Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HIS Excaliber X1800XT 512 Mb

Příspěvek od sh »

LuBr1CanT píše:Ahoj všichni

Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru. :x Já osobně se značkou HIS zkušenost nemám. Co myslíte vy? Vím, že Sapphir je jako AMG u Mercedesu, ale než ten bude dostupný, to se dřív nedočkavostí zblázním. Mam zkušeost s N-vidií 6600GT a to ne moc dobrou. Vystřídal jsem 3 výrobce MSI, Club a Leadtek. Musim říct, že i když měli stejný GPU rozdíl v obraze byl markantní :sad: Nejhorší měl Club, rozmazaný, vybledlý. Nejlepší byl Leadtek. Myslíte že mohu něco podobného čekat i od HIS Excaliber?

Díky
popravde ja nevim ale rek bych ze HIS je na tom taky velmi dobre co se tyce porovnani se Saphirem , spis bych sel dokonce po nem.. a navic se da mnohem lepe sehnat oproti Saphirovi..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru
H.I.S je proste top(best)co muzes koupit od ATI.BTW nemaj ty XT uz v LEVI?
Mac...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

godlike píše:
Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru
H.I.S je proste top(best)co muzes koupit od ATI.BTW nemaj ty XT uz v LEVI?
v LEVI

256mb -- 22.11
512mb -- 16.11
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Můj osobní názor je, že nejlepší je Asus, ale že by se od HISu nebo Sapphiru nějak výrazně lišil, se říct nedá. Všechno je to built by PC-Partner :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:Můj osobní názor je, že nejlepší je Asus, ale že by se od HISu nebo Sapphiru nějak výrazně lišil, se říct nedá. Všechno je to built by PC-Partner :-)
no uvidime , ma prijit stejne jako ty HISy , takze jsem zvedavej co to bude atp , zatim tam nemaji ani zadne nfo :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

:arrow: Testy Catalyst 5.11 na X1800

bohužel to není poc podrobný, většinou úplně bez aniza a AA, ale výsledky nejsou špatný:

HalfLife2: 12-30%
Doom 3: 3-6%
Quake IV: 16-23%
FEAR: zatím téměř bez rozdílu

Jestli se objeví podrobnější test, hodím link.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše::arrow: Testy Catalyst 5.11 na X1800

bohužel to není poc podrobný, většinou úplně bez aniza a AA, ale výsledky nejsou špatný:

HalfLife2: 12-30%
Doom 3: 3-6%
Quake IV: 16-23%
FEAR: zatím téměř bez rozdílu

Jestli se objeví podrobnější test, hodím link.
takovym tempem se dostaneme az buhvi kam.. a to jeste nejsou ty karty moc rozsireny , vypada to ze se opravdu architektura r520 moc povedla...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HIS Excaliber X1800XT 512 Mb

Příspěvek od spajdr »

Obědnal jsem si graf. kartu viz předmět. Známí mě ale odrazují. Prý když ATI tak jedině od Sapphiru. :x Já osobně se značkou HIS zkušenost nemám. Co myslíte vy? Vím, že Sapphir je jako AMG u Mercedesu, ale než ten bude dostupný, to se dřív nedočkavostí zblázním. Mam zkušeost s N-vidií 6600GT a to ne moc dobrou. Vystřídal jsem 3 výrobce MSI, Club a Leadtek. Musim říct, že i když měli stejný GPU rozdíl v obraze byl markantní :sad: Nejhorší měl Club, rozmazaný, vybledlý. Nejlepší byl Leadtek. Myslíte že mohu něco podobného čekat i od HIS Excaliber?

Díky
Já měl HIS už X800Pro co šla na XT (karta ze svethardware) a šla krásně točit, stačilo trošku přidat voltáž na gpu přes pencil mód a GPU lítalo i na 635Mhz, což na tu dobu byla paráda)
Jinak HIS X1800XL mi dnes došel EMS a zatím jede vše OK (měl jsem předtím Sapphire X1800XL a něco s ní bylo, stačí se podívat na obrázky níže).

http://img363.imageshack.us/img363/4906 ... ing9tx.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/4711/fearbug6gu.jpg
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem si objednal 7800GTX za 14 klacků cekat na ATI se mi nechce a to maji dost podrazit kdyz nataktim tu GTX dostanu se vykonem urcite na uroven 1800XT mozna vejs hold v tomhle to ati posrala neni nic dostupny a kdyz uz maj prijit tak podrazej to je hnus :(
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já můžu mít ATI x1800XL lehce pod 10000,- to je hranice co jsem za kartu ochoten vydat ... (dnes) stejně ji do půl roka vyměnim ... :) ovšem jelikož nyní nemam čas tak zatim otálim ... možná upgradnu až na 580 :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

v pondeli mam X1800XT krabice uz je v nemecku, zitra v CR.Tak jsem zvedav na OC, ktery se mi s XL moc nevedlo.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Digitaldoom píše:já můžu mít ATI x1800XL lehce pod 10000,- to je hranice co jsem za kartu ochoten vydat ... (dnes) stejně ji do půl roka vyměnim ... :) ovšem jelikož nyní nemam čas tak zatim otálim ... možná upgradnu až na 580 :)
pod 10k?jakej to je shop?to je maj skladem ? jestli neco jako obchod.cz tj saphir (ridea) tak nevim kdy prijdou ale zatim nic moc :( to sami u druhyho dovozce ATC, taky to vypada blede , to je asi DE dovoz?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

sh píše:
pod 10k?jakej to je shop?to je maj skladem ? jestli neco jako obchod.cz tj saphir (ridea) tak nevim kdy prijdou ale zatim nic moc :( to sami u druhyho dovozce ATC, taky to vypada blede , to je asi DE dovoz?
jj přez DE :) ale zatim co jsme měli kousky Sapphire tak všechny šli v pohodě taktovat :)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Digitaldoom píše:
sh píše:
jj přez DE :) ale zatim co jsme měli kousky Sapphire tak všechny šli v pohodě taktovat :)
jj v CR totiz jeste nejsou , takze mi je jasnej dovoz :) jinak uz se v DE zacina objevovat naznak X1800XT :) ze by tak tyden a neco by se melo objevit :wink:
bum.no1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bum.no1 »

na kolik vychází 512MB XTZ verze ??? NV6600GT mě už pomalu nudí a silně dodýchává kvůli 22" monitoru
AMD 3000+ 892 MBram 410Mhz MB MSI K2N2 ULTRA 2
NV6600GT 580@1130 22"monitor :-)
SB audigy 2X50Wrepro 3 pásma + zes. TECHNICS
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

bum.no1 píše:na kolik vychází 512MB XTZ verze ??? NV6600GT mě už pomalu nudí a silně dodýchává kvůli 22" monitoru
po tom co ATI zdrazila necekej cenu pod 18tis spis kolem 20 takze jaksi pro normalniho smrtelnika nerealne :(
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

sh píše:
Digitaldoom píše: jj přez DE :) ale zatim co jsme měli kousky Sapphire tak všechny šli v pohodě taktovat :)
jj v CR totiz jeste nejsou , takze mi je jasnej dovoz :) jinak uz se v DE zacina objevovat naznak X1800XT :) ze by tak tyden a neco by se melo objevit :wink:
Byly ale nejsou, já měl vadný kousek, ale další dva známí, těm to jede v pohodě a žádný dovoz (z DE).
Krahujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krahujec »

Nevíte někdo, kdy se dostanou tyto karty do našich končin (mám na mysli kousky od Sapphire), jelikož jsem si jednu objednal před 14 dny u CZC a ona ne a ne dorazit (:

Díky
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Krahujec píše:Nevíte někdo, kdy se dostanou tyto karty do našich končin (mám na mysli kousky od Sapphire), jelikož jsem si jednu objednal před 14 dny u CZC a ona ne a ne dorazit (:

Díky
co vim uz ji maj mesic dodaci lhuta neznama takze veliky sance ti nedavam :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Díky dobré výtěžnosti zvyšuje ATI oficiální frekvenci X1800XT:

625MHz -> 650MHz (jádro)
750MHz -> 775(1550)MHz (paměť)
This ATi document - ATi RADEON ‘X1800 XT OC support’ - effectively advises that due to better than expected yields of its X1800 XT ASIC, ATi is guaranteeing that the clock frequencies can be raised from the original reference design VPU core frequency of 625MHz to 650MHz, and that it’s recommending that AIB partners wishing to ship products at this core frequency, should also increase the video memory clock by 25MHz from 750MHz to 775MHz.
http://www.hexus.net/content/item.php?item=3902
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“