Mám takový zvláštní problém. Po označení všech souborů v jedné partition mi systém ukazuje jinou celkovou velikost souborů než je celková velikost zabraného místa a to o 7Gb.
Skryté a systémové soubory to nejsou.
Ani Norton Recycle Bin.
Disk mám Seagate ST380011A - 80Gb a na něm Windows XP SP2.
Mám takový zvláštní problém. Po označení všech souborů v jedné partition mi systém ukazuje jinou celkovou velikost souborů než je celková velikost zabraného místa a to o 7Gb.
Ani Norton Recycle Bin.
Nevíte čím to je???
Je to docela zajímavá věc... mě dělá to samý, na 40GB disku mám WinXP SP1 a při označení souborů a Vlastnosti mi to ukáže 14,5GB ale ve vlastnostech disku že je zaplněno 19GB...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Ani Norton Recycle Bin.
Nevíte čím to je???
Je to docela zajímavá věc... mě dělá to samý, na 40GB disku mám WinXP SP1 a při označení souborů a Vlastnosti mi to ukáže 14,5GB ale ve vlastnostech disku že je zaplněno 19GB...
Presne tento problem mal kamoš, dosť ho to vzalo kedže sa stracajú GB. Po vypnutí Obnovy Systému (System Restore), nastavuje sa to vo vlastnostiach PC som problém vyriešil. Odporúčam to skontrolovať.
No ja mam takovej dojem, ze tohle vzdycky delali, delaj a asi i budou wokna delat. Prestal jsem to resit uz davno, ale jeste jsem se snad nesetkal s pocitacem, kterej by tenhle problem nemel. Nekdy to ukazuje pomerne presne nekdy to nejaky GB ubere, jindy zase prida. Moje rada je , vykaslat se na to
Thimy píše:Presne tento problem mal kamoš, dosť ho to vzalo kedže sa stracajú GB. Po vypnutí Obnovy Systému (System Restore), nastavuje sa to vo vlastnostiach PC som problém vyriešil. Odporúčam to skontrolovať.
MFT reserved area - Místo na disku reservované pro obnovení systému, vypnete ho přes ovl.panely/systém/obnovení systému, winy si na každém disku uvolní 12 % jeho velikosti. Swap file - Vrtuální paměť win, neboli stránkovací soubor, lze ho vidět jako
pagfile.sys a jeho velikost je nastavitelná v ovl.panely/výkon/možnosti výkonu/virtuální paměť ... U mě s 1024 MB Ram na 1536 - 3072 MB, a ldyž mám 512 MB tak 768 - 1536 MB ... Pagfile.sys nejde vymazat, jde akorát vypnout virt. paměť, ale lepší je ji zmenšit, protože pak mohou nastat nedostatky Koš - Nastvíte na koši a jeho vlastnostech. Co je v koši, má pořád stejnou velikost, základní nastavení koše je 10 % z velikosti disku. Pokud teda zmenšíte velikost koše, tak to při vyhazování objemných dat větších než limit dá hlášku že je to můžue akorát rovnou smazat.
Naposledy upravil(a) spirit64 dne čtv 15. pro 2005, 17:02, celkem upraveno 1 x.
já jsem nikdy obnovení systému nevyužil, takže ho mám vyplé, ale něco malinko by mohlo nastat přecejen to na místo určene pro obnovu něco zapisuje . . .
MiKe[sk] píše:Taka hlupa otazka, nastane nejake znizenie vykonu, ked vypnem ten System Restore?
Ne nestane se nic.Obnoveni systemu si nechavam zaple jen na oddilu C pro jistotu clovek nikdy ikdyz ne vzdy to muze pomoct.A nebo ho vyni upne a kdyz budes instalovat new drivery tak ho pro jistotu aktivuj.
Jeste jeden maly TIP pokud casto nevyhledavas soubory na disku tak je ZCELA ZBYTECNE MIT AKTIVOVANE INDEXOVANI DISKU PRO RYCHLEJSI HLEDANI SOUBORU.Zrusis ho kdyz kliknes na kazdy oddil a das vlastnosti a hned na prvni karte dole ho najdes.
Trosku to pomuze vykonu disku.
Taky s tím mám problém..Mám Hitachi Deskstar TK80 80GB rozdělený na 2 oddíly, C: 8GB, system + programy; D: 70GB - hry, MP3, ... mám ve vlastnostech disku C zobrazeno, že mám využito 6.5GB, což ale není vůbec pravda...dokumenty mi zabírají ne víc než 50MB a celý obsah disku C jen 2.8GB..Kam se teda podělo těch zbylých asi 3.7 GB? Vypnul jsem podporu System Restore, Projel jsem to Scandiskem, nadefragmentoval v OO defrag (COMPLETE / NAME) a nic nezabírá..Používám systém souborů NTFS..Na disku D je to OK..Když jsem na strým PC používal FAT32, tak to taky bylo ok, jen u NTFS to blbne...Nevíte někdo co to k čertu může být? Díky..
shiftyP píše:Taky s tím mám problém..Mám Hitachi Deskstar TK80 80GB rozdělený na 2 oddíly, C: 8GB, system + programy; D: 70GB - hry, MP3, ... mám ve vlastnostech disku C zobrazeno, že mám využito 6.5GB, což ale není vůbec pravda...dokumenty mi zabírají ne víc než 50MB a celý obsah disku C jen 2.8GB..Kam se teda podělo těch zbylých asi 3.7 GB? Vypnul jsem podporu System Restore, Projel jsem to Scandiskem, nadefragmentoval v OO defrag (COMPLETE / NAME) a nic nezabírá..Používám systém souborů NTFS..Na disku D je to OK..Když jsem na strým PC používal FAT32, tak to taky bylo ok, jen u NTFS to blbne...Nevíte někdo co to k čertu může být? Díky..