NEC ND-4550A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

hanz píše:No já stále ten původní co tam byl - tzn. 1.06. A zatím jsem neviděl, že by byl nějaký nový. Jestli ano, hoď sem prosím link........
Ano lenze ten pôvodný FW nemeni ani booktype na DVD-ROM a ma riplock a nevim co to su este za veci a tady tie FIRMWARE : http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html

ORIGINAL je najnovsi a jediny 1.06 a jeho modifikavia je FW 1.X1 ktory som si tam dal . Pomocou utility NEC FLASH WINGUI si zalohujes original FW z mechaniky a potom pustis iba exe toho 1.X1 FW a flashnes si ho tam .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

mam mozna blbej dotaz. da se prehranim firware udelat z 4550A -> 4551? jsem se dival na stranku tech modifikovanych firmwaru a vypada to ze mezi nimi asi neni hw rozdil.

jinak uz tam maji NEC 4550 modified 1.X2 firmware
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

počul som, že LG a NEC ked spravia rýchli formát DVD-RW a následne niečo vypália, tak to neprečíta iná mechanika.
Čo je na tom pravdy?
A ako si na tom stojí Pioneer 110d?
dík
Stefi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stefi »

Kraki píše:mam mozna blbej dotaz. da se prehranim firware udelat z 4550A -> 4551? jsem se dival na stranku tech modifikovanych firmwaru a vypada to ze mezi nimi asi neni hw rozdil.

jinak uz tam maji NEC 4550 modified 1.X2 firmware
Tez sem se chtel zeptat nezkousel to nekdo???
DK
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ovca píše:počul som, že LG a NEC ked spravia rýchli formát DVD-RW a následne niečo vypália, tak to neprečíta iná mechanika.
Čo je na tom pravdy?
A ako si na tom stojí Pioneer 110d?
dík
No neviem NEC 4551 ma LABEL FLASH ... neviem ci k tomu labelflash neni potrebny zase nejaky hardware naviac cip co to ovlada alebo ja neviem co .
Mam tu ale strasne problemy z DVD-RAM mediami ... mechanika ktora ich nepodporuje s nimi vie lepsie pracovat ako tato NEC , ta mechanika co to nepodporuje ich aspon neposerie .
Proste DVD-RAM som raz napalil zmazal druhy krat napalil po par dnoch zmazal a terza mi DVDFORM pise nejaku hlasku ze nemohol zapisovat na disk to pise odkedy som dla druhy krat v nom mazat . Okrem toho ta NEC kym to medium nacita tak jej to trva aj cez minutu tak neviem co to je za pristupovu dobu !!!! A to uz ani nespominam prezeranie suborov na mediu .
No takze terza ej to medium uz uplne nepouzitelne skusam este DVDForm zo zaskrtnutym Execute physical format tak to hadam formatne cele medium lebo je to strasne .
Dalsi problem nastava pocas napalovania media mechanika podporuje 5x , medium tiez 5x , ale 3900 MB som na medium napaloval vyse 25 minut !!!!!!!!!!
READ buffer bol pocas palenia furt 100 percent vytazenost CPU max 8 percent , a teraz... buffer NEC bol stale 0% !! dioda na nej blikala tak raz za 3 sekundy ... no neviem ale by som povedla ze ta mechanika DVD-RAM viac nepodporuje ako podporuje .
Mam tam FW 1.X2 no pochybujem ze to s tym ma nieco spolocne a ak sa to DVD-RAM uz nebude dat pouzit tak to rozbijem aj z mechanikou ! lebo na milion percent je to jej chyba .
Think service engineer .
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

No tak formatovanie je dokoncene a ako som ocakaval stale tie iste chyby !!!
Obrázek
Uz druhe medium som dostal pomocou NEC do takehoto stavu a vzdy parkrat islo a potom toto . Este to skusim v InCD a uvidime ale toto medium tato NEC este nacita ale ked ho pichnem do LG 4120 ci co to je tak vobec nic sa nestane !!

EDIT: DVD-RAM uz sa mi podarilo rozchodit ale tak bola to drina urobit s tym nieco ale ajtka rychlost napalovania je 2x a ma byt 5x podla vsetkeho lenze ked buffer mechaniky je stale 0 !! tka sa ani encudujem ze pomaly pali lenze preco je 0 to uz je medzi nebom a zemou
Think service engineer .
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

pokój...

Příspěvek od Muad'Dib »

MaTTo S píše:...
Veď sa toľko neznervózňuj... To je normálne, že na médium DVD-RAM sa napaľuje "pomalšie" - celková rýchlosť bude polovičná, lebo mechanika si overuje správnosť zápisu na médium. A v drvivej väčšine mechaník sa to nedá ani nijako vypnúť - to je jednoducho prirodzené správanie DVD-RAM mechaník pri zaobchádzaní s médiom DVD-RAM. A napaľovací program s tým nič nemá, on len dáva inštrukcie na napaľovanie.
A to, že vraj buffer mechaniky je 0% - to tiež nemusí platiť - a zrejme ani neplatí. DVD-RAM médiá sa zapisujú inak ako obyčajné napr. DVD+R. Mechanika si zo riadi sama.
A čo sa týka tých chýb... tak neviem, mne sa napr. občas stávalo (InCD, Windows 2000, UDF 2.0), že pri kopírovaní súborov a prezeraní média sa vyskytla nejaká chybyčka a InCD ju okamžite znovu pripojil v režime "iba pre čítanie" (remounted read-only).
Ale neviem, kde sa tie tvoje chyby berú, ja som nikdy nepoužíval DVDForm. Možno je iba chybné/celkovo poškodené médium...
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

NOVY FIRMWARE : http://www.micheldeboer.nl/firmware/455x/1X4_rpc1.zip
1X4_RPC1 ... to som zvedavy NEC by mohol niekedy aj nejako vylepsit tu pofidernu pracu z DVD-RAM mediami ,,, proste raz mozem tri dni sa snazit ako chcem mechanika je neoblomna v tom a DVD-RAM nefungje a nieekdy zase ide OK .
Think service engineer .
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

MaTTo S píše: No neviem NEC 4551 ma LABEL FLASH ... neviem ci k tomu labelflash neni potrebny zase nejaky hardware naviac cip co to ovlada alebo ja neviem co.
Má? Já ji ještě nikde neviděl... Tím jsem chtěl položit svůj dotaz - nevíte, kdy má vyjít? Ten avizivaný konec litopadu se nějak nevyvedl...
Burn in hell.
blackie
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackie »

Skusali ste uz ten novy fw 1.07? Zaujima ma, ci riesi problemy s DVD-RAM.
PC1: Q6600@3100MHz+Xigmatek HDT-S1283, Asus P5E, 4x2GB Corsair Dominator@1066MHz, Radeon 6950@6970, SSD Intel X25 G2, 4xHDD WD, NEC 4550A, LCD Acer AL-732, Razer DB Plasma mouse, Seasonic X-560
PC2: A64 X2@2400MHz + AC Freezer64, DFI LP Ultra-D, 4x1GB Samsung UCCC@240MHz, Radeon 4870, NEC EA244WMi, Hitachi SATAII 250GB + SATA 160GB, DVD Toshiba 1712, NEC 4550A, MS Explorer 3.0, Enermax EG365-VA
Dragoon
Nováček
Nováček

problem s ochranou proti podcteni zasobniku

Příspěvek od Dragoon »

Nevite nekdo proc se mi pri vypalovani DVDcek nespousti ochrana proti podedecteni zasobniku.
Vypalovacke tak ve 20% pripadu prestane uprostred procesu palit.
(u vypalovani cd to je bez problemu)
Mam firmware 1.6,nero 6.3 a
na spolecnem ide kanalu zapojenou starou cd mechaniku
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

to Teuzz: mají ji třeba v 3dcom.cz za 1300kč
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Toni
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaký vám dělá hluk?

Příspěvek od Toni »

Ahoj... štoural jsem se tak nějak v počítači, kde náhodou mam i mechaniku NEC-4550(tý jsem se ale nijak "nedotkl")... Po opětovném zapnutí počítače mi přijde, že při vloženým médiu, který už najelo a netočí se(je tam pouze vložené, třeba den), vydává takový přerušovaný svištivý zvuk... neni to tak moc otřesný, ale slyšet to je...ve chlíli kdy máčknu Eject, zvuk přestane a CD vyjede. A předtím, než jsem se v počítači hrabal si myslím, že tento zvuk nevydávala a to jsem tam měl CD v kuse několik dní a hlučnost počítače poslední dobou dost řešim, takže bych si toho asi všiml. U DVD, které v ní leží je "absolutně" tichá... Mohl by někdo prosím vyzkoušet jak je na tom vaše(NEC-4550) mechanika? Případně, jestli se dá nějak nastavit, aby zvuk nevydávala(nepracovala, když tam CD jen sedí a jen čeká :) ). Diky
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

nastavení času, jak dlouho to má pracovat se dá udělat přes utilitku v neru - Nero DriveSpeed
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký vám dělá hluk?

Příspěvek od MaTTo S »

Toni píše:Ahoj... štoural jsem se tak nějak v počítači, kde náhodou mam i mechaniku NEC-4550(tý jsem se ale nijak "nedotkl")... Po opětovném zapnutí počítače mi přijde, že při vloženým médiu, který už najelo a netočí se(je tam pouze vložené, třeba den), vydává takový přerušovaný svištivý zvuk... neni to tak moc otřesný, ale slyšet to je...ve chlíli kdy máčknu Eject, zvuk přestane a CD vyjede. A předtím, než jsem se v počítači hrabal si myslím, že tento zvuk nevydávala a to jsem tam měl CD v kuse několik dní a hlučnost počítače poslední dobou dost řešim, takže bych si toho asi všiml. U DVD, které v ní leží je "absolutně" tichá... Mohl by někdo prosím vyzkoušet jak je na tom vaše(NEC-4550) mechanika? Případně, jestli se dá nějak nastavit, aby zvuk nevydávala(nepracovala, když tam CD jen sedí a jen čeká :) ). Diky
No ked tam mam hocijake medium DVD , CD tak po dlhej dobe necinnosti si ta mechanika len tak zachrasti toto robi pravidelne , ale rusive to nieje pritom z mediom sa vôbec nepracuje .... Takze je to asi normalne a novy FW uz zlepsil konecne pracu z DVD-RAM mediami aj ked odkedy ho mam mi preistotu CD-RW nacitava aj 20 sekund ale aspon ze DVD-RAM uz funguje spolahlivo .
Think service engineer .
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s ochranou proti podcteni zasobniku

Příspěvek od Bathory »

Dragoon píše:Nevite nekdo proc se mi pri vypalovani DVDcek nespousti ochrana proti podedecteni zasobniku.
Vypalovacke tak ve 20% pripadu prestane uprostred procesu palit.
(u vypalovani cd to je bez problemu)
Mam firmware 1.6,nero 6.3 a
na spolecnem ide kanalu zapojenou starou cd mechaniku
Jak víš, že se ti nespouští. V nastavení v Nero si to můžeš skontrolovat.
Bathory
Dragoon
Nováček
Nováček

Re: problem s ochranou proti podcteni zasobniku

Příspěvek od Dragoon »

V neru mamnastavene at se ochrana spousti.
A kdyz nero vypisuje co dela:

U cd:...zahajeno vypalovaní...spustena ochrana proti podcteni zasobníku...nahravám data do vyrovnávací........

U dvd:...zahajeno vypalovaní...nahravám data do vyrovnávací........

Ale tento problem jiz resit nebudu,za ty zmrsenene Dvd mohla
ta CDromka na spolecném IDE kablu.
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonkuttenberg »

PROC NEC 4550 a ne LG GSA-H20L
+ bude pravdepodobne tissi nez LG-H20L
+ protoze liggy a jeho firmwary dokazi temer nemozne :-D
+ LabelFlash vypada (snad) do budoucna urcite slibneji a snad pohrbi LS. v soucasnosti kresli kvalitneji, kontrastneji, rychleji! a z obou stran :)

+ OT: nema tak tragickej seznam uzivatelu, kteri maj s necim problemy.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Zdarte vsichni, mam dotaz na vsechny majitele NECa 4551 co maji fw 1-08.
Jak vam cte palene DVD? Mne se totiz u dost medii stava, ze je nedokaze cist bez snizeni rychlosti, pritom medium je podle K-Probe ve vyborne kvalite a muj LiteOn 1673S je cte uplne bez jedineho problemu (a to u nej mam zrychlene cteni na 12x) Tak nevim, kde je chyba, ze by byl NEC fakt tak mizerny na cteni? :x
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Riesil som to v inej diskusii,mechaniky NEC citaju media vzdy pri max. rychlosti,nedokazu si regulovat otacky podla potreby,ako napr. Lite-ony,LG,Pioneery a pod. Aj ja som bol z toho pri kupe mechaniky NEC vyvaleny,ale je to tak.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“