Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...
Moderátor: Eddward
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- TomBr
- Nováček

-
- ghosthunter
- Začátečník

- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V ovládání zvuku (hlasitosti) zkus nastavit zařízení Wave pod polovinu (na 1/3)Anarki píše:Zdarec Asusáci.
Mám problém s kamarádovou A7V880. Při použití onboard zvukovky mi při přehrávání MP3 nebo wav je slyšet praskání. (nepravidelné - náhodní).
Taky se restrtuje při hraní her nebo lepší připad, hru jenom zhodí.
CPU - Barton 3200+
Grafika: Gainward 1960 XP 6600 GT čipset 128 Mb.
Ram: PQI 2x512 Mb 400 Mhz Dual Channel.
Bios je puvodni, kamoš se ho bojí upgradnout kvuli záruce. (prodejce je pitomec vypatlaný)
Kdyby to bios vyřešil tak ho samozrějmě flashneme.
Zkušenosti, názory, rady předem díky za vše
Nebo nastav FSB ne nějakou tradiční hodnotu 133,166,200.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- Efele
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Efele
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sin@le
- Začátečník

-
PROSÍMMM POMOC NEJDE NASTAVIT FSB NA A7V880 S 2400 XP+
Ahoj, musel sem reklamovat svojí starou desku a od prodejce sem si tak trochu vynutil A7V880 a když sem jí zapojil tak sem zjistil že mi můj AMD Athlon 2400+ (2000) detekuje jako 1800+ (1500) a nejde mi vůbec hnout s FSB, ani o jeden MHz, může mě někdo poradit, prosímmm.
Kdy by to šlo, můžete mi někdo polopaticky napsat jak mam nastavit BIOS.
Jo ještě k BIOSu, měl sem tam 1009 tak sem si řikal že ho nejdřív přehraju a zkusim jestli to neni tim, nebylo, tak sem tam hodil 1010.002 taky se nic nezměnilo, tak tu poslední 1010.004 a pořád nic, tak sem se dneska nasral a vrazil na procák (normoš FSB 133) 200 FSB a napsalo mi to že je v háji BIOS, tak sem tam hodil CD a flashlo to tam 1002.001 myslim, teď to nevim přesně, a ta mi konečně detekovala CPU jako 2400 XP, ale s 1500 MHz, takže zase na začátku, ale pokrok přece.
Jo snad nic jinýho mě netrápí, jen ten procák, jo a taky ještě to že jak mam ovladače na ATI tak nemůžu otevřít to centrum, to taky nevim proč pořád mi to píše nějakou chybu.
Sestava:
Athlon 2400XP+
ATI 9200 (128 bit) 128 MB
Kingston 512 MB 2X
250 GB SATA WD
to je snad vše
Kdy by to šlo, můžete mi někdo polopaticky napsat jak mam nastavit BIOS.
Jo ještě k BIOSu, měl sem tam 1009 tak sem si řikal že ho nejdřív přehraju a zkusim jestli to neni tim, nebylo, tak sem tam hodil 1010.002 taky se nic nezměnilo, tak tu poslední 1010.004 a pořád nic, tak sem se dneska nasral a vrazil na procák (normoš FSB 133) 200 FSB a napsalo mi to že je v háji BIOS, tak sem tam hodil CD a flashlo to tam 1002.001 myslim, teď to nevim přesně, a ta mi konečně detekovala CPU jako 2400 XP, ale s 1500 MHz, takže zase na začátku, ale pokrok přece.
Jo snad nic jinýho mě netrápí, jen ten procák, jo a taky ještě to že jak mam ovladače na ATI tak nemůžu otevřít to centrum, to taky nevim proč pořád mi to píše nějakou chybu.
Sestava:
Athlon 2400XP+
ATI 9200 (128 bit) 128 MB
Kingston 512 MB 2X
250 GB SATA WD
to je snad vše
- Sin@le
- Začátečník

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Sin@le
- Začátečník

-
No měla, jenže nejde, ani o jeden MHz
Ještě sem se chtěl zeptat na co je ta položka pod tou frekvencí, tušim že to je Spread Spectrum.
A ještě řeší-li něco AFUDOS, a popřípadě k čemu to je
Dík
No tak tady mam ještě další poznatek, jak RAMky tak CPU jede pořád na minimální frekvenci, (CPU 100, RAM 133) a vejš nic nedostanu, ani ramky ani procák, dneska to ještě zkusim vyzkoušet s jinejma RAMkama, jo ještě neznáte někdo program MEMT 32 dělal jsem jím včera test ramek a jak si dělalo to 7:30 a tak nějak s nejistym výsledkem.
Nevíte někdo jestli se tam něco nastavuje a jak dlouho by to popřípadě mělo ten test dělat???
Ještě sem se chtěl zeptat na co je ta položka pod tou frekvencí, tušim že to je Spread Spectrum.
A ještě řeší-li něco AFUDOS, a popřípadě k čemu to je
Dík
No tak tady mam ještě další poznatek, jak RAMky tak CPU jede pořád na minimální frekvenci, (CPU 100, RAM 133) a vejš nic nedostanu, ani ramky ani procák, dneska to ještě zkusim vyzkoušet s jinejma RAMkama, jo ještě neznáte někdo program MEMT 32 dělal jsem jím včera test ramek a jak si dělalo to 7:30 a tak nějak s nejistym výsledkem.
Nevíte někdo jestli se tam něco nastavuje a jak dlouho by to popřípadě mělo ten test dělat???
- kupca
- Začátečník

agp/pci
Takze lidi, hahral jsem nejnovejsi bios od asus(1010.004) je to beta. Doufal jsem, ze mi konecen pujde agp/pci lock kvuli, kteremu jsem si tu to desku kupoval. A samozrejme, ze podle sandry(2005.sr3), kdyz dam ze 166 na 185 tak mam frekvence agp 77 a pci 37, tak nevim jestli sandra blbe ukazuje, nebo opet agp/pci lock nefunguje...kua Prosim poradte jiny program, ktery dokaze zjistit frekvence pci a agp... Protoze system je stabilni i pri tak vysokych frekvencich a to se mi nechce nejak libit
Moznosti:
1.Opet a zas si asus vydava stejne biosy akorat s jinymi cisly
2.Sandra ukazuje spatne
Moznosti:
1.Opet a zas si asus vydava stejne biosy akorat s jinymi cisly
2.Sandra ukazuje spatne
- samik
- Nováček

-
- Sin@le
- Začátečník

-
Pardon, možná že sem blbej
, ale ne natolik abych na tohle nepřišel, sice se sběrnicí hejbnu (v BIOSu) ale ve win mi to stejně ukazuje jen FSB 100 MHz na CPU a 133 MHz na pamětech, ať s tim hejbnu jak chci, ať už s RAMkama nebo s CPU vždycky to skončí na 100 a 133.
Už sem vyzkoušel všechny BIOSi až na ten první a jedinej BIOS kterej mi strávně detekoval procák (ale ne FSB
)byl ten co sem psal 1002 žádnej jinej, to bylo samí Athlon 1800 XP+
Jenže co mi je to platný když pořád pracuje na 1500 MHz.
S těma jinejma RAMkama sem to ještě nezkoušel, táta je pořád na svym kompu a stahuje, takže mu je ukrást nemůžu, ale vyzkoušim je a pak napíšu. Ty moje RAMky sou Kingston DDR 400MHz Non-ECC CL2.5
To že sou Non-ECC sem zjistil bohužel až teď podle mě by to mohlo bejt tim, ale nevim, až to vyzkoušim tak to napíšu jak už sem sliboval.
Samik: Neuraž se prosim nemyslel sem to špatně
, jo a když tě tady mam, co máš za RAMky a měl si nějaký problémi s CPU & Deska, jakej máš BIOS, jestli taktuješ: Máš odemčenej CPU, na kolik se dostaneš.
A ještě díky za odpověď po dlouhý (alespoň pro mě) době zase někdo kdo odpověděl.
Už sem vyzkoušel všechny BIOSi až na ten první a jedinej BIOS kterej mi strávně detekoval procák (ale ne FSB
Jenže co mi je to platný když pořád pracuje na 1500 MHz.
S těma jinejma RAMkama sem to ještě nezkoušel, táta je pořád na svym kompu a stahuje, takže mu je ukrást nemůžu, ale vyzkoušim je a pak napíšu. Ty moje RAMky sou Kingston DDR 400MHz Non-ECC CL2.5
To že sou Non-ECC sem zjistil bohužel až teď podle mě by to mohlo bejt tim, ale nevim, až to vyzkoušim tak to napíšu jak už sem sliboval.
Samik: Neuraž se prosim nemyslel sem to špatně
A ještě díky za odpověď po dlouhý (alespoň pro mě) době zase někdo kdo odpověděl.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
2 Sin@le: Jejda.. vzdyt ty ani nevis co pises.. vis co znamena vubec ECC? Znamena to Error check correction, tedy oprava chyb.. Tato funkce nebo vlastnost je obsazena na PCB pameti v podobe chipu ktery se o tu opravu stara. ECC pameti se pouzivaji u serveru a pracovnich stanic. Takze tvoje deska ani ECC pameti nepodporuje.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- samik
- Nováček

-
Sin@le: no nic, myslel jsem, že sis třeba toho +/- nevšiml.
CPU mi to taky na začátku nastaví jako AMD Athlon 1800+ (1500MHz) a když nastavím FSB nna 133 tak to už píše jako AMD Athlon 2400+ (2000MHz), ale jaksi mi tam pořád chybí to XP (?)
Bios mám 1009 (už tam byl), zkoušel jsem i jiné ale zadjí se mi stejné, nezpozoroval jsem žádné změny, jen u 1008 mi to nastaví paměť auto. na 400MHz, jinak 333MHz.
Paměť mám jen jednu PQI 512MB DDR400 CL2.5
CPU mám zamčený takže jediná možnost je zvyšovat FSB a co jsem z toho výtáhnul stabilích max je 2400MHz (15x160) 1.85V, jde nastavit i 1.95V ale to jsem už radši nezkoušel
CPU mi to taky na začátku nastaví jako AMD Athlon 1800+ (1500MHz) a když nastavím FSB nna 133 tak to už píše jako AMD Athlon 2400+ (2000MHz), ale jaksi mi tam pořád chybí to XP (?)
Bios mám 1009 (už tam byl), zkoušel jsem i jiné ale zadjí se mi stejné, nezpozoroval jsem žádné změny, jen u 1008 mi to nastaví paměť auto. na 400MHz, jinak 333MHz.
Paměť mám jen jednu PQI 512MB DDR400 CL2.5
CPU mám zamčený takže jediná možnost je zvyšovat FSB a co jsem z toho výtáhnul stabilích max je 2400MHz (15x160) 1.85V, jde nastavit i 1.95V ale to jsem už radši nezkoušel
- plikous
- Nováček

nechapu
Nechapu, co resite takovou pitomost, jako jak se vam detekuje procesor, vzdyt je to uplne jedno, normalne tam dejte nejnovejsi BIOS a kdyz to detekuje jinak FSB nebo pameti, tak to zmente manualne, jste snad naky trubky, ze to nedokazete?
- Sin@le
- Začátečník

-
EfineSS: Díky tak už vim co to je:-)
samik: Tak koukám že je to u tebe good, ještě asi fakt zkusim ty paměti jestli náhodou nejsou třeba vadný, nebo já už nevim, buďto to nebo už 4 reklamace desky (předtim sem měl ještě jinou, tohle je první kousek od Asusu
)
plikous: Kdyby mi to šlo tak bych sem asi nepsal a asi bych neprolízal diskuze jako magor a neflashoval BIOSi jako vůl abych zjistil to co sem výše popsal, takže pardon pane chytrej každý nemá to štěstí aby mu to začalo na poprví fachat tak jak má, navíc jak sem zjistil tak nejsem jedinej...
samik: Tak koukám že je to u tebe good, ještě asi fakt zkusim ty paměti jestli náhodou nejsou třeba vadný, nebo já už nevim, buďto to nebo už 4 reklamace desky (předtim sem měl ještě jinou, tohle je první kousek od Asusu
plikous: Kdyby mi to šlo tak bych sem asi nepsal a asi bych neprolízal diskuze jako magor a neflashoval BIOSi jako vůl abych zjistil to co sem výše popsal, takže pardon pane chytrej každý nemá to štěstí aby mu to začalo na poprví fachat tak jak má, navíc jak sem zjistil tak nejsem jedinej...