jaky chladic pro 6600GT s chlazenim ram a HIS

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
petr.603
Nováček
Nováček

jaky chladic pro 6600GT s chlazenim ram a HIS

Příspěvek od petr.603 »

Mam tuhle VGA http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... dvi-retail
s tim ze je zelena a je to cistokrevna GT :-D
Ale teploty pri zatezi jsou az ke 100°C .Chtel bych nejak poresit chlazeni.Nenasel jsem ale zadny chladic z nabidky arctic cooling(ktery jsem spokojene pouzival s predeslou 5900XT),vsude tady doporucujete Zalman,ale ten udajne nechladi pameti a asi ani HIS mustek.Ale ja kdyz oddelam original chladic tak musi chladit vse jelikoz je z jednoho kusu pro celou VGA. Nemate tip na chladic ktery na tuhle VGA pujde? Diky za kazdou radu
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: jaky chladic pro 6600GT s chlazenim ram a HIS

Příspěvek od popo_1 »

petr.603 píše:Mam tuhle VGA http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... dvi-retail
s tim ze je zelena a je to cistokrevna GT :-D
Ale teploty pri zatezi jsou az ke 100°C .Chtel bych nejak poresit chlazeni.Nenasel jsem ale zadny chladic z nabidky arctic cooling(ktery jsem spokojene pouzival s predeslou 5900XT),vsude tady doporucujete Zalman,ale ten udajne nechladi pameti a asi ani HIS mustek.Ale ja kdyz oddelam original chladic tak musi chladit vse jelikoz je z jednoho kusu pro celou VGA. Nemate tip na chladic ktery na tuhle VGA pujde? Diky za kazdou radu
a toci sa ti vobec ten vetracek na grafike?lebo tu bol podobny problem a nakoniec to bolo vetrakom
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
petr.603
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.603 »

Ale jo, toci se jak divy... :D ,ta VGA je den stara.. Prave ze v ovladacich je napevno nastavena teplota(aspon se mi nepovedla zmenit) kdy bude jadro VGA hardwarove zpomalovat na 145°C ,tak ze tech mich necelych 100 neni asi zadna hruza.Co jsem tady na pctuningu cetl nejake testy tak GF6600 mela podle riva tuneru teplotu taky pres 95°C s origos chladicem.. tak ze ta ma neni asi zadna vyjimka.. Jde mi o to at mi ta vga po nejake dobe neodejde kdyz nan i budou takoveto teploty.Do chladice bych radsi investloval nez neco bastlit po domacku ale vedet jaky na ni bude sedet...
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Kup toho Zalmana nebo klony od Primecoolera. Pameti jsou ofukovany. Na ten mustek se prodava taky pasiv.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
JohnV
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnV »

Já bych koupil Primecoolera zalman je dražší a rozdíl nepoznáš.

XPM 2400+ !2415Mhz 230x10,5! (1,7V)@Zalman CNPS7000B-AlCu@Epox 8RDA3I rev.2.0@1xKingmax HardCore 512MB DDR500 (460Mhz) 2,5-3-3-3-7 (2,6V)@MicroStar NX6600-VTD128 Diamond (oc:550,1100)@Western Digital WD800JB - 80GB 8MB@ Combo Sony CRX320@Fortron 300W@17" Hundai B790+
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

JohnV píše:Já bych koupil Primecoolera zalman je dražší a rozdíl nepoznáš.
Jsem stejnyho nazoru rozdil je cca 2 stupne.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Přesně jak ti radí ostatní. Kup Zalmana/PrimeCooler. K němu jsou psivky na paměti, který jsou ofukovaný, takže pohoda a na můstek se prodává pasivek od Zalmanu (PrimeCooler ho možná dělá taky) asi za 80,-Kč a je to v pohodě...
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

a jsi si jistej ze tam je 145C..??? neni to v anglictine a neni tam 145F...???? vtom pripade by to bylo porad v poradku
nejsim si jist s prevodem ale 75F..cca36,5C
takze ta karta bude mit okolo 46-50C
no ael asi mas pravdu abylo by lespi koupit nakej vetrak...viz rady
ale ja si myslim ze je to fakt vF..jeste sem nevidel hranici na 145C!!
petr.603
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.603 »

Ja na to cumel taky ja puk :o Ted si kurnik nejsem jisty,jeste na to doma mrknu,ale myslim ze tam jsou fakt spis °C.Zaskrtl jsem si aby me to upozornilo pri prekroceni te prednastavene teploty,a zadne upozorneni se zatim nekonalo.V pripade ze by to byly F coz by bylo cca.70°C by to muselo rvat,protoze jsem si teplotu monitoroval Rivatunerem a ten ukazoval pri zatizeni 90°C Ale to jen v pripade ze jsem na stavajici pasiv pridal jeste 8cm ventilator.Jinak byly teploty pres 100°C :x
Cetle jsem ted recenzi na swetuhardware na ruzne chladice VGA, jak doporucujete zalama 700 ALCU a kopie od primecooleru.Ale u obou psaly ze v pripade namontovani na AGP verzi 6600GT nejdou pouzit pasivy na pameti.Mate s tim nekdo zkusenost?

Jinak me z toho uz asi trefi,koupim si VGA a mohly by na krabici napsat "dodelej si sam" . Jediny chladic na HIS mustek jsem nasel od zalamanu,to by bylo i tak v klidu kdyby ta ma VGA mela standartni roztech na uchyceni.Ja mam 45mm a ten zalman ma 43mm.Mel jsem v ruce jinou AGP GF6600 a ta mela his mustek s rozteci 43mm. Tak ze ja mam zase neco extra :sad:
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

hmm.tak to nevim,mam tu samou Evga 6600Gt a koupil jsme si tohle
http://www.thermaltake.com/coolers/chip ... -g0009.htm
jeste nedorazil,ale vypada schopne,uvidime..
ja mam ty teploty kolem 50C ale nejsme si jistej
petr.603
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.603 »

Tak je to v ovladacich fakt ve °C , 145°C ,zpomaleni jadra...
Ja asi testnu toho primecoolera, AL verzi mam moznost pred koupi zkusit, kdyz nebude stacit koupim AlCu.
Chladic na HIS uz mam hotov s pomoci frezy :razz: a delsiho pasivu urceneho puvodne na pamet..
petr.603
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.603 »

tak ze se nakonec zadne zkouseni nekonalo.pri pouziti primecooleru nezbylo vubec misto na 2 pasivy ze 4 na pameti a his mustek bych neosadil chladicem vubec :((
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

petr.603 píše:tak ze se nakonec zadne zkouseni nekonalo.pri pouziti primecooleru nezbylo vubec misto na 2 pasivy ze 4 na pameti a his mustek bych neosadil chladicem vubec :((
ty pasivy na paměti musíš trochu orězat a ten pasiv na HIS taky trochu
petr.603
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.603 »

Otazka kolik toho HIS pasivu by me potom zbylo... a u jedne pameti by toho pasivu zustala si 1/3 :sad:
Tohle reseni jsem uz vzdal.Necham si udelat chladic cely z jednoho kusu podle originalu akorat vyssi az sezenu vhodny pasiv. A bude to poreseno.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“