Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
joker.smith
Nováček
Nováček

Problem s deskou Asus A7V880

Příspěvek od joker.smith »

Zdravim. Prosim nedokazete mi nekdo vysvetlit v cem by mohli byt problemy s touto deskou ktere jsem pospal zde: http://www.mironet.cz/consultancy.aspx? ... QstId=2271
Predem diky za odpoved.
Lukas

//edit EfineSS: to je tak slozity popsat ten problem zde?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Tahle deska s DDR400 v dualu nejede. Nenaběhne ani do systému. A co se týče tady těch zmatených dotazů ohledně AGP/PCI lock a FSB zběrnice....proboha lidi k čemu máte asi k desce manuál? Si to snad nejdřív přečtu než pokládám stupidní dotazy na foru. A taky nechápu proč jim to tu EfineSS toleruješ?
Tenhle thread by zasloužil brutální promazání, některé dotazy se tu opakují i 5x
Asus se zase jednou vyznamenal, lituju že jsem si tuto desku koupil, raději sem měl vzít něco na bázi nForce.

2x jsem zkoušel taktovat procesor přes FSB a dvakrát to skončilo mrtvým biosem (tzn že sem musel jít do specializované firmy a nechat si bios flashnout na programátoru, 130Kč za jeden flash). A to sem pouze zvýšil frakvenci nad 145MHz

BTW: aktuálně mám betaBIOS 004
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

Zdravím ve spolek. Měl jsem problém s touto deskou, který sem popisoval výše. Připomenu: zkoušel sem taktovat, tož sem tam šupl fsb 200 MHz a po restartu se moje deska odporoučela do věčných lovišť. tak sem ji vyreklamoval. Mám novou a chtěl bych to zkusit znova :) . tak pro pořádek. můžu tam v klidu šoupnout fsb na 200 ? Mám bartona 2500+, tuto kombinaci jsem tu viděl mockrát hozenou na 3200+, chtěl bych taky. ale mám strach že zas budu měsíc sušit hubu než by proběhla další reklamace :)

Postup: šoupnu tam 200MHz, zvednu napětí na 1,7V, ramky mám 400MHz tak s těma šachovat nebudu. Taktuje se takhle?? :sad: pls help ať to zas neposeru :) dík
Sem tu nové, tak na mě neřvite :)
joker.smith
Nováček
Nováček

Příspěvek od joker.smith »

HADES píše:Tahle deska s DDR400 v dualu nejede. Nenaběhne ani do systému. A co se týče tady těch zmatených dotazů ohledně AGP/PCI lock a FSB zběrnice....proboha lidi k čemu máte asi k desce manuál? Si to snad nejdřív přečtu než pokládám stupidní dotazy na foru. A taky nechápu proč jim to tu EfineSS toleruješ?
Tenhle thread by zasloužil brutální promazání, některé dotazy se tu opakují i 5x
Asus se zase jednou vyznamenal, lituju že jsem si tuto desku koupil, raději sem měl vzít něco na bázi nForce.

2x jsem zkoušel taktovat procesor přes FSB a dvakrát to skončilo mrtvým biosem (tzn že sem musel jít do specializované firmy a nechat si bios flashnout na programátoru, 130Kč za jeden flash). A to sem pouze zvýšil frakvenci nad 145MHz

BTW: aktuálně mám betaBIOS 004
No ja si manual k biosu precetl..a nic o tom,ze by to na 200/400 s dualem nemelo bezet tam neni...to same s AGP/PCI lockem...ten se preci aplikuje jen kdyz davas nestandartni hodnoty a ne kdyz davas 133, 166 nebo 200...ta deska by tohle mela normalne umet. Proste ty chyby vubec nechapu....uznaji mi reklamaci?
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Repete

Příspěvek od Sin@le »

Takže další reklamace, ta ženská co tam je už se na mě koukala blbě a myslí si snad o mě že s těma deskama žongluju nebo já už nevim, neni se čemu divit, mam od nich 3 desku a každa byla na ...no, už mě to leze na mozek.
Nejhorší je že v nabídce maj pro s. A jen 5 desek, z čehož sou 4 Asusy a jeden DFI a to je šitka protože má kt400 :sad: takže zůstanu u tohohle, ale jestli tam půjdu zase tak se asi radši objesim :)

HADES: Manuál znám snad nazpamět :wink: aneb jak řekl D. Landa: Zku*vim na co příjdu ale za tohle opravdu nemůžu
A jinak pocit s tý desky máme možná stejnej, ale co můžu dělat když prodejce nemá nic jinýho. (kdyby vrátil prachy tak je to no problemo, ale to se jim teď chtít nebude)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

No já sem měl na mysli zdejší dotazy kde že se nachází AGP/PCI lock, ne jestli je funkční nebo ne. Reklamaci samozřejmě můžeš zkusit, jestli ti ji uznají už je věc jiná. Ale snadby měli :)
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
kupca
Začátečník
Začátečník

ss

Příspěvek od kupca »

HADES píše:No já sem měl na mysli zdejší dotazy kde že se nachází AGP/PCI lock, ne jestli je funkční nebo ne. Reklamaci samozřejmě můžeš zkusit, jestli ti ji uznají už je věc jiná. Ale snadby měli :)
ja si snad myslim, ze se tu nikdo nepta, kde je agp/pci lock, ale spis proc kua nefunguje... :evil:

ne kazdemu jede procik na 200... :(
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Ja ten agp/pci lock mam zapnuty a vubec neřeším co mi hlásí sandra....prostě bez toho locku mi nejedou hry.....co chvila to restart. A nevím proč by tam neměly jet ddr 400 v dualu....ja to mam o.k. i když dam fsb na 200.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

jo a bios mam nějakou betu....
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Frz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frz »

taky mam tuto desku a teda problemum jsem se nevyhnul. Bios 1009, pameti 2x Transcend 512MB 400MHz cl2,5 TS64MLD64V4F, v manualu Asusu jako certifikovane nejsou, je tam jen podobny typ TS64MLD64V4F3.

- Jeden problem mam, ze pokud zapnu dual channel, tak mi celkem pravidelne pada NFSU2. Pokud jedu single, tak v poradku. Testoval jsem pameti nekolik hodin memtestem i prime95 a nejakou jinou nestabilitu jsem nevidel, tak nevim, radsi jedu v singlu.

- Co me ale vadi vic, ze mi nejde poradne taktovat procesor. Sehnal jsem odemceneho Bartna 2500+ (driv jsem mel zamceneho a pri zmene 166->200FSB to padlo hodne rychle), ale moc jsem si bohuzel nepomohl :(. I kdyz nasobic snizim z 11 treba na 9x200 tak mi to v Prime spadne do par minut (stejne tak pri nasobici 9,5x nebo 10x). Pritom deska dava asi o 0,08V vic ! V biosu je nastavene def. 1,65V ale vsechny programy ukazujou 1,73V. Takze i 9x200 1,73V to spadne do par min. Kdyz jsem zvysil napeti na 1,7V v Bisou (real 1,83V), tak prime hodi chybu, nebo se sekne PC treba az pozdeji, tak do 5-ti hodin. Pameti muzu mit jak synchro 400MHz, tak i asynchro FSB-33 na 333MHz a bez zadneho efektu.

Zkousel jsem vypinat a zapinat jak "AGP lock" tj. polozku Asynchron. Frequency tak i Spread Spectrum, ale zadny rozdil.

- Kdyz jsem taktoval pres nasobic pri FSB166, tak jsem se dostal jen na 12,5x166 (2083MHz) pri def. napeti , pri nasobici 13 to sice je asi stabilni (poradne jsem netestoval), ale nefungujou resety. Po resetu jen blika power led a tma. To same 13,5....
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 4GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Jakou máte propustnost pamětí???....ja mam v dualu 2*256/400 CL2,5 a při FSB 181, paměti na 333 mi everest dá jenom cca 2300MB/s read a 810 MB/s write :evil: ....je to dost málo...napište pro porovnání (paměti mají časováni BySPD)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

presscott píše:Jakou máte propustnost pamětí???....ja mam v dualu 2*256/400 CL2,5 a při FSB 181, paměti na 333 mi everest dá jenom cca 2300MB/s read a 810 MB/s write :evil: ....je to dost málo...napište pro porovnání (paměti mají časováni BySPD)
ja mam ze svojim cpu 2380MB/s, ale segra se sempronem 2400+[10*166]@10*200 2830MB/s

desky mame stejne...
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

presscott píše:Jakou máte propustnost pamětí???....ja mam v dualu 2*256/400 CL2,5 a při FSB 181, paměti na 333 mi everest dá jenom cca 2300MB/s read a 810 MB/s write :evil: ....je to dost málo...napište pro porovnání (paměti mají časováni BySPD)
cpu: 2530MHz (220x11.5)
pamet: 2x512MB (2.5-3-3-6)
Everest-čtení=> 2870MB/s

Myslim si ze ze socketu A toho v dnesni dobe uz moc cekat nemuzes :(
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

AHoj lidi, ted mam doma tuhle desku a je v biosu silene retardovana. (Strasne dlouho trva nez rozpozna zarizeni a pak dal kdyz by mel zacit boot win XP, tak se zasekne a zase na neco ceka a pak zacnou normalne nabihat win XP) nevi nekdo cim by to mohlo byt??? Bude to urcite nejaka hovadina v BIOSu, ale nevim co...

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
dopi
Nováček
Nováček

Vadnej řadič?

Příspěvek od dopi »

Koupil jsem si tuto desku MB ASUS A7V880, Via KT880 a mám zřejmě problém s řadičem.Na primáru mám Hdd 120Gb s Windows a DVD-Rom,na sekundáru DVD-RW a Disk 40Gb.Vše fungovalo bez problémů.Najednou po vložení CD,DVD do DVD-RW a následném spuštění např.setup.exe se oběví hláška:Vstupní bod procedury ualQuery se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně KERNEL 32.dll nalézt.Nebo soubor nenalezen.Zkoušel jsem zaměnit mechaniky,datový kabel i nově nainstalovat Windows a problém se opakuje.Pokud mám připojený i HDD na sekundáru a uložím na něj data a následně je chci přečíst tak soubor nenalezen.Nejde ni ale do hlavy že pokud na DVD-RW vypálím CD,DVD tak v DVD-RW je nečitelné a v DVD-Romce jde bez problému.Na staré desce jde vše bez problémů za pouřití stejných pamětí,kabelů,napájecího zdroje,procesoru,HDD Western 120GB,HDD Seagate 40GB,mechanik DVD-Rom Teac a DVD-RW LG. Prosím o radu co s tím.Dekuji Dopi :shock:
kupca
Začátečník
Začátečník

alejuha

Příspěvek od kupca »

Custe lidi, tak jsem asi dovrsil vrchol blaha stouhle deskou...
Dnes jsem se rozhodl, ze svuj stavaji procik Athlon XP 2000+@2600+[12,5*166] zkusim vymenit za semprona 2400+[10*166]..Duvod nesla mi fsb u meho cpu na 200... Tak jsem sempronka hodil ze zacatku na 200*10 a pustil jsem prime, vse stabilni po dobu 10hodin, pak jsem zkusil tam hodit 210*10 taky stabilni. A dokence jsem zjistil, ze funguje agp/pci lock, i kdyz sandra ukazuje, ze mam frekvence agp 70 a pci 35... Kdyz vypnu v biosu asynchronous frequence tak mi neprobehne ani 3dmark03 a 05 dokonce... Tim padem asi sandra ma problemy s touhle deskou a spatne ukazuje hodnoty na ni..

tu ma te vysledek v everestu...
http://pamet-everest.wz.cz/
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadnej řadič?

Příspěvek od HADES »

dopi píše:Koupil jsem si tuto desku MB ASUS A7V880, Via KT880 a mám zřejmě problém s řadičem.Na primáru mám Hdd 120Gb s Windows a DVD-Rom,na sekundáru DVD-RW a Disk 40Gb.Vše fungovalo bez problémů.Najednou po vložení CD,DVD do DVD-RW a následném spuštění např.setup.exe se oběví hláška:Vstupní bod procedury ualQuery se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně KERNEL 32.dll nalézt.Nebo soubor nenalezen.Zkoušel jsem zaměnit mechaniky,datový kabel i nově nainstalovat Windows a problém se opakuje.Pokud mám připojený i HDD na sekundáru a uložím na něj data a následně je chci přečíst tak soubor nenalezen.Nejde ni ale do hlavy že pokud na DVD-RW vypálím CD,DVD tak v DVD-RW je nečitelné a v DVD-Romce jde bez problému.Na staré desce jde vše bez problémů za pouřití stejných pamětí,kabelů,napájecího zdroje,procesoru,HDD Western 120GB,HDD Seagate 40GB,mechanik DVD-Rom Teac a DVD-RW LG. Prosím o radu co s tím.Dekuji Dopi :shock:
Zkoušej měnit nastavení pro IDE v Biosu, možná tam máš něco špatně nastaveného
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

A dokence jsem zjistil, ze funguje agp/pci lock, i kdyz sandra ukazuje, ze mam frekvence agp 70 a pci 35... Kdyz vypnu v biosu asynchronous frequence tak mi neprobehne ani 3dmark03 a 05 dokonce... Tim padem asi sandra ma problemy s touhle deskou a spatne ukazuje hodnoty na ni..
-
-
-vždzť sem to tu už psal, že ten lock ide akorát ho sandra nedetekuje..
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

presscott píše:A dokence jsem zjistil, ze funguje agp/pci lock, i kdyz sandra ukazuje, ze mam frekvence agp 70 a pci 35... Kdyz vypnu v biosu asynchronous frequence tak mi neprobehne ani 3dmark03 a 05 dokonce... Tim padem asi sandra ma problemy s touhle deskou a spatne ukazuje hodnoty na ni..
-
-
-vždzť sem to tu už psal, že ten lock ide akorát ho sandra nedetekuje..
§
jej promin jsem si to prispevku nevsim, jinak bios mam taky betu, s 1009 mi agp / pci lock nesel
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

N@$ty píše:AHoj lidi, ted mam doma tuhle desku a je v biosu silene retardovana. (Strasne dlouho trva nez rozpozna zarizeni a pak dal kdyz by mel zacit boot win XP, tak se zasekne a zase na neco ceka a pak zacnou normalne nabihat win XP) nevi nekdo cim by to mohlo byt??? Bude to urcite nejaka hovadina v BIOSu, ale nevim co...
Problem vyresen. Problem nebyl v desce, ale v disku. Bylo to WDecko (nejakej expert ci co, ne caviar). Musely se vydat jumpery i kdyz to na tom disku bylo napsany jinak.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“