Neviditelny Seagate
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Neviditelny Seagate
Mam v PC 3 disky: 80GB SATA, a 2x 40GB PATA. Obe dve "ctyricitky" jsou na jedne ksande, jeden mam napevno v PC jako "master", a druhy mam jako prenosny v supliku na "slave". BIOS i Windowsacky instalator mi vsechny disky detekuje, a vsak ve Windows se mi zobrazi pouze dva disky, chybi tam ten co je v supliku. Kdyz jsem pred casem nove instaloval system na SATA (mel jsem oba PATA HDD odpojeny) a po dokonceni instalace nasledne PATA disky pripojil, vsechny se mi spravne ukazaly. Pak jsem ten disk v supliku vyndal, s tim ze ho nepotrebuji mit momnetalne v PC. Kdyz jsem ho ale po nekolika dnech zase dal do PC, uz se neukazal. V cem je problem?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- LGA
- Začátečník

- Helstik
- Začátečník

Cago.Hm zajimave.Osobne bych ale dva disky na jednu ksandu nedaval uz kvuli kopirovani.Zkousel jsi ho zapojit i samostatne?V biosu ti ho ukaze ikdyz ti nenajede v oknech?Slysis jak se rozjede?Zkousel jsi jiny datovy kabel?Dival ses do Spravce disku jestli tam je?Muze tam byt ale nemusi byt online! 
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Za prve mam 2x CD/DVD mechaniky a 2xPATA disky, takze jiny ksandy volny nejsou. Co se tyka rychlosti kopirovani tak na oba PATA disky kopiruju jen ze SATA disku. V BIOSU se me disk ukazuje, jak jsem psal, najde ho i Windowsacky instalator. Ve spravci zarizeni ani ve sprave disku se mi nezobrazi.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Helstik
- Začátečník

Zkusil bych zapojit na jednu ksandu disk s mechanikou a na druhou ksandu to same.Takovy trapny dotaz zkontroloval si nastaveni jumperu?Je zvlastni ze neni ani ve spravci disku-neni treba jen v rezimu off line?
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Kdyz pisu ze ve spravci disku neni tak tam proste neni..
Kdyby ty disky byly spatne najumperovany, tak se neukazou v BIOSU... btw. ten disk jsem normalne naformatoval pres windowsacky instalator, a stejne to nepomohlo.
- Helstik
- Začátečník

Jasne jasne.System mas na tom SATA disku?Dival ses pokud ho mas na tom primary kanalu jestli kdyz das - vlastnosti - upresnit zarizeni jestli tam mas u zarizeni 1 nastavene automaticke rozpoznavani?Jinak mne nic uz nenapada kurnaNezkousel jsi treba ve spravci zarizeni v polozce radice IDE ATA/ATAPI odebrat ten primarni nebo sekundarni kanal(pokud na nem nemas zapojeny systemovy disk) na kterem mas ten disk ktery ti nevidi?:(
- Smokie
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
HDD
Cus :
Pac Ti ho vidi Bios i instalator, tzak je jasny ze disk vali
Proc ho ale nevidi spravce, divny...
Ja osobne bych to tipl jen na poskozenou fat tabulku. Zkusil bych tohle :
Pouzit Partition Magic, ale dosovskej ne pod Windlema. Tam odstranit stavajici a vytvorit novy primarni oddil a zformatovat.
Dal muzes zkusit primo nejaky soft na obnovu fat tabulky
Vsecky tyhle veci najdes treba na Hiren's Boot CD.. doporucuju
Pac Ti ho vidi Bios i instalator, tzak je jasny ze disk vali
Proc ho ale nevidi spravce, divny...
Ja osobne bych to tipl jen na poskozenou fat tabulku. Zkusil bych tohle :
Pouzit Partition Magic, ale dosovskej ne pod Windlema. Tam odstranit stavajici a vytvorit novy primarni oddil a zformatovat.
Dal muzes zkusit primo nejaky soft na obnovu fat tabulky
Vsecky tyhle veci najdes treba na Hiren's Boot CD.. doporucuju
Nejasná budoucnost zdá se být ....
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý