Restart grafiky

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Restart grafiky

Příspěvek od šimi »

Mám docela velký problém poslední dobou se mi začala restartovávat grafika díyk VPU Recover a nevím čím to je ... Mám zvyhlou FSB na 300 za 200 když jsem to dal zpátky tak to bylo v poho ... v biosu jsem nikde nenašel AGP lock tak nevím jestli to není tím ..nemůže to být třeba zdrojem který přestvává stíhat když jede CPU na 2.4GHz zvyhlá voltage AGP taky nepomohla.. díky za rady
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

300W zdroj je celkem slabý, já na svou x700 musel koupit nový... jinak zkus VPU vypnout...
Obrázek
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

a nemůže se tím nějak skurvit grafika a asi to bude fakt zdroj když jsem stáhnul procik na základ tak pohoda

a co když deska nemá AGP lock vadí to nějak závažně grafice ... jo a ty restarty začaly až po 3 týdnech po nataktování
Naposledy upravil(a) šimi dne stř 7. pro 2005, 16:54, celkem upraveno 1 x.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Smeli píše:300W zdroj je celkem slabý, já na svou x700 musel koupit nový... jinak zkus VPU vypnout...
Jak jsi zjistil ze je slaby, co ti to delalo za problemy? Mozna mi tim pomuzes.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Podle mě se po vypnutí VPU recover bude systém sekat úplně, nebo se ta nestabilita projeví v jinak.

šimi: Máš otestovaný, že při FSB300 jsou procesor, deska a paměti stabilní?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

no-X píše:Podle mě se po vypnutí VPU recover bude systém sekat úplně, nebo se ta nestabilita projeví v jinak.

šimi: Máš otestovaný, že při FSB300 jsou procesor, deska a paměti stabilní?

jo mám Prime 95 8h stabilní a pamětí mám sníženou děličku takže taky pohoda
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Restart grafiky

Příspěvek od Ruka »

šimi píše:Mám docela velký problém poslední dobou se mi začala restartovávat grafika díyk VPU Recover a nevím čím to je ... Mám zvyhlou FSB na 300 za 200 když jsem to dal zpátky tak to bylo v poho ... v biosu jsem nikde nenašel AGP lock tak nevím jestli to není tím ..nemůže to být třeba zdrojem který přestvává stíhat když jede CPU na 2.4GHz zvyhlá voltage AGP taky nepomohla.. díky za rady
Otestuj to v Prime95 a v MemTestu ja naznacil "no-X".

Jakou mas teplotu na CPU na cipsetu, neprehriva se to a nebo pameti?
Kdyz mam nestabilni pameti, tak to hl. ve hrach taky spadlo a pokazde, tak jsem musel jit s casovanim a frekvenci dolu.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

ted mám všechno stáhlý ... takže sto pro stabilní ted jsem navíc musel přeinstalovat ovladače grafika se resetla ještě před stratem Windows najel rozpadlý obraz ... snad to pomohlo uvidim časem
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Zjistil tak, že když jsem si koupil x700 tak mi to komp krapet nedával-restarty, seky ap. Když jsem koupil nový tak fpoho, akorát mi nějak nefunguje VPU v NFS: MW ale to bude chyba buď někde mezi židlí a klávesnicí nebo mezi ovladačem a grafikou... :roll:
Obrázek
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

no ještě si pohraju každopádně jsem udělal reintal ovladačů bez control centra aby tam nebylo VPU recover zatim to chodí tak jsem zvědavej...nechápu ale čim to je když to před tím nedělalo a z ničeho nic jo
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

šimi píše:no ještě si pohraju každopádně jsem udělal reintal ovladačů bez control centra aby tam nebylo VPU recover zatim to chodí tak jsem zvědavej...nechápu ale čim to je když to před tím nedělalo a z ničeho nic jo
To jsi nemusel, VPU recover můžeš vypnout jedním kliknutím:

Obrázek
Nejlepší moderátor ve výslužbě
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

já vím ale já ho vypnul a stejně po restarutu zase naběh a restartoval kartu musel jsem to odinstalovat celý mám ted jenom control panel a tam to mám vyplí a v poho
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Ja s tim mam take problemy... respektive v NFS : MW :( !!! Prosim vas muzu se zeptat k cemu je ten VPU recover? (sry... mozna jsem lama) :oops: ale zase tak uplne blbej nejsem ale toto fakt nevim :-D :)
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

MaxKiller píše:Ja s tim mam take problemy... respektive v NFS : MW :( !!! Prosim vas muzu se zeptat k cemu je ten VPU recover? (sry... mozna jsem lama) :oops: ale zase tak uplne blbej nejsem ale toto fakt nevim :-D :)
VPU Recover automaticky restartuje GPU, když se zacyklí :) . takže není potřeba restartovat celé PC.
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

.... aha dik!!! a kdyz to mam vypli nic se nemuze stat ?
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

imho by se nic skazit nemělo, ale jestli jedeš na nestabilních taktech, tak to bude padat
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

no tak jsem problém zatim vyřešil mám celý pc v poho nataktovaný ... ale používám radiš jenom control panel a vpu recover vyplí a nic nepadá tak nevim co to předtím bylo za haluze :-D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“