CoD2 a zvukovka- pokles FPS

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Frank
Nováček
Nováček

CoD2 a zvukovka- pokles FPS

Příspěvek od Frank »

poraďte pls. mám integrovanou zvukovku Realtec 97 5,1. Doteď mi i stačila, ale zjistil jsem náhodou, že pokud ve hře vypnu EAX tak FPS naroste a rovněž tak naroste, když vypnu integrovanou kartu a nahradím jí zvukovkou do PCI slotu. Můžete mi někdo - lamě vysvětlit jak moc může mít zvukovka vliv na pokles FPS ve hrách a proč je v tomto ohledu rozdíl mezi integrovanou a PCI zvukovkou. Mám v merku koupit AUDIGY 2 ZS ( nebo tak nějak) ale docela se bojím těch problémů s ovladači a taky toho zda tato zvukovka mi nepřinese větší zatížení výkonu při hrách. FAKT je ten, že s vypnutým eaxem na integrované zvukovce mi CoD 2 šlape dobře a se zapnutým je to hrozný a téměř nehratelný. Dík za postřehy a názory.
Intel P-4-3Gb na 800 FSB, Motherboard: MSI-865 PE Neo 2 PFISR, Video: MSI -FX 5900 XT, 140 HDD, sat. karta: skystar 2, integr. zvuk. a Gigabit. zn. Realtec. ...3D MARK 2003 -5500 bodů
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Protože ta integrovaná ti ubírá na výpočetní kapacitě tvého procesoru, protože ho zatěžuje - narozdíl od externího řešení... laicky řečeno...

integrovaná zvukovka je vlastně codec, a to je softwarová záležitost, a tu musí počítat CPU, zatímco u PCI zvukovky to řeší její hardware /převážně/

Já mám Audigy 2 ZS a s ovladači nemám problém. Může být problém maximálně ve sdíleném IRQ, ale to je řešitelné :).

EAX jako prostorový zvuk samo na výkonu opět sebere, obzvláště na integrovaném řešení..
show must go on..
Frank
Nováček
Nováček

dík za info

Příspěvek od Frank »

tak jsem si pořídil taky tu Audigy 2 ZS za cca. 1600.-Kč . Protože jsem ale asi rok nepřeinstalovával XP tak jsem se rozhodl, že dám zvukovku do čistých XP. Instalace šla fakt bez problému akorát jsem tam nedal ovladače z přiloženého CD ( asi leden 2005) ale nejnovější bety ze září myslím. Šlape to jak má. FPS šli sakra nahoru a jsem spokojenej. Ještě jednou dík.
Intel P-4-3Gb na 800 FSB, Motherboard: MSI-865 PE Neo 2 PFISR, Video: MSI -FX 5900 XT, 140 HDD, sat. karta: skystar 2, integr. zvuk. a Gigabit. zn. Realtec. ...3D MARK 2003 -5500 bodů
bum.no1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bum.no1 »

mám audigy a taky po zapnutí EAX mám FPS 1-10 sestava viz podpis, nevyřešily to ani nejnovější drivery
AMD 3000+ 892 MBram 410Mhz MB MSI K2N2 ULTRA 2
NV6600GT 580@1130 22"monitor :-)
SB audigy 2X50Wrepro 3 pásma + zes. TECHNICS
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“