Nforce 4 chipset a chladenie

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nforce 4 chipset a chladenie

Příspěvek od Quixote »

Chcel by som sa spytat ci na chladenie NForce 4 northbridge, pri nepretaktovavani nestaci pasivny chladic.

Kupil som na dosku MSI K8N Neo3 pasiv od Zalmana http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=014 Dal som to dnu a... dost je to na dotyk zerave. Teplotu to hlasi okolo 70C (ale niesom si isty ci to je ok udaj, pretoze okolo tych 65 to ukazovalo aj s tym 7500 otackovym originalnym bzuciakom). Chcel by som vediet, ci to vydrzi, alebo bude predsalen treba vetrak..?

Zalezi teplota northbridge velmi vyrazne od zataze? Akej?

Odide pri prehriati doska, alebo to len zacne blbnut, restartovat sa, vypinat a tak kym sa tam neda vetracik?
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

je to dost vysoká teplota asi bych tam přidělal nějakej vetráček
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
imaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

otáčky...

Příspěvek od imaster »

Zrovna dnes jsem tento případ řešil na desce MSI K8N Neo 3. Chtěl jsem tam dát tento pasiv, ale bohužel zrovna nebyl. Tak jsem koupil prodlužovací kábel napájení ventilátoru a originál bzučák jsem zapojil do volné pozice FAN 1 na bordu. Ona se totiž ta zásuvka, kde je od výroby připojen bzučák, nedá regulovat. Otáčky reguluju programem speedfan, v pohodě to bez zátěže uchladí poloviční otáčky /ty už nejsou slyšet/ Jednou asi tak za 5 minut se větrák tak na půl minuty roztočí naplno a zase je klid. Při zátěži to asi pojede naplno ale ještě jsem to nezkoušel.
@Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od @Mirek »

Také používám k chlazení chipsetu pasiv. Zvuk původního větráčku se mi nelíbil. Protože teplota byla přiliš vysoká ještě jsem dokoupil větrák s ramenem Zalman FB123. Cena za Zalman komplet byla asi 180Kč. Teď je teplota chipsetu 35 stupňů a je ticho. Tady je obrázek: http://www.svethardware.cz/art_doc-4421 ... 6B8B3.html
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Resim stejny problem na NF3 nevite co by tam slo?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

urez si freezera :wink:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Jackiii píše:Resim stejny problem na NF3 nevite co by tam slo?
NF3 nehreje jak NF4 takze staci jen pasiv(ja mam uplne miniaturni a je ticho)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nforce 4 chipset a chladenie

Příspěvek od wector »

Quixote píše:...
Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...
Neuron_true-born
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neuron_true-born »

wector píše:
Quixote píše:...
Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...
Vcera jsem ten pasiv taky koupil. Jak jsi ho tam pridelal? samolepka nebo ty packy a vodiva pasta?. Co puvodni vodiva samolepka sla sundat?
MB: ASUS A8N-E NF4Ultra Infinity+spunty do usi CPU: AMD Opteron144, Leadtek 6600TD 128MB, Philips 170B6
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Neuron_true-born píše:
wector píše: Ja pouzivam tohle, coze je v podstate to stejny a NF4 to samo neuchladi - vepredu mam ale tunel, co ofukuje horni cast toho pasivu ( zbytek jde k VGA a do bedny ) a je to v pohode - hluk se snizil a teplota taky - pres 40 stupnu nejdu...
Vcera jsem ten pasiv taky koupil. Jak jsi ho tam pridelal? samolepka nebo ty packy a vodiva pasta?. Co puvodni vodiva samolepka sla sundat?
Ten puvodni vetrak sel pryc, ale doporucuju ten comp torchu zahrat, pak jde zvejkacka lip dolu, jinak tam drzi docela fest... Nakonec to ocistis lihem, das pastu a pridelas pasiv s tema nozkama, muzes ho pak i o kus posouvat, coz se muze hodit.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“