PROJECT: Fist Alpha by Stoobi | my first homemade case |
Moderátor: L4mka
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- GoodMan
- Začátečník
No ten odpracovaný čas je docela brutální, že ho tolik máš člověče . Trošku netradiční šasi alá Stoobiho díry na větráky mi trochu vadí, ovšem to už jsem tu psal . Možná by to chtělo vymyslet nějaké "nové" umístění těch větráků, přeci je nebudeš dělat na všech posledních modech ne?
Zatím to vypadá na LianLi rev.2 .
Zatím to vypadá na LianLi rev.2 .
- Kopi.
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jak pro koho víš. Tady se pozná, kdo je podělanej puntičkář (Stoobi,...) a kdo je flink (...)XPM píše:Co oko nevidí, srdce nebolí
Já třeba kdybych dělal jenom na tom co bude vidět, tak bych to nepřekousnul - viď Stoobi - jsme na tom asi stejně (i když já asi hůř )
A jinak good case, zatim se mi to líbí, i když je fakt to s těma předníma fanama... Jo a co váha? Postavíš tomu taky někjakej jeřáb?
- master88
- Začátečník
stoobi: to vis... od toho to je projekt aby to nekdo kritizoval ale kdyz to rikas tak ti verim ze to bude cool
Naposledy upravil(a) master88 dne ned 18. pro 2005, 13:00, celkem upraveno 1 x.
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Notak to mě docela překvapilo, že 27hodin považujete za hodně. A já měl dojem, že na tom dělám málo, no...když si vezmu, tak za nějakých 14/21 dní, co na tomhle projektu dělám, to bylo celkově 27hodin práce, tak mám pořád dojem, že bych mohl víc, ale není čas...
A jak píše Kopi., já neumím dělat mody jen na venek. Pokud má být mod dobrý, tak musí být upravený perfektně i uvnitř. A to vychází z konstrukce. A musím uznat, že v poslední době mě ještě o něco víc chytají úpravy interiéru. Tedy ve smyslu, že prostě chci mít i interiér perfektně vyladěný, protože když člověk odevře bočnici (i kdyby nebyla s oknem), tak si myslím, že ho hodně odradí, když pod nablejskaným exteriérem bude original vnitřek pouze s upravenou kabeláží, např. Ale to je jedno. Tohle je army mod a interier bude taky upraven ala army styl. Ale to všechno se uvidí...
Co se týká těch fanů. Asi to bude zase stejný problém jako u routeru dva plechy na předku místo jednoho, co? Já nevím, no...prostě ty dvě 120 nad sebou mi připadají takový zajímavý, agresivní. A to se mi líbí. Samozřejmě, že to nebude u každýho modu, ale Orange je na tom založenej a tady je to vlastně podobně. I když u tohohle projectu to má i své opodstatnění, protože tens podní bude ofukovat disky a horní povede vzduch na komponenty, tedy procesor především. A ten předek taky ještě není hotový, takže třeba to bude nakonec působit jinak.
Váha? No zatím jsem to nevážil. Samozřejmě při pohledu na použitý materiál to asi vypadá, že to má už teď 100kg, ale nemá... Odhadem bych řekl něco kolem 5kg, rozhodně je zatím lehčí než router. Ale samozřejmě bude o hodně těžší, až bude všechno osazený. Odhadem bych řekl tak 30-35kg.
2Master: Za kritiku jsem samozřejmě rád, jen jsem to chtěl vysvětlit. To se samozřejmě uvidí až po dokončení, jaký to bude mít vliv na airflow, ale podle příkladu LianLi bych nečekal až takové problémy...
2DigitalDoom: V tom máš pravdu, chci si zkusit army mod, tedy na začátku to tak bylo, ale pak, když jsem se rozhodl pro homemade case se to trošku změnilo na to, že chci zkusit výrobu case (jak jsem říkal standardních rozměrů) a stylizovat jí do army stylu. Uvidíme, jak se to podaří...
A jak píše Kopi., já neumím dělat mody jen na venek. Pokud má být mod dobrý, tak musí být upravený perfektně i uvnitř. A to vychází z konstrukce. A musím uznat, že v poslední době mě ještě o něco víc chytají úpravy interiéru. Tedy ve smyslu, že prostě chci mít i interiér perfektně vyladěný, protože když člověk odevře bočnici (i kdyby nebyla s oknem), tak si myslím, že ho hodně odradí, když pod nablejskaným exteriérem bude original vnitřek pouze s upravenou kabeláží, např. Ale to je jedno. Tohle je army mod a interier bude taky upraven ala army styl. Ale to všechno se uvidí...
Co se týká těch fanů. Asi to bude zase stejný problém jako u routeru dva plechy na předku místo jednoho, co? Já nevím, no...prostě ty dvě 120 nad sebou mi připadají takový zajímavý, agresivní. A to se mi líbí. Samozřejmě, že to nebude u každýho modu, ale Orange je na tom založenej a tady je to vlastně podobně. I když u tohohle projectu to má i své opodstatnění, protože tens podní bude ofukovat disky a horní povede vzduch na komponenty, tedy procesor především. A ten předek taky ještě není hotový, takže třeba to bude nakonec působit jinak.
Váha? No zatím jsem to nevážil. Samozřejmě při pohledu na použitý materiál to asi vypadá, že to má už teď 100kg, ale nemá... Odhadem bych řekl něco kolem 5kg, rozhodně je zatím lehčí než router. Ale samozřejmě bude o hodně těžší, až bude všechno osazený. Odhadem bych řekl tak 30-35kg.
2Master: Za kritiku jsem samozřejmě rád, jen jsem to chtěl vysvětlit. To se samozřejmě uvidí až po dokončení, jaký to bude mít vliv na airflow, ale podle příkladu LianLi bych nečekal až takové problémy...
2DigitalDoom: V tom máš pravdu, chci si zkusit army mod, tedy na začátku to tak bylo, ale pak, když jsem se rozhodl pro homemade case se to trošku změnilo na to, že chci zkusit výrobu case (jak jsem říkal standardních rozměrů) a stylizovat jí do army stylu. Uvidíme, jak se to podaří...
- gigik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Teď nevím, který sváry myslíš...pokud ty na spodku u perforovanýho plechu, tak tam zůstanou. Schválně jsem dělal takovýhle viditelný, ale u šasi (u těch vinglů) to příde ještě malinko dobrousit, to jo... každopádně zastávám názor, že ty sváry k tomu stylu celkem seděj, proto je nechávám...gigik píše:jo hle, chlape doufam ze ty sváry jeste rozbrousis, ne? to jak je vokousanej ten perforovanej plech to se mi libi ale ty sváry moc ne
- dR@gon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to zatim na další Stoobiho výstavní kousek (jak jinak ) . Zajímalo by mě kde bereš tolik matroše na výrobu a hlavně inspiraci. Furt chci zamakat na tom mém samuraji ale furt nevim co . Každopádně by mě zajímal odhadovanej rozpočet. Jinak ty diskutovaný díry po kulkách jsou good. Jen tak dál...
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
- nem.p
- Začátečník
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky! Kde beru materiál a inspiraci? nevím. Materiál více méně doma a pak samozřejmě kupuju, ale ono železo není nic drahýho, pokud člověk nenakupuje v hypermarketu. A inspiraci nevím, prostě mě vždycky něco napadne, jen jedna část case, např tady to byl předek a pak o tom přemýšlím, nedá mi to a pořád domýšlím nové věci a nakonec vymyslím celou case. Vždycky než začnu do nějaké řezat, tak už mám rozmyšleno všechno, i když tady se trošku plány změnily díky tomu, že to je nakonec homemade case.
Co se týká rozpočtu, tak to jsem psal hned na začátek a je to cca. 5000,-. Velkou část z toho jsem už utratil za různý věci, který samozřejmě ještě nejsou vidět. Ale zatím předpokládám, že se do té částky vejdu. Samozřejmě bez komponent.
A co chlazení? No podle počtu větráku je asi celkem jasný, že bude vzduchový. S tím, že vepředu 2x120mm. Vzadu dole 1x120mm ve zdroji - odsávací a možná 1x nebo 2x 80mm fan ve stropě. To se ještě uvidí... Dole bude custom bedna na zdroj z perforovanýho plechu a vzadu tedy 120 fan jako odtah, takže bych se nebál toho, že by to na PSu nestačilo.
Co se týká rozpočtu, tak to jsem psal hned na začátek a je to cca. 5000,-. Velkou část z toho jsem už utratil za různý věci, který samozřejmě ještě nejsou vidět. Ale zatím předpokládám, že se do té částky vejdu. Samozřejmě bez komponent.
A co chlazení? No podle počtu větráku je asi celkem jasný, že bude vzduchový. S tím, že vepředu 2x120mm. Vzadu dole 1x120mm ve zdroji - odsávací a možná 1x nebo 2x 80mm fan ve stropě. To se ještě uvidí... Dole bude custom bedna na zdroj z perforovanýho plechu a vzadu tedy 120 fan jako odtah, takže bych se nebál toho, že by to na PSu nestačilo.
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- dR@gon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
5000,- je docela dost, ale zase je to komplet homemade... Ale nevim jestli bych tolik investoval do (v mém případě) nejistého výsledku.
A co nějaké "lampičky"? Nevim jestli jsi se o tom zmiňoval, ale máš už nějakou představu? Třeba něco jako "radioactive aura green"?
A co nějaké "lampičky"? Nevim jestli jsi se o tom zmiňoval, ale máš už nějakou představu? Třeba něco jako "radioactive aura green"?
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
No až uvidíte ve výsledku, co tam bude, tak si myslím, že budete souhlasit s tím, že 5000,- není nijak extrémně moc.
A osvětlení? V podstatě co bude nasvícené, tak bude červeně (rudě). Chtěl bych to oproti routeru trošku vylepšit, takže uvnitř case bude červená katoda a druhá by měla nasvěcovat boční panel. No a na předním panelu samozřejmě červené system led a nejspíše i nějaký informační displej, s největší pravděpodobností EC předělaný na červeno.
A osvětlení? V podstatě co bude nasvícené, tak bude červeně (rudě). Chtěl bych to oproti routeru trošku vylepšit, takže uvnitř case bude červená katoda a druhá by měla nasvěcovat boční panel. No a na předním panelu samozřejmě červené system led a nejspíše i nějaký informační displej, s největší pravděpodobností EC předělaný na červeno.
- dR@gon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Wow.... tak to se už nemůžu dočkat... Ten info panel bude dost zajímavej, ale aby to bylo potom na tý červený čitelný...
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
hmm. zajímavej case.XPM píše:tohle je taky pěkný, nebyla by dovnitř lepší zelená?
http://metku.net/modgallery/detail.php?id=3997
A zelená? nevím ta se mi hodí spíše k radioactive modům, nebo tak...ale k army - pokud nějaká barva, tak červená.
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak to já si zase když se řekne army představím zelenou. Ale je více zelených katod, jedny svítí "radioactive" a jine více "army"Stoobi píše:hmm. zajímavej case.XPM píše:tohle je taky pěkný, nebyla by dovnitř lepší zelená?
http://metku.net/modgallery/detail.php?id=3997
A zelená? nevím ta se mi hodí spíše k radioactive modům, nebo tak...ale k army - pokud nějaká barva, tak červená.
- Xan
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: