Need for speed: most wanted

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Digitaldoom píše: :lol: :oops: kromě NFS 5 má každé NFS do reality obrovsky daleko ... zahraj si LFS,GTR nebo RBR a pak si pusť tohle NFS MW a uvidíš ...

korm toho na LFS nás tvůrci rozhodně neosírají ;) zkus ji někdy ;)
LFS i GTR sem hral ... docela zivacka, asi pro 5. kolecku sem malem usnul :wink:

Chce to maso, chce to rezbu na kolech, chce to Burnout :roll: .
No ale PS2 nemam, mam jen PC a Burnoutu je v soucasne dobe nejbliz NFS. To si pak nevyberes, chjo :(

NFS5 jsou fajn, bohuzel moc jednoduchy ... zhruba do 2/3 to jde dojet bez zavahani, pak prinejhorsim napotreti kazdej zavod - mysleno Evolution. To NFS:U maji vyssi obtiznost a to je fajn (hlavne s nekteryma karama). NFS:U2 byly zase trapne jednoduchy, tak sem zvedavej, co NFS:MW.
Jo a nemam rad Porsche.

Schvalne se prijed podivat na GDS (Game Developer Session) nekdy na jare do Brna a di se mrknout na nejakou prednasku o fyzice (jestli bude) ... to teprv uvidis, jakej je to ojeb.

Jeden malej OT priklad za vsechny. Myslis si, ze se v hrach pouzivaji realne nahrany zvuky veci (aut, strelby atd.)? Kdyby to slo, bylo by to nejjednodussi - malo prace, dobrej efekt. Jenze kdyz se "realny" zvuky testovaly, VSICHNI hraci rekli, ze to zni blbe, a ze takhle ve skutecnosti MP5tka (Viper, Mil-Mi 24D ... dosad si co chces) vubec znit nema. A proto co? Proto se zvuky delaji podle toho, jak si hraci mysli, "ze by to asi tak priblizne melo znit" a ne podle toho, jak to zni ve skutecnosti. No a s tou fyzikou, grafikou ... a i vsim ostatnim je to vlastne stejny. Zkratky se nepouzivaji proto, ze by to PC nezvladlo, ale proto, ze hraci realitu ve skutecbnosti nechteji (ackoliv 80% z nich neustale vykrikuje, ze ano). Ale to je na uplne jinou debatu. Prumysl ti muze nabidnout realistickou rally hru, ale jak by ses u ni tvaril, kdyby ti rekla, ze bohuzel nemuzes zavod dojet, protoze se mechanikum nezdarila vymena prevodovky?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

bukva píše:...
LFS i GTR a usnul si ? proboha na jakou obtížnost a sčím si to hrál a jel ?!

já teda s Maranelem 550 měl na full pořád co dělat :)

jako je mi jasný že realitika her na PC je stále oproti realitě vzdálená ... mě to ostatně ani nemsuíš vykládat pohybuji se v závodním prostředí závodil jsem na motokárách, dnes se když je příležitost svezu i v silných závodních autech mám haldu známých atd takže věř že tu realistiku mohu poměřit a rávě LFS,GTR a RBR považuji za velice zdařilá dílka ... samozřejmě stále je tam asi tak 30% co do reality chybý a chybět pořád bude ... u PC ti totiž nic nehrozí takže toho adrenalinu je málo a vůbec ve skutečnym autě máš prostě jiný pohled jiný pocit a cítíš to auto i trať a to ti žádná závodní hra na PC a žádný FF na volantu nedá :)

takže mě berte trochu s rezervou mám trochu zkušeností se závody + najedu ročně 40 000km normálně ;)

ale rád hraji sumulátory takže se na ně dívám trochu z jiného pohledu ...

//EDIT: NFS 5 se mi líbilo protože na svou dobu to byla vcelku realistická hra ... hlavně 911turbo (v ní jsem se párkrát svezl i v realu - BTW: máme tu jednu na prodej za 500 000,- zachovalou ;) ) a bylo to jedno z mála NFS kde se nedalo jet pořád na plnej pln jinak si ztrácel a byla tam rozbytelnost aspoň trochu prostě best of NFS ... al jinak je fakt že NFS je prostě arkádová masová záležitost byla vždy jednodušší ... právě proto že většina lidí rádo jednoduchost :( jinak by to asi těžko byla tak oblíbená série :)

NFS MW je ale tak vcelku na urovni 3ky a 6ky takže obtížnost nic moc ... ale je to zabavný ale ne dlouho ... prostě to neni hra ke které sedneš a nevstaneš doku´d ji nedohraješ ... mě neba víc jak hodinu :(
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Lidi taky mate s Ati kartama takove hranate stiny u stromu treba?mam catalyst 5.11 a x800xt. :(
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

H2SO4 píše:Lidi taky mate s Ati kartama takove hranate stiny u stromu treba?mam catalyst 5.11 a x800xt. :(
V demo jo..ale to neni kartou..podle me..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Cakaju ta lebo catch up. keby ta necakali, tak asi prehras :)
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

H2SO4 píše:Lidi taky mate s Ati kartama takove hranate stiny u stromu treba?mam catalyst 5.11 a x800xt. :(
mě se to zdálo divný :) ... asi ovladače :(
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

což hranatý stíny mi ani tak nevadí ale všiml si někdo těch odlesků na kapotě? zdá se mi, jako by se obnovovali jen po určitém čase. prostě je to jako slideshow
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

karf píše:což hranatý stíny mi ani tak nevadí ale všiml si někdo těch odlesků na kapotě? zdá se mi, jako by se obnovovali jen po určitém čase. prostě je to jako slideshow
ee ...daleko více mě irituje ta oslizlá silnice ..bleh :lol: já nevim ale mám pocit že ovladače ATI 5.11 se zrovna nevytahují v této hře ...doufám že to opraví ..ty stíny tam jsou fakt hranatý ..te´d teda jde o to jestli je to chyba ovladačů nebo to tak fakt vypadá ...co vy na NV kartách ?
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Je to chyba ATI,na nV jsou v pohodě.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S26 Ultra 1TB NtB: Dell Pro 14 TV: Samsung 65" OLED S90F + Yamaha YAS-207
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Digitaldoom píše:... mě to ostatně ani nemsuíš vykládat pohybuji se v závodním prostředí závodil jsem na motokárách, dnes se když je příležitost svezu i v silných závodních autech mám haldu známých atd takže věř že tu realistiku mohu poměřit a rávě LFS,GTR a RBR považuji za velice zdařilá dílka ...
No vidis, ty znas zavodni auta "zevnitr" a ja znam hry "zevnitr" a proto vim, jakym stylem se "navozuje zdani realisticnosti". Ale s realitou to nema nic moc spolecnyho - je to jen o pocitu, o domenkach ... dokonce sou o tom napsany cely knihy, kde mas treba kapitoly "Jak navodit pocit rychlosti", "Jak navodit pocit mohutnosti stavby" apod. a tam to mas vsechno popsany ... ty figle, zkratky, ochcavacky.

Ja kdyz hraju hru (coz je v posledni dobe hodne malo), tak v pozadi pozoruju ten engine (ale primo do nej samozrejme nevidim) a pokud se hra nechova tak jak predpokladam, snazim se zjistit, proc to tak je. A moje velka vyhoda je v tom, ze poznam rozdil mezi "chybou zamernou" (cili "vlastnosti" hry) a "chybou nezamernou" (ktera vznikla proste proto, ze nekdo neco nedomyslel, nebo nemel cas nebo znalosti na to to udelat "dobre") a chyby "zamerne" hre nikdy nevycitam, protoze vim, ze to tak autori chteli.
A je potreba si uvedomit, ze hrajeme hru takovou, jakou ji chteli mit autori, ne takovou, jakou ji chceme mit my!

A at se vratime, NFS:MW je jiste hra plna chyb, jen se mi zda, ze zatim jsou ji spis vycitany vlastnosti, nez skutecny chyby (za vlastnost povazuju treba fyzikalni chovani aut, model (ne)poskozeni atd., za chybu urcite AI policie, nemoznost vypnuti MB a dalsi)
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

už jste na to nědko přišel teda čím to je ty hranaty stromy jestli teda ovladačema?diky :(
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Luks píše:Je to chyba ATI,na nV jsou v pohodě.
Takze sem se dival a stiny hranaty mam jen u jedny stage s lexusem..
teda jestli se jim da rikat hranaty..
To nepoznam protoze nemam posouzeni z rad NV.. :)
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

g_MotionBlurEnable

This setting controls the motion blur effect, such as when you trigger Nitrous, as well as when you are moving at high speeds. Disabling this setting can make the image quality crisper and also improve performance particularly on older machines. To disable this setting set the value to 0, to enable it set it to 1.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

l0k2: dik,
jen dodam ze uplne nastaveni je popsano zde http://www.tweakguides.com/NFSMW_7.html
0118 999 881 999 119 7253
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

Neviete niekto pls, kde sa daju nastavit km/h? Vsade som to hladal a neviem to najst? :oops:
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MiKe[sk] píše:Neviete niekto pls, kde sa daju nastavit km/h? Vsade som to hladal a neviem to najst? :oops:
mas to v gameplay
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

MiKe[sk] píše:Neviete niekto pls, kde sa daju nastavit km/h? Vsade som to hladal a neviem to najst? :oops:

je to v gameplay a tam je defaultne nastavene ,,imperial" ,tak to daj an ,,metric"

ja som to tiez nevedel najst :oops:
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

takze jsem si udelal takovej malej benchmark s vypnutym a zapnutim MB.
prumerny FPS je vice mene stejne (rozdil asi 8fps) , ovsem nejzajimavejsi cislo prichazi na radu a to je minimalni fps, zatimco s MB byl mijn fps 16 s vypnutim MB nekleslo pod 25 !!!
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

nevite nekdo jak to hrat po lanu?? :sad:
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Taky jsem si pořídil plnou a něco málo k tomu:

Jak už tu někdo psal: Oponenti někdy nesmyslně zabrzdí a tak zpomalí i vás. Tohle mě docela dost točí.
Jakmile vypnu MB tak budu spokojenější.
A kde se tam sakra dá nastavit poměr převodových stupňů? U všech aut je to nastaveno nesmyslně na top-speed a když chcete pořádně akcelerovat tak je to auto líné jak osel. Jakési nastavování je v menu při free-ride, ale tam nastavíte tak jedině řízení, brzdy, aerodynamiku a ještě něco málo jiného. Ale převodovka nikde
Naposledy upravil(a) HADES dne pon 21. lis 2005, 11:05, celkem upraveno 1 x.
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“