Nforce 4 chipset a chladenie
Moderátor: Eddward
- Quixote
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nforce 4 chipset a chladenie
Chcel by som sa spytat ci na chladenie NForce 4 northbridge, pri nepretaktovavani nestaci pasivny chladic.
Kupil som na dosku MSI K8N Neo3 pasiv od Zalmana http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=014 Dal som to dnu a... dost je to na dotyk zerave. Teplotu to hlasi okolo 70C (ale niesom si isty ci to je ok udaj, pretoze okolo tych 65 to ukazovalo aj s tym 7500 otackovym originalnym bzuciakom). Chcel by som vediet, ci to vydrzi, alebo bude predsalen treba vetrak..?
Zalezi teplota northbridge velmi vyrazne od zataze? Akej?
Odide pri prehriati doska, alebo to len zacne blbnut, restartovat sa, vypinat a tak kym sa tam neda vetracik?
Kupil som na dosku MSI K8N Neo3 pasiv od Zalmana http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=014 Dal som to dnu a... dost je to na dotyk zerave. Teplotu to hlasi okolo 70C (ale niesom si isty ci to je ok udaj, pretoze okolo tych 65 to ukazovalo aj s tym 7500 otackovym originalnym bzuciakom). Chcel by som vediet, ci to vydrzi, alebo bude predsalen treba vetrak..?
Zalezi teplota northbridge velmi vyrazne od zataze? Akej?
Odide pri prehriati doska, alebo to len zacne blbnut, restartovat sa, vypinat a tak kym sa tam neda vetracik?
- Mirkana
- Začátečník

-
- imaster
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
otáčky...
Zrovna dnes jsem tento případ řešil na desce MSI K8N Neo 3. Chtěl jsem tam dát tento pasiv, ale bohužel zrovna nebyl. Tak jsem koupil prodlužovací kábel napájení ventilátoru a originál bzučák jsem zapojil do volné pozice FAN 1 na bordu. Ona se totiž ta zásuvka, kde je od výroby připojen bzučák, nedá regulovat. Otáčky reguluju programem speedfan, v pohodě to bez zátěže uchladí poloviční otáčky /ty už nejsou slyšet/ Jednou asi tak za 5 minut se větrák tak na půl minuty roztočí naplno a zase je klid. Při zátěži to asi pojede naplno ale ještě jsem to nezkoušel.
- @Mirek
- Nováček

Také používám k chlazení chipsetu pasiv. Zvuk původního větráčku se mi nelíbil. Protože teplota byla přiliš vysoká ještě jsem dokoupil větrák s ramenem Zalman FB123. Cena za Zalman komplet byla asi 180Kč. Teď je teplota chipsetu 35 stupňů a je ticho. Tady je obrázek: http://www.svethardware.cz/art_doc-4421 ... 6B8B3.html
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nforce 4 chipset a chladenie
Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...Quixote píše:...
- Neuron_true-born
- Nováček

Vcera jsem ten pasiv taky koupil. Jak jsi ho tam pridelal? samolepka nebo ty packy a vodiva pasta?. Co puvodni vodiva samolepka sla sundat?wector píše:Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...Quixote píše:...
MB: ASUS A8N-E NF4Ultra Infinity+spunty do usi CPU: AMD Opteron144, Leadtek 6600TD 128MB, Philips 170B6
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten puvodni vetrak sel pryc, ale doporucuju ten comp torchu zahrat, pak jde zvejkacka lip dolu, jinak tam drzi docela fest... Nakonec to ocistis lihem, das pastu a pridelas pasiv s tema nozkama, muzes ho pak i o kus posouvat, coz se muze hodit.Neuron_true-born píše:Vcera jsem ten pasiv taky koupil. Jak jsi ho tam pridelal? samolepka nebo ty packy a vodiva pasta?. Co puvodni vodiva samolepka sla sundat?wector píše: Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...