popravde ja nevim ale rek bych ze HIS je na tom taky velmi dobre co se tyce porovnani se Saphirem , spis bych sel dokonce po nem.. a navic se da mnohem lepe sehnat oproti Saphirovi..LuBr1CanT píše:Ahoj všichni
Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru.Já osobně se značkou HIS zkušenost nemám. Co myslíte vy? Vím, že Sapphir je jako AMG u Mercedesu, ale než ten bude dostupný, to se dřív nedočkavostí zblázním. Mam zkušeost s N-vidií 6600GT a to ne moc dobrou. Vystřídal jsem 3 výrobce MSI, Club a Leadtek. Musim říct, že i když měli stejný GPU rozdíl v obraze byl markantní
Nejhorší měl Club, rozmazaný, vybledlý. Nejlepší byl Leadtek. Myslíte že mohu něco podobného čekat i od HIS Excaliber?
Díky
Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: HIS Excaliber X1800XT 512 Mb
- godlike
- Středně pokročilý

-
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

bohužel to není poc podrobný, většinou úplně bez aniza a AA, ale výsledky nejsou špatný:
HalfLife2: 12-30%
Doom 3: 3-6%
Quake IV: 16-23%
FEAR: zatím téměř bez rozdílu
Jestli se objeví podrobnější test, hodím link.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takovym tempem se dostaneme az buhvi kam.. a to jeste nejsou ty karty moc rozsireny , vypada to ze se opravdu architektura r520 moc povedla...no-X píše:Testy Catalyst 5.11 na X1800
bohužel to není poc podrobný, většinou úplně bez aniza a AA, ale výsledky nejsou špatný:
HalfLife2: 12-30%
Doom 3: 3-6%
Quake IV: 16-23%
FEAR: zatím téměř bez rozdílu
Jestli se objeví podrobnější test, hodím link.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: HIS Excaliber X1800XT 512 Mb
Já měl HIS už X800Pro co šla na XT (karta ze svethardware) a šla krásně točit, stačilo trošku přidat voltáž na gpu přes pencil mód a GPU lítalo i na 635Mhz, což na tu dobu byla paráda)LuBr1CanT píše:Ahoj všichni
Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru.Já osobně se značkou HIS zkušenost nemám. Co myslíte vy? Vím, že Sapphir je jako AMG u Mercedesu, ale než ten bude dostupný, to se dřív nedočkavostí zblázním. Mam zkušeost s N-vidií 6600GT a to ne moc dobrou. Vystřídal jsem 3 výrobce MSI, Club a Leadtek. Musim říct, že i když měli stejný GPU rozdíl v obraze byl markantní
Nejhorší měl Club, rozmazaný, vybledlý. Nejlepší byl Leadtek. Myslíte že mohu něco podobného čekat i od HIS Excaliber?
Díky
Jinak HIS X1800XL mi dnes došel EMS a zatím jede vše OK (měl jsem předtím Sapphire X1800XL a něco s ní bylo, stačí se podívat na obrázky níže).
http://img363.imageshack.us/img363/4906 ... ing9tx.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/4711/fearbug6gu.jpg
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pod 10k?jakej to je shop?to je maj skladem ? jestli neco jako obchod.cz tj saphir (ridea) tak nevim kdy prijdou ale zatim nic mocDigitaldoom píše:já můžu mít ATI x1800XL lehce pod 10000,- to je hranice co jsem za kartu ochoten vydat ... (dnes) stejně ji do půl roka vyměnim ...ovšem jelikož nyní nemam čas tak zatim otálim ... možná upgradnu až na 580
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj v CR totiz jeste nejsou , takze mi je jasnej dovozDigitaldoom píše:jj přez DEsh píše:
pod 10k?jakej to je shop?to je maj skladem ? jestli neco jako obchod.cz tj saphir (ridea) tak nevim kdy prijdou ale zatim nic mocto sami u druhyho dovozce ATC, taky to vypada blede , to je asi DE dovoz?
ale zatim co jsme měli kousky Sapphire tak všechny šli v pohodě taktovat
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Byly ale nejsou, já měl vadný kousek, ale další dva známí, těm to jede v pohodě a žádný dovoz (z DE).sh píše:jj v CR totiz jeste nejsou , takze mi je jasnej dovozDigitaldoom píše: jj přez DEale zatim co jsme měli kousky Sapphire tak všechny šli v pohodě taktovat
jinak uz se v DE zacina objevovat naznak X1800XT
ze by tak tyden a neco by se melo objevit
- Krahujec
- Nováček

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Díky dobré výtěžnosti zvyšuje ATI oficiální frekvenci X1800XT:
625MHz -> 650MHz (jádro)
750MHz -> 775(1550)MHz (paměť)
625MHz -> 650MHz (jádro)
750MHz -> 775(1550)MHz (paměť)
http://www.hexus.net/content/item.php?item=3902This ATi document - ATi RADEON ‘X1800 XT OC support’ - effectively advises that due to better than expected yields of its X1800 XT ASIC, ATi is guaranteeing that the clock frequencies can be raised from the original reference design VPU core frequency of 625MHz to 650MHz, and that it’s recommending that AIB partners wishing to ship products at this core frequency, should also increase the video memory clock by 25MHz from 750MHz to 775MHz.
Nejlepší moderátor ve výslužbě