Inno3D GeForce 2 MX 400 - flash BIOS

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Kirbee
Nováček
Nováček

Inno3D GeForce 2 MX 400 - flash BIOS

Příspěvek od Kirbee »

Dobrý den,

potřebuju radu, jak flashnout BIOS GK (konkrétně modelu Inno3D GeForce 2 MX400); jestli máte nějaký návod, nebo jen odkaz (prohledal jsem tohle fórum i jsem zagooglil), budu vám vděčnej,

předem děkuju za odpověď! :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Můžu se zeptat proč ho chceš flashovat ?
Goldnoob team proud member!
Kirbee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirbee »

Jj, můžeš: potřebuju lehce podtaktovat jádro - v obraze jsou artefakty. Použil bych RivaTuner, ale ten nešlape pod Linuxem (Fedora Core). Nebo jestli znáš nějakou utilitu, která to dokáže a funguje i v Linuxu...? :roll:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

O Linuxu vím akorát to, že ho někteří lidi používají, ale snad taky něco na OC pro Linux existuje, ne ?

Bios na GF2 MX400 jsem našel TADY, ale nevím jestli je přesně na tvou kartu. Jen tak rychle jsem to prolítnul a měl by tam bejt i návod jak flashovat. Btw, nebylo by jednodušší zlepši chlazení ? Tuhle kartu musí uchladit větši pasiv v pohodě ...
Goldnoob team proud member!
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Kirbee píše:Jj, můžeš: potřebuju lehce podtaktovat jádro - v obraze jsou artefakty. Použil bych RivaTuner, ale ten nešlape pod Linuxem (Fedora Core). Nebo jestli znáš nějakou utilitu, která to dokáže a funguje i v Linuxu...? :roll:
hm a co pouzit neco jako Nvidia Bios Editor myslim snad od Adama Raynse nebo kdo to delal , stahnes si ten bios zalohujes , pak ho v tom softu upravis , das tam jiny takty a pomoci nvflashe ho hodis zpet, je to asi nejlepsi moznost ja to tak delal u gf2ti :wink:
Kirbee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirbee »

Všem moc děkuju za rady, jenže:

Po trochu krkolomném rozbíhání BIOS Editoru (Ray Adams) - Winy jsem "lece" vykuchal nLitem, tak mi chyběly nějaké systémové soubory :roll: - jsem zazálohoval aktuální BIOS, upravil (tzn. podtaktoval) a uložil. Chtěl jsem ho zkusit utilitou VGABIOS (v1.10), tak jsem nabootoval v nouzovém režimu s příkazovým řádkem, napsal "VGABIOS -fnovynovy.rom" a vypl se monitor (přitom po trojkombinaci Ctrl + Alt + Del se zapnul a choval se normálně), tak jsem si řekl, že ten VGABIOS je "nějakej divnej" a že to zkusim NVLFASHEM (v5.13). Napsal jsem "NVFLASH novynovy.rom", a on na mě vytáhl s hláškou "ERROR: PCI BIOS not present; NOTE: This program can only be run under DOS."...

Kde může být chyba? :?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Kirbee píše:Všem moc děkuju za rady, jenže:

Po trochu krkolomném rozbíhání BIOS Editoru (Ray Adams) - Winy jsem "lece" vykuchal nLitem, tak mi chyběly nějaké systémové soubory :roll: - jsem zazálohoval aktuální BIOS, upravil (tzn. podtaktoval) a uložil. Chtěl jsem ho zkusit utilitou VGABIOS (v1.10), tak jsem nabootoval v nouzovém režimu s příkazovým řádkem, napsal "VGABIOS -fnovynovy.rom" a vypl se monitor (přitom po trojkombinaci Ctrl + Alt + Del se zapnul a choval se normálně), tak jsem si řekl, že ten VGABIOS je "nějakej divnej" a že to zkusim NVLFASHEM (v5.13). Napsal jsem "NVFLASH novynovy.rom", a on na mě vytáhl s hláškou "ERROR: PCI BIOS not present; NOTE: This program can only be run under DOS."...

Kde může být chyba? :?
1)nemas kuchat winy :D 2)NVflash bezi jen pod dosem ! takze udelat bootovacku 98cek treba na www.bootdisk.com a pustit to z dosu :wink:
Kirbee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirbee »

Tak jo, vrátil jsem se k této záležitosti a postoupil jsem - VGABIOS už je v pohodě (na vině byl špatný nový BIOS) a NVFLASH (5.25) už na mě nejde s
"ERROR: PCI BIOS not present; NOTE: This program can only be run under DOS.",
ale prozměnu s
"EEPROM ID (55,AA) : Unkown; ERROR: Supported EEPROM not found".

Co to je ten EEPROM? Já už začínam bejt výžně nasranej - teď jsem se několik dní štoural v MBR myho HDD, až jsem ho definitivně smazal a naformátoval celej disk; a teď do mě takhle začne i NVFLASH?! :stupid:

Ale i tak díky za všechny odpovědi. :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“