Vypalovani "On the fly"
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Kai-Yin
- Začátečník

Vypalovani "On the fly"
Mam mechaniky TEAC DW552G a TEAC DV W516E a kdyz chci vypalovat rovnou z jednoho na druhe, tak ty chvilku vypaluje rychlost 0,9x a po nejake dobe to napise ze vypaleni nebylo dokonceno. Prosim poradte mi co s tim. Tento problem nastal, kdyz sem vypaloval z DVD-R na DVD+R, neni to trebas timhle ?
- sid
- Začátečník

-
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
blbost to neni, ale tahle volba neni blbuvzdorná, rychlopálený nebo zdrápaný médium dát přepálit "na mouše"*** (a to ještě nejlíp pořádnou rychlostí) je blbost.sid píše:1.používat "On the fly" u DVD je blbost
*** (= "on the fly"
0.9x je dost málo, kromě výše zmíněného (ne)zapnutí DMA by to mohlo být právě poškozeným nebo rychlopáleným médiem, děje se to i u jiných médií (kde je aspoň trochu jistota že je v pořádku)? Jinak bych to viděl za a). To že by byl problém v tom že jsou na jednom kanálu bych si troufl vyloučit.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Kai-Yin
- Začátečník

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Kai-Yin
- Začátečník

- jessie.james
- Začátečník

klikni si na tento poc. pr. tlacitkem - vlastnosti - hardware - spravce zarizeni - radice IDE ATA/ATAPI a mrkni se na vlastnosti kanalu, na kterem mas ty mechaniky. dej vlastnosti toho kanalu - upresnit nastaveni a u rezimu prenosu musis mit zaple DMA (je-li k dispozici). nastav to u obou zarizeni na tom kanalu.
- Kai-Yin
- Začátečník

- sid
- Začátečník

-
právě proto je to u DVD blbost, těch pár minut navíc mě nezabije, když to pojede přes ISO na disk, takhle se alespoň vždy vyhnu problémům s horší čitelností média,NoTHX píše:blbost to neni, ale tahle volba neni blbuvzdorná, rychlopálený nebo zdrápaný médium dát přepálit "na mouše"*** (a to ještě nejlíp pořádnou rychlostí) je blbost.sid píše:1.používat "On the fly" u DVD je blbost
*** (= "on the fly")
prostě z jedné mechaniky načtu médium na disk a v druhé mám klidně i kvalitní 16x médium, podle mě časový rozdíl nebude velký, chtěl bych vidět jak u "On the fly" stačí čtecí mechanika dodávat vypalovačce data na zápis v potřebném množství při 16x zápisu
zapojení je pro "On the fly" kopírování nevhodné, chce to mít každou mechaniku na jiný kšandě, DMA máš podle všeho aktivní
- Kai-Yin
- Začátečník

- sid
- Začátečník

-
ono to můžeš dělat i "On the fly" , ale podle mě musíš mít mechaniky každou na jiné "kšandě" a musíš si být 100% jist kvalitou kopírovaného média a taky pro zápis použít nižší rychlost, protože při vyšších rychlostech zápisu by vypalovačka beztak čekala na čtecí mechaniku
osobně mám i odzkoušené, že kvalita vypáleného média je daleko lepší, když zápis proběhne hladce bez zásahů bufferu, než když buffer lítá nahoru dolů
osobně mám i odzkoušené, že kvalita vypáleného média je daleko lepší, když zápis proběhne hladce bez zásahů bufferu, než když buffer lítá nahoru dolů
Naposledy upravil(a) sid dne ned 4. pro 2005, 17:22, celkem upraveno 1 x.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Hm, přečtěte si tuto recenzi, možná vám to lecos objasní a taky se podívejte na tu sestavu
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005050102
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005050102
Bathory
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- sid
- Začátečník

-
to bylo myšleno jako extrémní příklad, ale stačí se podívat na čtecí průběhy mechanik a musí bý každému jasno, že u mnoha mechanik by byl problém už i u 8x DVD zápisuNoTHX píše:já bych to vidět nechtěl, krom toho DVD na 16x pálí jen sebevrah, nebo potřebuje přenést data od jednoho kompu ke druhýmu a pak to médium vyhodit
jinak podle recenzí mnohé mechaniky na kvalitní média i 16x zapisují velmi kvalitně, ale osobně 16x zápis nepoužívám, u mě je na Pioneerovi DVR-110 nejpouživanější 6x zápis
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Kai-Yin
- Začátečník

Rychlost sem pouzil 8x.....sid píše:ono to můžeš dělat i "On the fly" , ale podle mě musíš mít mechaniky každou na jiné "kšandě" a musíš si být 100% jist kvalitou kopírovaného média a taky pro zápis použít nižší rychlost, protože při vyšších rychlostech zápisu by vypalovačka beztak čekala na čtecí mechaniku