CoD2 a zvukovka- pokles FPS
Moderátor: CageJ
- Frank
- Nováček

-
CoD2 a zvukovka- pokles FPS
poraďte pls. mám integrovanou zvukovku Realtec 97 5,1. Doteď mi i stačila, ale zjistil jsem náhodou, že pokud ve hře vypnu EAX tak FPS naroste a rovněž tak naroste, když vypnu integrovanou kartu a nahradím jí zvukovkou do PCI slotu. Můžete mi někdo - lamě vysvětlit jak moc může mít zvukovka vliv na pokles FPS ve hrách a proč je v tomto ohledu rozdíl mezi integrovanou a PCI zvukovkou. Mám v merku koupit AUDIGY 2 ZS ( nebo tak nějak) ale docela se bojím těch problémů s ovladači a taky toho zda tato zvukovka mi nepřinese větší zatížení výkonu při hrách. FAKT je ten, že s vypnutým eaxem na integrované zvukovce mi CoD 2 šlape dobře a se zapnutým je to hrozný a téměř nehratelný. Dík za postřehy a názory.
Intel P-4-3Gb na 800 FSB, Motherboard: MSI-865 PE Neo 2 PFISR, Video: MSI -FX 5900 XT, 140 HDD, sat. karta: skystar 2, integr. zvuk. a Gigabit. zn. Realtec. ...3D MARK 2003 -5500 bodů
- shadow
- Středně pokročilý

Protože ta integrovaná ti ubírá na výpočetní kapacitě tvého procesoru, protože ho zatěžuje - narozdíl od externího řešení... laicky řečeno...
integrovaná zvukovka je vlastně codec, a to je softwarová záležitost, a tu musí počítat CPU, zatímco u PCI zvukovky to řeší její hardware /převážně/
Já mám Audigy 2 ZS a s ovladači nemám problém. Může být problém maximálně ve sdíleném IRQ, ale to je řešitelné
.
EAX jako prostorový zvuk samo na výkonu opět sebere, obzvláště na integrovaném řešení..
integrovaná zvukovka je vlastně codec, a to je softwarová záležitost, a tu musí počítat CPU, zatímco u PCI zvukovky to řeší její hardware /převážně/
Já mám Audigy 2 ZS a s ovladači nemám problém. Může být problém maximálně ve sdíleném IRQ, ale to je řešitelné
EAX jako prostorový zvuk samo na výkonu opět sebere, obzvláště na integrovaném řešení..
show must go on..
- Frank
- Nováček

-
dík za info
tak jsem si pořídil taky tu Audigy 2 ZS za cca. 1600.-Kč . Protože jsem ale asi rok nepřeinstalovával XP tak jsem se rozhodl, že dám zvukovku do čistých XP. Instalace šla fakt bez problému akorát jsem tam nedal ovladače z přiloženého CD ( asi leden 2005) ale nejnovější bety ze září myslím. Šlape to jak má. FPS šli sakra nahoru a jsem spokojenej. Ještě jednou dík.
Intel P-4-3Gb na 800 FSB, Motherboard: MSI-865 PE Neo 2 PFISR, Video: MSI -FX 5900 XT, 140 HDD, sat. karta: skystar 2, integr. zvuk. a Gigabit. zn. Realtec. ...3D MARK 2003 -5500 bodů
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: