Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 libob: Zkousel si pridat napeti? AGP/PCI frekvenci mas napevno nastavenou?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

kuciii hilfee, už sem tu několikrát psal ale nikdo mi neodpověděl. Má tahle deska lock? viz výše ať to nemusím furt psát dokola dík
Sem tu nové, tak na mě neřvite :)
devils
Nováček
Nováček

Příspěvek od devils »

TomBr píše:kuciii hilfee, už sem tu několikrát psal ale nikdo mi neodpověděl. Má tahle deska lock? viz výše ať to nemusím furt psát dokola dík
Ja si myslim, ze hej. Mam FSB na 2x200(400) a vsetko mi funguje. Ziadne problemy so stabilitou, ak chces vediet toto. Ak mi povies (ako lame), ako to inac to zistit, tak ti to napisem.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

TomBr píše:kuciii hilfee, už sem tu několikrát psal ale nikdo mi neodpověděl. Má tahle deska lock? viz výše ať to nemusím furt psát dokola dík
Samozrejme ze ma tato deska AGP/PCI lock...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

devils píše:
Ja si myslim, ze hej. Mam FSB na 2x200(400) a vsetko mi funguje. Ziadne problemy so stabilitou, ak chces vediet toto. Ak mi povies (ako lame), ako to inac to zistit, tak ti to napisem.
HwInfo
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Efele
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A7V880-333Mhz

Příspěvek od Efele »

Čau lidi,mám deskuA7V880 DDR 400,když tuto frekvenci nastavím tak nejde nainsatlovat ani WINDOWS.Když nastavím DDR 333 tak to šlape.
WINDOWS naběhne,ale na 400 se to sekne.
Dík předem!

AMD Athon XP 3000+Barton(400Mhz),ramky CorsairTWINX2x512-C2PRO,grafika ATi Radeon 9500Pro,zdroj Fortron 400W,MB A7V880.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

A ty pameti jsou DDR400?
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

killerTJ píše:
devils píše: Ja si myslim, ze hej. Mam FSB na 2x200(400) a vsetko mi funguje. Ziadne problemy so stabilitou, ak chces vediet toto. Ak mi povies (ako lame), ako to inac to zistit, tak ti to napisem.
HwInfo
No jo, HWinfo, ale jaký? Někdo píše todle někdo něco jinýho. Ještě mi nikdo neodpověděl zda tato deska má PCI lock, agp má, ale pci nevim.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jsem ti odpovidal... viz. muj posledni post na predchozi strance..
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

2Efiness: jo dík, koukal sem. ale já ten pci lock tam prostě nemůžu najít. JE tam asyn. frekvenci a tam se píše pouze o AGP. Dal sem to na enable ale stejně jsem se s frekvenci skoro nikam nedostal. V PCI mám zvukovku. Takže to asyn. fr. platí i pro PCI? Nebo je to pouze v jiným biosu?? Jakou verzi mám já nevím. dík
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nastaveni AGP locku plati i pro PCI, takze nic jineho nehledej pac tam ani nic neni... :) Tim ze natavis AGP lock na 66MHz se nastavi i PCI na 33MHz.. :wink:
plikous
Nováček
Nováček

zkusenosti

Příspěvek od plikous »

Ahoj, chtel jsem jenom rict, ze tahle deska mi jede naprosto v pohode a stabilne, musim priznat, ze ze zacatku s ni byly take problemy - restarty, modra smrt apod., ale nejak jsem to casem poresil, novy bios, vymena grafiky GF FX5200 (zrejme spatnej kontakt v agp slotu), ted mam radeon 9550 a v poho. Jinak tam mam Sempron 2300+ nataktnutej na 9.5x218=2071MHz. Na pameti neni deska moc vybirava, mel sem jednu PQI DDR400 a druhou uplne jinou DDR333 spolu v dualu, ted mam 2xPQI DDR400 taky v dualu. Ten PCI/AGP lock s BIOSem verze 1.009 nefunguje (ten mam ted aktualne). Ve finale musim zaklepat, ale ted sem absolutne spokojenej a nemenil bych, jedine za neco silnejsiho:o)
kupca
Začátečník
Začátečník

agp/pci

Příspěvek od kupca »

jj muzu potvrdit, ze agp/pci lock od biosu 1009 nefunguje...coz me pekne na sr... :evil:
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

mam ji rok....a agp lock skutecne nefacha, nevim jestli od urciteho biosu, ale nefacha :evil:
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
MNE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dualchannel nefunguej 100%

Příspěvek od MNE »

Chtěl jsem se jen zeptat, jestli nemáte, nebo jestli jste někdo neřešil problémy s Dualchannelem při DDR400. Měl jsem 2 různé tyto desky a ani v jedný mi neběželi paměti v dualchannelu při DDR400. Nejdřív jsem to sváděl na paměti, ale teď mám nový, Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 a taky to neběží. Každá zvlášť běží v pohodě, když je dam do dualchannelu, tak v MS memory testu hlasej chyby. Zajímavý je, že když to dám na DDR333, tak to běží. Nechapu, poraďte.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jsou ty pameti certifikovane pro dual channel?
MNE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MNE »

V manualu jsou nektere Corsairy uvadeny, ale zda se jedna konkretne o tento typ nevim. Kazdopadne se nejedna o nejakou nahodnou kombinaci neznackovych pameti, ale uz konkretne 2 kombinace dvou stejnych pameti DDR400 mi nefungujou. Pochopil bych, kdyby ta pamet nebezela vubec. Ale ze na DDR400 hazi chyby a na DDR 333 bezi, to mi je zahadou. Mozna bych uvital, kdybych mohl zkusit ty moje pameti v jiny desce, nez mam ja. Ale pochybuju, kdyz uz jina deska toho samyho typu mi delala to sami.
V manualu doporucujou osazovat nejdriv modry patice. Tak to mam v modrejch. Nevidim technologicky problem v tom, ze by byli osazeny nejak spatne.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pokud ty si pameti nekoupil jako dual channel kit, tak ti proste v tom dualu jet nemusi... Problem by byl pokud by ti na te desce nejely pameti ktere jsou pro dual channel..
MNE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MNE »

Cituju z manualu:
In Dual-channel configurations, install only identical (the same type and size) DDR DIMM pairs for each channel.

Coz podle meznamena, ze ty pameti musej bejt stejny, coz jsou. A ne ze to musi bejt ten dualchannel-set.
AMD Athlon XP Barton 2600+, Asus K7V880, 2x512MB DDR 400 Corsair, MSI ATI 9600PRO, HDD Seagate Barracuda 80GB 7200RPM 2MB cache, CD-RW LG 52x/22x/52x, DVD-ROM Toshiba, Samsung 193T, Windows XP Professional SP2 , 3DMark01SE: 10595b
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Zdarec Asusáci.
Mám problém s kamarádovou A7V880. Při použití onboard zvukovky mi při přehrávání MP3 nebo wav je slyšet praskání. (nepravidelné - náhodní).
Taky se restrtuje při hraní her nebo lepší připad, hru jenom zhodí.

CPU - Barton 3200+

Grafika: Gainward 1960 XP 6600 GT čipset 128 Mb.

Ram: PQI 2x512 Mb 400 Mhz Dual Channel.

Bios je puvodni, kamoš se ho bojí upgradnout kvuli záruce. (prodejce je pitomec vypatlaný)

Kdyby to bios vyřešil tak ho samozrějmě flashneme.

Zkušenosti, názory, rady předem díky za vše :)
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“