Vypalovani "On the fly"

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Vypalovani "On the fly"

Příspěvek od Kai-Yin »

Mam mechaniky TEAC DW552G a TEAC DV W516E a kdyz chci vypalovat rovnou z jednoho na druhe, tak ty chvilku vypaluje rychlost 0,9x a po nejake dobe to napise ze vypaleni nebylo dokonceno. Prosim poradte mi co s tim. Tento problem nastal, kdyz sem vypaloval z DVD-R na DVD+R, neni to trebas timhle ?
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

1.používat "On the fly" u DVD je blbost , načtení média na disk do obrazu a následné vypálení bude jen o chvilku časově náročnější, ovšem naprosto spolehlivé
2. jak máš ty mechaniky zapojené, na jednom Ide kanálu , či odděleně, DMA je aktivní ?
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

sid píše:1.používat "On the fly" u DVD je blbost
blbost to neni, ale tahle volba neni blbuvzdorná, rychlopálený nebo zdrápaný médium dát přepálit "na mouše"*** (a to ještě nejlíp pořádnou rychlostí) je blbost.

*** (= "on the fly" :lol: )

0.9x je dost málo, kromě výše zmíněného (ne)zapnutí DMA by to mohlo být právě poškozeným nebo rychlopáleným médiem, děje se to i u jiných médií (kde je aspoň trochu jistota že je v pořádku)? Jinak bych to viděl za a). To že by byl problém v tom že jsou na jednom kanálu bych si troufl vyloučit.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Taky bych zkontroloval zapnuté DMA a případně mechniky rozhodil, aby nebyly na stejné kšandě.
Bathory
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kai-Yin »

A co je to to DMA ? A kde se to dela, vite, moc se v tom nevyznam,...JO a sou na jedne ksande.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Je tu FaQ...
Bathory
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kai-Yin »

Ovládací panely - Systém - Hardware - Správce zařízení - Řadiče IDE ATA/ATAPI - a pak tam mam jen NVIDIA nForce2 ATA Controller (v2.6) a v jeho vlastnostech nic takoveho neni.....
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

klikni si na tento poc. pr. tlacitkem - vlastnosti - hardware - spravce zarizeni - radice IDE ATA/ATAPI a mrkni se na vlastnosti kanalu, na kterem mas ty mechaniky. dej vlastnosti toho kanalu - upresnit nastaveni a u rezimu prenosu musis mit zaple DMA (je-li k dispozici). nastav to u obou zarizeni na tom kanalu.
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kai-Yin »

aha, uz to tu vidim. Mam zatrhlou moznost "Let BIOS select transfer mod" a mam tam dane Ultra DMA 2 - Ultra33 u obou. Je tam tech DMA na vyber stranse moc.........
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

NoTHX píše:
sid píše:1.používat "On the fly" u DVD je blbost
blbost to neni, ale tahle volba neni blbuvzdorná, rychlopálený nebo zdrápaný médium dát přepálit "na mouše"*** (a to ještě nejlíp pořádnou rychlostí) je blbost.

*** (= "on the fly" :lol: )
právě proto je to u DVD blbost, těch pár minut navíc mě nezabije, když to pojede přes ISO na disk, takhle se alespoň vždy vyhnu problémům s horší čitelností média,
prostě z jedné mechaniky načtu médium na disk a v druhé mám klidně i kvalitní 16x médium, podle mě časový rozdíl nebude velký, chtěl bych vidět jak u "On the fly" stačí čtecí mechanika dodávat vypalovačce data na zápis v potřebném množství při 16x zápisu

zapojení je pro "On the fly" kopírování nevhodné, chce to mít každou mechaniku na jiný kšandě, DMA máš podle všeho aktivní
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kai-Yin »

Tak jo, presvedcili jste me, budu to delat pomoci ISO. Mockrat vsem dekuji.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

ono to můžeš dělat i "On the fly" , ale podle mě musíš mít mechaniky každou na jiné "kšandě" a musíš si být 100% jist kvalitou kopírovaného média a taky pro zápis použít nižší rychlost, protože při vyšších rychlostech zápisu by vypalovačka beztak čekala na čtecí mechaniku
osobně mám i odzkoušené, že kvalita vypáleného média je daleko lepší, když zápis proběhne hladce bez zásahů bufferu, než když buffer lítá nahoru dolů
Naposledy upravil(a) sid dne ned 4. pro 2005, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Hm, přečtěte si tuto recenzi, možná vám to lecos objasní a taky se podívejte na tu sestavu :)
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005050102
Bathory
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

sid píše:chtěl bych vidět jak u "On the fly" stačí čtecí mechanika dodávat vypalovačce data na zápis v potřebném množství při 16x zápisu
já bych to vidět nechtěl, krom toho DVD na 16x pálí jen sebevrah, nebo potřebuje přenést data od jednoho kompu ke druhýmu a pak to médium vyhodit :roll:
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

NoTHX píše:já bych to vidět nechtěl, krom toho DVD na 16x pálí jen sebevrah, nebo potřebuje přenést data od jednoho kompu ke druhýmu a pak to médium vyhodit :roll:
to bylo myšleno jako extrémní příklad, ale stačí se podívat na čtecí průběhy mechanik a musí bý každému jasno, že u mnoha mechanik by byl problém už i u 8x DVD zápisu
jinak podle recenzí mnohé mechaniky na kvalitní média i 16x zapisují velmi kvalitně, ale osobně 16x zápis nepoužívám, u mě je na Pioneerovi DVR-110 nejpouživanější 6x zápis
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

sid píše:mnohé mechaniky na kvalitní média i 16x zapisují velmi kvalitně
což znamená že na nižší rychlosti pálí ještě kvalitněji :)

jinak uznávám že OTF neni vůbec moc výhodný proti dočasnýmu imigi na disku, ale já jsem schopnej pálit třeba i 2.4x s OTF, já na to nechvátám :)
Kai-Yin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kai-Yin »

sid píše:ono to můžeš dělat i "On the fly" , ale podle mě musíš mít mechaniky každou na jiné "kšandě" a musíš si být 100% jist kvalitou kopírovaného média a taky pro zápis použít nižší rychlost, protože při vyšších rychlostech zápisu by vypalovačka beztak čekala na čtecí mechaniku
osobně mám i odzkoušené, že kvalita vypáleného média je daleko lepší, když zápis proběhne hladce bez zásahů bufferu, než když buffer lítá nahoru dolů
Rychlost sem pouzil 8x.....
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

DVD a on the fly bych neresil - max u cd. za zadnou cenu bych tak uz nikdy nepalil...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“