Quake 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Kdo řekl, že od jména Quake je třeba očekávat neco převratnýho - mimořádnýho?? Od Quake je třeba očekávat slušnou FPS a to se povedlo, nevim proč furt chtít nejaky hyper-extra-převratny vymoženosti, stačí se držet objevenyho a vylepšit to v ramci možností a to se v případě Q4 povedlo

Poslední dobou me dostávaj nazory recenzentů (a nejen jich), že v případě že hra (ale i např. deska nejaky kapely) nepřinese neco novyho, je rázem "špatná", nechápu. Neni třeba bejt inovátorem za každou cenu...
wector píše:Ja sem to nehral 5 min, zajimavy, jak si tu porad nekdo neco domysli... :roll: Ted vazne - po 3 hodinach hrani sem zjistil
radekhulan píše: Já mám všech svých 30 her (=cca 40.000 Kč) koupeno. Kvůli lidem jako jsi ty, a bohužel i dalších 99% teenageerů na tomto fóru, se prodalo jen 32.000 kopií vynikající Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay a další díl asi nebude. Investovat milióny USD, aby si to koupila desítka tisíc lidí, ale hráli ji milióny, to se nezaplatí... Zloději prostě nesmírně poškozují herní průmysl, který by jinak mohl být v mnohem lepším stavu.
Toto rozhodně neni téma threadu o Q4...
btw. zajímalo by me, kde bereš tu jistotu, ze jen ty hry, ktery se "legálně a poctivě" kupujou, jsou ty spravny. To má stejnou logiku jako že "kopírování zabíjí hudbu" - nesmysl. Ale jak píšu - neni to tema tohoto threadu. Resilo se to jinde, takze je možno pokračovat tam.
Naposledy upravil(a) Sentenced dne stř 7. pro 2005, 14:39, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Sentenced píše:Kdo řekl, že od jména Quake je třeba očekávat neco převratnýho - mimořádnýho?? Od Quake je třeba očekávat slušnou FPS a to se povedlo, nevim proč furt chtít nejaky hyper-extra-převratny vymoženosti, stačí se držet objevenyho a vylepšit to v ramci možností a to se v případě Q4 povedlo :)
Brr, ze se nestydis :wink: Podivej se do historie Quaka a pak mluv - kdo prisel s 3D modely postav? Quake! Kdo prisel s uplne odlisnym pohledem na MP game? Zase Quake! Nazvat Quaka nejakou "slusnou strileckou" je zlocin. Drzet se objevenyho je pro beckovy tituly, ne pro Quaka. To je jako kdyby ted prislo BMW s novym modelem, dalo tam vybavu co ma Hyundai a reklo "Je to slusny auto, ma to nalepku BMW, to vam musi stacit"
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Multiplayer neřešim - jinak popisuješ převážne technickou stranku veci a vzhledem k tomu, že bylo opravdu hodne dlouho známo, že Q4 poběží na DIII engine (kterej novátorskej byl), tak nevim co víc za zázraky si čekal :lol:

Jinak pokud jde o "herní systém" tak Q1 ani Q2 opravdu moc novinek nepřinesl...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Sentenced píše:"kopírování zabíjí hudbu" - nesmysl.
Hudba a hra je nebe a dudy. Udělat písničku stojí maximálně pár stovek tisíc USD, navíc se vydělává na koncertech a kradená hudba slouží docela solidně jako promo na koncert, udělat hru ale stojí milióny USD a trh je zde navíc podstatně menší než u hudby. Když se hry kradou, herní studia mají méně peněz, a nabízí nám horší hry. Čím více zlodějů, tím menší pokrok. Za (dle někoho) neutěšený stav herního průmyslu mají vinu jen a pouze zlodějíčci... Jsou to komunisté, morální odpad. Normální je totiž nekrást. Když na to nemám, nehraju, ale nebudu krást.
Naposledy upravil(a) radekhulan dne stř 7. pro 2005, 15:45, celkem upraveno 2 x.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

radekhulan píše:
wector píše:Ja sem to nehral 5 min, zajimavy, jak si tu porad nekdo neco domysli... :roll: Ted vazne - po 3 hodinach hrani sem zjistil
Na "zkoušení" máš demo, 3 hodiny hraní je třetina hry. Prostě jsi tu hru ukradl, sorry.

Já mám všech svých 30 her (=cca 40.000 Kč) koupeno. Kvůli lidem jako jsi ty, a bohužel i dalších 99% teenageerů na tomto fóru, se prodalo jen 32.000 kopií vynikající Chronicles of Riddick: Escape from Butchers Bay a další díl asi nebude. Investovat milióny USD, aby si to koupila desítka tisíc lidí, ale hráli ji milióny, to se nezaplatí... Zloději prostě nesmírně poškozují herní průmysl, který by jinak mohl být v mnohem lepším stavu.
Hmm, ty ses ale frajer. Nejakyho Riddicka sem nehral a ani hrat nebudu, proste me tyhle hry nezajimaj. Ja se porad drzim u Q3 ( samozrejme sem si koupil original, bez toho se slusne trenovat neda, protoze zahranicni servery maji ochranu pres PB ). Ze mi neveris, ze sem si tu hru pujcil, je tvuj problem, ale nebrec tady, ze si dal tolik a tolik tisic za hry, to je tvoje vec. Holt ja vydrzim dlouho u skvelyho Q3, ty ses konzumni hrac a zahrajes, zaslintas nad grafikou a jedes dalsi hru, zahrajes...
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

radekhulan píše:....
Uplně zbytečně tu OTčkuješ ;)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

radekhulan píše: ...
V tomhle s tebou souhlasim tak napůl - určite máš pravdu v tom, že morální a normální je nekrást, naopak nesouhlasim, že pokud by se veškeré hry prodavaly a šířily pouze legální cestou - znamenalo by to zlepšení her jako takovych. Ale znova opakuju, že do tohodle threadu to nepatří - thread na tohle tema si tu tuším zakladal přimo ty, takze by bylo lepší pokračovat tam, at to tu nemusim mazat...

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Sentenced píše:Kdo řekl, že od jména Quake je třeba očekávat neco převratnýho - mimořádnýho?? Od Quake je třeba očekávat slušnou FPS a to se povedlo, nevim proč furt chtít nejaky hyper-extra-převratny vymoženosti, stačí se držet objevenyho a vylepšit to v ramci možností a to se v případě Q4 povedlo
po pár desítkách minut hraní tohohle běsu jsem to vzteky odinstaloval, vylepšení proti dvojce nula, proti konkurenci (Far Cry, Half-life2 - nejspíš i FEAR kterej jsem nehrál) beznadějně vzadu, totálně lineární postup, grafika z roku 2000, umělá "inteligence" byla zřejmě jen převzata z druhého dílu, zbraně pro změnu z Doomu3, o zvucích nemluvě, to žbleptání co vydávají nepřátelé ve mě vyvolává salvy smíchu.

ach jo :sad: copak není někdo schopnej vydat opravdu zábavnou hru? chápu že dneska se klade rovnítko mezi grafiku a zábavnost, ale tohle mě je celkem jedno, já potřebuju hru která mě bude bavit hrát a udrží si moji pozornost svojí hratelností (tady mě nechytejte za slovo, moje výtka směrem ke grafice z roku 2000 je mířená proti argumentu "nová a skvělá grafika", osobně si myslím že v grafice se předvedla konkurence a to co předvádí slavnej Doom3 engine je jen rozmazaná vyblitost). jiskřičkou mojí naděje je snad FEAR, na kterej bohužel nemám adekvátní sestavu abych si to užil naplno, snad časem

no nic, asi znova rozehraju jedničku Deus Ex, tuším že je ještě pár způsobů projití hrou který jsem nevyzkoušel :twisted:
ignorelist: kremrole a dezoláti
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Luks píše:Uplně zbytečně tu OTčkuješ ;)
Domnívám se, že bojovat proti zlodějům je potřeba neustále a všude.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

to ano, ale ne tady :wink:
(c) Sentenced
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

zombux píše: po pár desítkách minut hraní tohohle běsu jsem to vzteky odinstaloval, vylepšení proti dvojce nula, proti konkurenci (Far Cry, Half-life2 - nejspíš i FEAR kterej jsem nehrál) beznadějně vzadu, totálně lineární postup, grafika z roku 2000, umělá "inteligence" byla zřejmě jen převzata z druhého dílu, zbraně pro změnu z Doomu3, o zvucích nemluvě, to žbleptání co vydávají nepřátelé ve mě vyvolává salvy smíchu.

ach jo :sad: copak není někdo schopnej vydat opravdu zábavnou hru? chápu že dneska se klade rovnítko mezi grafiku a zábavnost, ale tohle mě je celkem jedno, já potřebuju hru která mě bude bavit hrát a udrží si moji pozornost svojí hratelností (tady mě nechytejte za slovo, moje výtka směrem ke grafice z roku 2000 je mířená proti argumentu "nová a skvělá grafika", osobně si myslím že v grafice se předvedla konkurence a to co předvádí slavnej Doom3 engine je jen rozmazaná vyblitost). jiskřičkou mojí naděje je snad FEAR, na kterej bohužel nemám adekvátní sestavu abych si to užil naplno, snad časem

no nic, asi znova rozehraju jedničku Deus Ex, tuším že je ještě pár způsobů projití hrou který jsem nevyzkoušel :twisted:
Co máš za komp že je podle tebe hnusná grafika :? :lol: Podle mě je o hooodně lepší jak v Doomovi 3 :wink: Zábava to je,ale to u toho musíš chvilku vydržet...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

zombux píše: ... jiskřičkou mojí naděje je snad FEAR, na kterej bohužel nemám adekvátní sestavu abych si to užil naplno, snad časem ...
No Q4 je oproti F.E.A.R. aspon hratelny, a grafikou me zaujal vic nez nejaky podivne vymodelovany F.E.A.R.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Luks píše:Co máš za komp že je podle tebe hnusná grafika :? :lol: Podle mě je o hooodně lepší jak v Doomovi 3 :wink: Zábava to je,ale to u toho musíš chvilku vydržet...
XP2500+ a R9700Pro, ale o to nejde, mám na mysli textury s nízkým rozlišením a hranatý modely - hypovaná featura která je ve skutečnosti pěknej hnus :oops: a zábava to fakt neni :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Ruka píše:... Rikam, ze zabava zacina, az po jiste operaci nechirurgickymi nastroji.
To totiz musis vydrzet tak 3h. a az potom si te hra ziska.
// TO VAS UKLIDNI
Naposledy upravil(a) Ruka dne stř 7. pro 2005, 16:19, celkem upraveno 1 x.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Luks píše:Podle mě je o hooodně lepší jak v Doomovi 3 :wink:
kde? mě to připadá jen jako mod do D3 :?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Na 9700Pro apod. vypadá opravdu DIII i Q4 dost tragicky, v případě použití X800xt a lepších (nebo nadupany nVidie) se nedá o hnusný grafice vůbec mluvit a řekl bych, že "to" vypadá daleko líp jak vyhypovanej a zprasenej FEAR, ale tohle je hrozne subjektivní vec.

Ohledně zábavy - já fakt nevim co jste od toho čekali, tohle opravdu pokračuje přesně tam, kde dvojka zkončila. Zadny extra vychytávky se nekonaj - já jsem spokojenej, někdo zase ne :)

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Sentenced píše:Ohledně zábavy - já fakt nevim co jste od toho čekali, tohle opravdu pokračuje přesně tam, kde dvojka zkončila. Zadny extra vychytávky se nekonaj - já jsem spokojenej, někdo zase ne :)
SP mi prijde strasne nudnej ( duvody uz sem zminil ), ale to bych nejak presel, SP je obecne nuda, kdo zkusil MP, vi o cem mluvim....

Od MP sem ale cekal rozhodne vic - sice je pravda, ze to je pokracovani Q2, ale taky se rikalo, ze MP bude zcela o necem jinym, styl Q3A a stane se opet kralem MP sceny. Jenze je tam jenom ten "arena" styl, chybi tomu rychlost, vychytanost - sosni si schvalne z netu nejaky Q3 video ( treba "Cetus, the movie I, II" ) a uvidis, o cem mluvim.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sentenced píše:Ohledně zábavy - já fakt nevim co jste od toho čekali, tohle opravdu pokračuje přesně tam, kde dvojka zkončila. Zadny extra vychytávky se nekonaj - já jsem spokojenej, někdo zase ne :)
S tím nemůžu nesouhlasit. Mně to bavilo, nicméně samozřejmě s vědomím faktu, že to je "jen" střílečka. Nic jinýho bych taky od Quaka nečekal. A jako střílečka je to dobrá hra, imho o třídu lepší, než byl takovej Doom 3. :) Pravda, level design je Doomovi hodně podobnej a prostředí zdaleka není tak rozmanitý, jako bylo v Q2, ale i tak to jde. Sem tam to bylo jednotvárnější, někde zase lepší (ten level, jak se poprvé objevily ty lítající ženský, to byl výbornej kousek - kdo hrál ví :)), celkové hodnocení vesměs kladné. :)

Kdo chce OPRAVDU zábavnou hru (a nevoní mu Quake), nechť vyzkouší Thief 3. To jsem přehrál už třikrát a ještě je to málo... :) Ale sledovat animačky, ať chytnete příběh, jinak je to o ničem. :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

TomV píše:Kdo chce OPRAVDU zábavnou hru (a nevoní mu Quake), nechť vyzkouší Thief 3. To jsem přehrál už třikrát a ještě je to málo... :) Ale sledovat animačky, ať chytnete příběh, jinak je to o ničem. :wink:
Quake mi voni ( a hodne ;) ), ale na Thiefa 3 se vrhnu, i kdyz to bude chvili trvat - blizi se zkouskovy :blee: Pak je na case konecne konecne dokoncit Thiefa 2 :oops:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Thief je super, vsetky 3 cast, ale treba ho hrat na najtazsej obtiaznosti, potom je to ina hra.

Doom3 je tiez dobra hra.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“