Záhadné místo na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pawlos3
Nováček
Nováček

Záhadné místo na disku

Příspěvek od Pawlos3 »

Zdravím všechny příznivce Pctuningu :comp:

Mám takový zvláštní problém. Po označení všech souborů v jedné partition mi systém ukazuje jinou celkovou velikost souborů než je celková velikost zabraného místa a to o 7Gb.

Skryté a systémové soubory to nejsou.
Ani Norton Recycle Bin.

Disk mám Seagate ST380011A - 80Gb a na něm Windows XP SP2.

Nevíte čím to je???
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Záhadné místo na disku

Příspěvek od Lukfi »

Pawlos3 píše:Zdravím všechny příznivce Pctuningu :comp:

Mám takový zvláštní problém. Po označení všech souborů v jedné partition mi systém ukazuje jinou celkovou velikost souborů než je celková velikost zabraného místa a to o 7Gb.

Ani Norton Recycle Bin.

Nevíte čím to je???
Je to docela zajímavá věc... mě dělá to samý, na 40GB disku mám WinXP SP1 a při označení souborů a Vlastnosti mi to ukáže 14,5GB ale ve vlastnostech disku že je zaplněno 19GB...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

Lukfi píše:
Pawlos3 píše:Zdravím všechny příznivce Pctuningu :comp:

Ani Norton Recycle Bin.

Nevíte čím to je???
Je to docela zajímavá věc... mě dělá to samý, na 40GB disku mám WinXP SP1 a při označení souborů a Vlastnosti mi to ukáže 14,5GB ale ve vlastnostech disku že je zaplněno 19GB...
Tak doufejme že někdo helfne :lookround:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Sice takova razantni rada, ale co format :wink:
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

Palec123 píše:Sice takova razantni rada, ale co format :wink:
Formát pomúže jenže něco smažu a je to tu zas!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Podle mě je to jen taková blbost ve Windows... není třeba panikařit
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

Lukfi píše:
Podle mě je to jen taková blbost ve Windows... není třeba panikařit
Bratra comp to nedělá a má tkay Windows Xp SP2 :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pawlos3 píše:...Windows XP SP2....
Zkus "chkdsk /f c:" - WXPSP2 někdy špatně alokují místo na HDD.... WXPSP1 na to netrpěly. :twisted:

cca 8MB připadá FS NTFS.....
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

Shit píše:
Pawlos3 píše:...Windows XP SP2....
Zkus "chkdsk /f c:" - WXPSP2 někdy špatně alokují místo na HDD.... WXPSP1 na to netrpěly. :twisted:

cca 8MB připadá FS NTFS.....
Nepomáhá to :box:
Thimy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thimy »

Presne tento problem mal kamoš, dosť ho to vzalo kedže sa stracajú GB. Po vypnutí Obnovy Systému (System Restore), nastavuje sa to vo vlastnostiach PC som problém vyriešil. Odporúčam to skontrolovať. :)
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Vliv na to ma i nastaveni velikosti swap file, a nastaveni velikosti kose...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

No ja mam takovej dojem, ze tohle vzdycky delali, delaj a asi i budou wokna delat. Prestal jsem to resit uz davno, ale jeste jsem se snad nesetkal s pocitacem, kterej by tenhle problem nemel. Nekdy to ukazuje pomerne presne nekdy to nejaky GB ubere, jindy zase prida. Moje rada je , vykaslat se na to :lol:
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

Thimy píše:Presne tento problem mal kamoš, dosť ho to vzalo kedže sa stracajú GB. Po vypnutí Obnovy Systému (System Restore), nastavuje sa to vo vlastnostiach PC som problém vyriešil. Odporúčam to skontrolovať. :)
TO JE ONO! Děkuji ti za pomoc :up:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

kua a ja si rikal ,ze mam kazdou chvilku nedostatek mista na disku ,oni za to muzou windowsy :-D
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

win jsou svině :D

MFT reserved area - Místo na disku reservované pro obnovení systému, vypnete ho přes ovl.panely/systém/obnovení systému, winy si na každém disku uvolní 12 % jeho velikosti.
Swap file - Vrtuální paměť win, neboli stránkovací soubor, lze ho vidět jako
pagfile.sys a jeho velikost je nastavitelná v ovl.panely/výkon/možnosti výkonu/virtuální paměť ... U mě s 1024 MB Ram na 1536 - 3072 MB, a ldyž mám 512 MB tak 768 - 1536 MB ... Pagfile.sys nejde vymazat, jde akorát vypnout virt. paměť, ale lepší je ji zmenšit, protože pak mohou nastat nedostatky :)
Koš - Nastvíte na koši :) a jeho vlastnostech. Co je v koši, má pořád stejnou velikost, základní nastavení koše je 10 % z velikosti disku. Pokud teda zmenšíte velikost koše, tak to při vyhazování objemných dat větších než limit dá hlášku že je to můžue akorát rovnou smazat.
Naposledy upravil(a) spirit64 dne čtv 15. pro 2005, 17:02, celkem upraveno 1 x.
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

Taka hlupa otazka, nastane nejake znizenie vykonu, ked vypnem ten System Restore?
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

já jsem nikdy obnovení systému nevyužil, takže ho mám vyplé, ale něco malinko by mohlo nastat :) přecejen to na místo určene pro obnovu něco zapisuje . . .
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

MiKe[sk] píše:Taka hlupa otazka, nastane nejake znizenie vykonu, ked vypnem ten System Restore?
Ne nestane se nic.Obnoveni systemu si nechavam zaple jen na oddilu C pro jistotu clovek nikdy ikdyz ne vzdy to muze pomoct.A nebo ho vyni upne a kdyz budes instalovat new drivery tak ho pro jistotu aktivuj.
Jeste jeden maly TIP pokud casto nevyhledavas soubory na disku tak je ZCELA ZBYTECNE MIT AKTIVOVANE INDEXOVANI DISKU PRO RYCHLEJSI HLEDANI SOUBORU.Zrusis ho kdyz kliknes na kazdy oddil a das vlastnosti a hned na prvni karte dole ho najdes. :wink:
Trosku to pomuze vykonu disku. :wink: :)
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
shifty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shifty »

Taky s tím mám problém..Mám Hitachi Deskstar TK80 80GB rozdělený na 2 oddíly, C: 8GB, system + programy; D: 70GB - hry, MP3, ... mám ve vlastnostech disku C zobrazeno, že mám využito 6.5GB, což ale není vůbec pravda...dokumenty mi zabírají ne víc než 50MB a celý obsah disku C jen 2.8GB..Kam se teda podělo těch zbylých asi 3.7 GB? Vypnul jsem podporu System Restore, Projel jsem to Scandiskem, nadefragmentoval v OO defrag (COMPLETE / NAME) a nic nezabírá..Používám systém souborů NTFS..Na disku D je to OK..Když jsem na strým PC používal FAT32, tak to taky bylo ok, jen u NTFS to blbne...Nevíte někdo co to k čertu může být? Díky..
MB: DFI LanParty UT NF4 Ultra - D; CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice@2502MHz: 278x9; 1.6V (Scythe Ninja); VGA: Sapphire X800GTO2 @540/640;16 (Zalman VF700 AlCu); RAM: A - DATA Vitesta 2*512MB DDR (508MHz; 2,5-3-3-5); HDD: Hitachi 80GB SATA2; SOUND: Creative Audigy LS; PSU: Enermax Liberty 500W; CASE: Coolermaster Centurion 5 CAC T05; DVD-RW: LG GSA - 4082B; FAN CONTROL: Thermaltake Hardcano 13; REPRO: Genius SW 5.1 HT; MOUSE: Logitech MX 510
Pawlos3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pawlos3 »

shiftyP píše:Taky s tím mám problém..Mám Hitachi Deskstar TK80 80GB rozdělený na 2 oddíly, C: 8GB, system + programy; D: 70GB - hry, MP3, ... mám ve vlastnostech disku C zobrazeno, že mám využito 6.5GB, což ale není vůbec pravda...dokumenty mi zabírají ne víc než 50MB a celý obsah disku C jen 2.8GB..Kam se teda podělo těch zbylých asi 3.7 GB? Vypnul jsem podporu System Restore, Projel jsem to Scandiskem, nadefragmentoval v OO defrag (COMPLETE / NAME) a nic nezabírá..Používám systém souborů NTFS..Na disku D je to OK..Když jsem na strým PC používal FAT32, tak to taky bylo ok, jen u NTFS to blbne...Nevíte někdo co to k čertu může být? Díky..
A co Norton Recycle Bin?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“