GeForce 6 - nekvalitní bump mapping v Serious Sam 2

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

GeForce 6 - nekvalitní bump mapping v Serious Sam 2

Příspěvek od no-X »

Byl jsem upozorněn (thx to ache) na jednu podivnou záležitost: Ve hře Serious Sam II se při použití GeForce 6 - 6600GT objevují specifické artefakty, viz následující screenshoty (X800GT pro srovnání).

Screenshoty jsou sice pořízeny z trochu jiného úhlu, ale rozdíl je jasně viditelný - na GeForce 6 je bump-mapping méně detailní, plochý a místy blokovitý:

GeForce 6600GT (FW81.95) / detail
Radeon X800GT (Cat.5.11) / detail

Starší drivery (FW72.84) dávají tentýž výsledek.

Podle obrázku a názorů odborníků, se kterými jsem to konzultoval, to vypadá, že nVidia komprimuje normálové mapy DXTC kompresí (tj. ztrátová komprese s kompresním poměrem 6 až 8:1- určená pro textury, nikoli pro normálové mapy) pro navýšení výkonu.

Proto bych chtěl poprosit ty, kteří hrají SS2 na jakékoli GeForce, aby se podělili o screenshot*, aby se dalo zjistit, jestli se to týká pouze GeForce 6, nebo i ostatních, případně jen některých driverů. Předem dík.

*kanóny z levelu Gleendale, což by měl být první level epizody 4.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

No ja jsem, nic takovyho nepozoroval, ale mrknu se na to poradne a nahodim screeny.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“