Neviditelny Seagate

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Neviditelny Seagate

Příspěvek od EfineSS »

Mam v PC 3 disky: 80GB SATA, a 2x 40GB PATA. Obe dve "ctyricitky" jsou na jedne ksande, jeden mam napevno v PC jako "master", a druhy mam jako prenosny v supliku na "slave". BIOS i Windowsacky instalator mi vsechny disky detekuje, a vsak ve Windows se mi zobrazi pouze dva disky, chybi tam ten co je v supliku. Kdyz jsem pred casem nove instaloval system na SATA (mel jsem oba PATA HDD odpojeny) a po dokonceni instalace nasledne PATA disky pripojil, vsechny se mi spravne ukazaly. Pak jsem ten disk v supliku vyndal, s tim ze ho nepotrebuji mit momnetalne v PC. Kdyz jsem ho ale po nekolika dnech zase dal do PC, uz se neukazal. V cem je problem?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Pridat novy hardware??? Treba to najde.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Cago.Hm zajimave.Osobne bych ale dva disky na jednu ksandu nedaval uz kvuli kopirovani.Zkousel jsi ho zapojit i samostatne?V biosu ti ho ukaze ikdyz ti nenajede v oknech?Slysis jak se rozjede?Zkousel jsi jiny datovy kabel?Dival ses do Spravce disku jestli tam je?Muze tam byt ale nemusi byt online! :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Za prve mam 2x CD/DVD mechaniky a 2xPATA disky, takze jiny ksandy volny nejsou. Co se tyka rychlosti kopirovani tak na oba PATA disky kopiruju jen ze SATA disku. V BIOSU se me disk ukazuje, jak jsem psal, najde ho i Windowsacky instalator. Ve spravci zarizeni ani ve sprave disku se mi nezobrazi.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Zkusil bych zapojit na jednu ksandu disk s mechanikou a na druhou ksandu to same.Takovy trapny dotaz zkontroloval si nastaveni jumperu?Je zvlastni ze neni ani ve spravci disku-neni treba jen v rezimu off line?
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Kdyz pisu ze ve spravci disku neni tak tam proste neni.. :wink: Kdyby ty disky byly spatne najumperovany, tak se neukazou v BIOSU... btw. ten disk jsem normalne naformatoval pres windowsacky instalator, a stejne to nepomohlo.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Jasne jasne.System mas na tom SATA disku?Dival ses pokud ho mas na tom primary kanalu jestli kdyz das - vlastnosti - upresnit zarizeni jestli tam mas u zarizeni 1 nastavene automaticke rozpoznavani?Jinak mne nic uz nenapada kurnaNezkousel jsi treba ve spravci zarizeni v polozce radice IDE ATA/ATAPI odebrat ten primarni nebo sekundarni kanal(pokud na nem nemas zapojeny systemovy disk) na kterem mas ten disk ktery ti nevidi?:(
Smokie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD

Příspěvek od Smokie »

Cus :
Pac Ti ho vidi Bios i instalator, tzak je jasny ze disk vali
Proc ho ale nevidi spravce, divny...
Ja osobne bych to tipl jen na poskozenou fat tabulku. Zkusil bych tohle :
Pouzit Partition Magic, ale dosovskej ne pod Windlema. Tam odstranit stavajici a vytvorit novy primarni oddil a zformatovat.
Dal muzes zkusit primo nejaky soft na obnovu fat tabulky
Vsecky tyhle veci najdes treba na Hiren's Boot CD.. doporucuju
Nejasná budoucnost zdá se být ....
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

System souboru mam NTFS... Kazdopadne odebrat a znovu vytvorit oddil vyzkousim...
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

a zkousels ten disk vyndat a znova zandat...vypnout kompa vytahnout disk zapnout kompa vypnout kompa a znova zandat disk a zapnout..ne jen restartovat...me uz to hodnekrat pomohlo u supliku...nevim proc ale wokna sou wokna-tim to asi bude
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No samozrejme ze jsem to zkousel... Nejsem hloupej...
Smokie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smokie »

Tak co? Jak to vypada? Povedlo se to rozdejchat?
Nejasná budoucnost zdá se být ....
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“