Quake 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

radekhulan píše:
EfineSS píše:Omlouvam se jestli to tu je, ale jde nejak pres config nastavit obnovovaci frekvence na 85Hz a vypnout omezeni na 60FPS?
mělo by fungovat to samé co na Doom 3, tedy:

Kód: Vybrat vše

seta com_fixedTic "-1" / 0 / 1
tohle funguje. jde to i nastavit ručně z konzole ale (patch jsem ještě nestáhnul - mam verzi 1.0 tuším) jde to jen v singlu. když v menu nastavím seta com_fixedTic "1" tak mam v menu 400fps ve hře na low detaily 1024x768 třeba taky 100fps ale v multiplayeru to jde prostě na 63fps - nehratelně. V konzoli to píše, že seta com_fixedTic nejde v multiplayeru změtnit. V čem je zrada pls?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

a klasika Vsync off a com_maxfps nejdou neni to jako Q3?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

com_maxfps nezná a vsync mam vypnutý v menu. kdyby to bralo obnovovací frekvenci a byl problém s tímhle tak to pojede aspoň na 75Hz.

btw ten příkaz
seta com_fixedTic "x"
mi připadá, že funguje jako timedemo v Q2 - vykreslovaný fps je závislý jen na hw ne na čase protože když jsem to v singlu zapl, tak jsem dostával jaksi na pr*el - prostě se všechno děje strašně rychle. Jde mi o to, jak z toho dostat rozumný fps na úkor kvality. už teď mam nízký detaily. s rozlišením zřejmě nemá cenu moc hejbat.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

karf píše:V konzoli to píše, že seta com_fixedTic nejde v multiplayeru změtnit. V čem je zrada pls?
Zrada je v tom, že to musí podporovat a mít explicitně povolené i server..
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

radekhulan píše:
karf píše:V konzoli to píše, že seta com_fixedTic nejde v multiplayeru změtnit. V čem je zrada pls?
Zrada je v tom, že to musí podporovat a mít explicitně povolené i server..
v případě že zakládam???
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

sh píše:a klasika Vsync off a com_maxfps nejdou neni to jako Q3?
maxfps je neco uplne jinyho, obnov. fr. se v Q3A nastavovala pres "R_displayrefresh". Jinak me to pres tohle blblo, ale vsechno resim pres refresh force a mam klid...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

wector píše:
sh píše:a klasika Vsync off a com_maxfps nejdou neni to jako Q3?
maxfps je neco uplne jinyho, obnov. fr. se v Q3A nastavovala pres "R_displayrefresh". Jinak me to pres tohle blblo, ale vsechno resim pres refresh force a mam klid...
tohle je ale něco úplně jiného.
když mam obnovovací frekvenci 75Hz tak buď můžu jet se synchronizací, takže mam fps 75 což je žalostně málo, nebo synchronizaci vypnu a pojede to defaultně na 85 což je hodnota nastavovaná com_maxfps. I to je dost málo. když nastavíš 125 (typicky) tak ti sice monitor zobrazuje jakoby 75Hz - 75fps ale hra si běží 2x rychleji, takže využiješ engine.
o tohle mi právě jde v Q4.

btw. kdo nepustil v Q4 multiplyer a tvrdí, že Q4 je zklamání, tak je nesvéprávnej a neměl by tuhle hru vůbec hodnotit - můj názor.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

karf píše:btw. kdo nepustil v Q4 multiplyer a tvrdí, že Q4 je zklamání, tak je nesvéprávnej a neměl by tuhle hru vůbec hodnotit - můj názor.
MP je to, co me zklamalo nejvic - sice v Q3A nejsem neco extra, ale zase uplna lama taky ne, v TDM neco uhraju ( prinejhorsim si pomuzu kempem - ucel sveti prostredky, ze :oops: ). Q4 MP je strasnej, desne pomaly, tem raketam se vyhne kazdej, i raily se mi davaj tak nejak jednoduseji...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

karf píše:v případě že zakládam???
No jistě, v tom případě musíš tento parametr povolit na serveru a klientům (tedy i sám sobě, jakožto klientovi).
Suhy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Suhy »

wector píše:
karf píše:btw. kdo nepustil v Q4 multiplyer a tvrdí, že Q4 je zklamání, tak je nesvéprávnej a neměl by tuhle hru vůbec hodnotit - můj názor.
MP je to, co me zklamalo nejvic - sice v Q3A nejsem neco extra, ale zase uplna lama taky ne, v TDM neco uhraju ( prinejhorsim si pomuzu kempem - ucel sveti prostredky, ze :oops: ). Q4 MP je strasnej, desne pomaly, tem raketam se vyhne kazdej, i raily se mi davaj tak nejak jednoduseji...
MP je fakt dobrej. Nevim co se ti na tom nelibi???
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nevíte tedy prosím někdo,jak je to s tím navýšením fps?Seta com_fixedtic"-1" nereaguje a když tam dám 1 běhá to 1x rychleji.Díky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Tak dohrano, bylo to fajn, ale co ted?
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Dr.Evil píše:Tak dohrano, bylo to fajn, ale co ted?
Počkat tejden a dát si to znova :twisted:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak musím říct,že se dost bavím.Rozhodně lepší než Doom.Nejvíc ovšem slintám z grafiky,ta je perfektní a ty úžasný prostory-bomba.Doom je samozřejmě starší,ale stejně si neodpustím poznámku,že proti Quake 4 se může jít zahrabat.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

Ja mam taky dohrano a nejlepsi je ta zaverecna bitka co ukoncuje celou hru jak se tam furt teleportuji novy a novy zavlove a jina havet a nestacis je kosit. :) :-D
Isghole
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Isghole »

to by bylo zase dohadu o Q4 vs Doom 3

ja jsem Q4 ani nedohral, jak se mi to nelibilo (interiery,exteriery,hratelnost)
za to Doom 3 a datac jsem doslova paril (hlavne datac)
na Doomu 3 + RoE se mi libilo, ze tam nejsou zadny poloroboti a jina pakaz, kdyz uz doomovka, tak proc roboti? to nechapu . ale pekelny sili si hold kazdy vyklada po svem
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No,poloroboti mi nevadí,co se týká exteriérů,tam Doom skutečně nemůže nic namítat,neboť v Doomovi jich je minimumm,graficky je to bez debat,vítězí Quake,ale zcela logicky,neboť je o dost mladší.Dále se mi u Quake 4 líbí,že už nemusím chodit pozpátku,nebo čekat nějakou obludku poté,co seberu armor či lékárnu,celkově bych řekl,že je Quake takový akčnější,má to tempo a dobře se to paří,Doom byl místy takovej vláčnej.
Isghole
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Isghole »

znovu ke Q4:
je videt, ze si hra musi clovek ziskat (bud teda ziska, nebo neziska) a neni dobre delat predcasne zavery. z nudy jsem se vratil k Q4 a musim rict, ze je to HRATELNE hodne dobry. (Doom3 RoE, Q4, Doom 3)

jen me docela zarazilo, jak me chytli a hlavne, jak mi tam rezali pilou nohy :-D
ani jsem si pri instalaci nevsiml,jestli tam je upozorneni organizace zabývajici se nasili v hrach. Pro mensi hrace je to fakt drsny.
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Padani hry

Příspěvek od LordikCZ »

Zdarec, mam problem s Quakem 4 ,ze dyz nacita mapu tak me hra behem nacitani vhodi do zakl menu pak musim znovu kliknout na save a hra se nacte jde to tak hrat ,ale uz se mi nechce po desaty prehrat prvni kolo :-) Pocal by mel byt stable Prime 95 4hod 3d marky probihaj bez problemu jo a taky moji panaci maj leskli hlavy nevi nekdo co snima?? :-) dikeec :-)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“