamknuty nasobic.
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

no jedno to není. Násobič máš zamčenej jen nahoru, nižší násobiče jsou normálně dostupný. Mohl bych tak vyzkoušet maximum FSB, jaké deska umí, a také paměti, aniž bych byl limitovanej procesorem.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

No tak to ti poviem aj bez znizovanie nasobica :) Je to 407HTT co som videl na tejto doske :) Ale inak 390HTT zvladne v pohode ;)
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

jiri9 píše:Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
To ti presne nepoviem, ale mne ide 345HTT na defaulte. Idem mi aj 357HTT, ale delicku mam 3:2 a to nezvladne ramka. Jeden chlaik co mal semprona na 3GHz mi pisal, ze uz treba dat voltaz na 1,7V, ale to sa mi zda vela. Vyskusaj kam sa dostanes s defaultom a potom pridaj na 1,6V, - to by malo urcite stacit ;)
poolshark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poolshark »

LoPiO píše:
jiri9 píše:Jj, já si to taky myslím, skoro v každé recenzi, co jsem čet, se dostali na tuto hodnotu. Ale přeci jenom...,každý kousek může být jiný, tak jsem chtěl mít jistotu, že i ta moje to zvládne. Btw, těch 390MHz HTT se dá dosáhnout s default napětím chipsetu, nebo už se musí přidávat? Teplota mně netrápí, chladím vodou.
To ti presne nepoviem, ale mne ide 345HTT na defaulte. Idem mi aj 357HTT, ale delicku mam 3:2 a to nezvladne ramka. Jeden chlaik co mal semprona na 3GHz mi pisal, ze uz treba dat voltaz na 1,7V, ale to sa mi zda vela. Vyskusaj kam sa dostanes s defaultom a potom pridaj na 1,6V, - to by malo urcite stacit ;)
1,7 je na uz vazne maximum, sam bych se ho tam bal dat. Kamoz ho tam ale taky ma a vypada to ok, otazka je jak moc se snizuje zivotnost komponent.
PC: AMD Sempron 64 3100+ (256Kb L2) 1800@2480 MHz (+37,8%), MB Asus K8N4-E Nvidia nF4 4x, socket 754, 1024 MB RAM Samsung PC3200 DDR 400@412 MHz, GeForce 7800GTX 256MB 256b, HDD Seagate Barracuda 250 + 250 + 400 GB IDE, DVD-RW LG GSA-4167B, Zdroj Fortron FSP400-60PN(PF) (LN) 400W
Notebook: ASUS M50Sr
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“