Audigi SB1394, nebo nějakou jinou?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Audigi SB1394, nebo nějakou jinou?

Příspěvek od SS_Rambo »

Chtěl bych se zeptat, jaký máte názory a případně skušenosti s touto zk.: Audigi SB1394.
CHtěl bych si pořídit nějakou solidní zk. Hlavně poslouchám hudbu a občas si zahraju i nějakou tu hru. Momentálně mám integrovanou na boardu a toje fakt hnus, MB viz. podpis.
Případně doporučte nějakou jinou, ale nemám moc peněz.

P.S. Kámoš mi doporučuje HERCULES Gamesurround Fortissimo 4
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To vem radši to Fortissimo. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Ale je taky skoro jednou drahší než tou Audigi :(
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

1500 za celkem schopnou zvukovku, jako je Fortissimo4 není nic hroznýho. a určitě budeš spokojenější než s tím SB.

jinak int. zvukovky na Asuskách jsou opravdu jen zbytečný součástky na desce :) na mé P4P800 je "zvukovka", která hraje skoro jako gramofonová deska :-D v RMAA skoro všechny testy "very poor"
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Jak je na tom s kvalitou zvuku a bezproblemovosti Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

SS_Rambo píše:Jak je na tom s kvalitou zvuku a bezproblemovosti Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical ?
Tak na to bych ti doporučoval co nejrychleji zapomenout. :roll: Ne, že by zde přítomný all-in-one (kodek i PCI kontrolér v jednom) čip CMI8738 nebyl bezproblémový, ale co se týče ostatních parametrů, je tahle karta těžkej low-end. Daleko pod úrovní Audigy 1394 i Fortissima...
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Tak uvidáíme jak to bude s penzma.. Ale budu se snažit si pořídit Fortissimo. :D
elipsoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elipsoid »

Nemuzu srovnavat s fortissimem, anzto jsem ho nikdy neslysel, ale myslim, zepokud nemas nejaky slusnejsi repro, rozdil nepoznas. Dovolim si skoro tvrdit, ze malokdo na tomhle foru mel moznost porovnat vic zvukovek vedle sebe, takze vlastne jenom sirej svoje domnenky, pripadne domnenky jinejch lidi... Jde spis o uzivatelskej komfort - k ty audigy mi prislo samozrejme poskozeny CD, takze jsem musel shanet drivery. Zato se mi tam ale povedlo narvat drivery z novejsich audigy, takze ve vysledku bez problemu. Ale ta instalace dala trochu zabrat.
INTEL Core i5-750 Quad-Core - 2,66GHz (95W) | 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz CL9 | GIGABYTE P55M-UD2 - P55
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Mám sice jen 2.0 ale mám 3 pásmové reprobeny s docela slušnou kvalitou hudební reprodukce a teď mám půjčenou od kamaráda SB Live! 5.1 a oproti te integrované je to o hoodně lepší, ten rozdil jsem poznal a byl dost velký... A to i v době, kdy se nevyksytuje to loupání ze zvukoovky.
elipsoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elipsoid »

SS_Rambo píše:Mám sice jen 2.0 ale mám 3 pásmové reprobeny s docela slušnou kvalitou hudební reprodukce a teď mám půjčenou od kamaráda SB Live! 5.1 a oproti te integrované je to o hoodně lepší, ten rozdil jsem poznal a byl dost velký... A to i v době, kdy se nevyksytuje to loupání ze zvukoovky.
Samozrejme rozdil oproti integrovany je znacnej, myslel jsem rozdil Audigy vs Fortissimo. Ale jak rikam - nemel jsem moznost porovnat.
INTEL Core i5-750 Quad-Core - 2,66GHz (95W) | 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz CL9 | GIGABYTE P55M-UD2 - P55
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

elipsoid píše:Dovolim si skoro tvrdit, ze malokdo na tomhle foru mel moznost porovnat vic zvukovek vedle sebe, takze vlastne jenom sirej svoje domnenky, pripadne domnenky jinejch lidi...
To je velmi pravděpodobné, nicméně já tu možnost mám. :) Dokonce konkrétně Audigy 1394, kterou mám v kompu vedle, s Prodigy 7.1, kterou mám tady. Ta je sice jiná cenová kategorie, než Fortissimo 4, nicméně jejich společným základem je (mimochodem skvělý) PCI kontrolér VIA Envy24HT, takže to lze po fuknční stránce docela dobře srovnávat. A po funkční stránce Audigy docela zaostává. Když pominu to, že Audigy prakticky vždy resampluje na 48 kHz (protože DSP vnitřně pracuje jen v rozlišení 32/48 ), což je u karty, proklamující podporu přehrávání v rozlišení 24/96 malinko podraz, je i tak ucházející hardware doražen nepoužitelnými ovladači. Dají se sice nainstalovat kX drivery, ale ty jsou určené spíš pro lidi, pracující s audiem, běžný uživatel z nich asi bude malinko zmaten... Navíc chybí podpora EAX >2... Naopak mám zkušenost, že v podstatě cokoliv postavené na Envy24 (resp. Envy24HT) je naprosto bezproblémové. Tam člověk nemusí přemýšlet, proč se mu to a to odmítá nainstalovat a to a to spustit... Prostě to nainstaluje a od té doby to funguje. Máme podporu ASIO 2.0, MME i WDM rozhraní, karta je hned k dispozici v jakémkoliv softwaru, od nejzákladnějších, až po ty profesionální. Když do ní pouštíš zvuk v rozlišení 24/96 (nejčastěji z DVD), tak máš jistotu, že z toho taky leze odpovídající signál, který není poznamenán dvojím resamplingem. Jako, každý ať si koupí, co mu vyhovuje... Já jen vím, co doporučuju... :)
Naposledy upravil(a) TomV dne úte 13. pro 2005, 11:34, celkem upraveno 1 x.
elipsoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elipsoid »

V tom pripade OK :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“