DFI LP UT nF3 250Gb (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

memtest na tejto doske spolu s 64 bit SEMPRONOM v poslednom BETA BIOSE funuguje na 100 % len z dvoma RAM modulmy . Ja osobne ked tam necham len jeden tak memtest neustale restartuej PC ked su dva je to OK cirou nahodou som to zistil ked som k tomu ten druhy pridal ze zacal fungoval memtest a tak som robil experimenty a dosiel som na toto .
A terza ten SEMPRON zenem na 1,55 V 2400 Mhz z dvomi RAM co mam v podpise a ide to bez najmensich problemov len hned po starte pocitaca to najede do windowsu a asi tak do 5 minut sa restartuje PC alebo sa proste sekne a nic nerobi , zdrojom to nebude ale asi skôr tym pretaktovanim . A maximum som z toho dostal 2570 Mhz s dvomi pametami ale do CPU uz islo 1,64 V moc nebezpecne uz ale ttestoval som PRIME a v pohode 50-55 stupnov a no problem s box chladicom .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

MAM TAKOVEJ MALEJ PROBLEM NATAKTOVAL SEM SVOJE A64 2800@2100mHZ A ZADENJ PROBLEM ZATIM SE STABILITOU ALE KDYZ RESETUJU NEBO ZAPINAM COMP TAK SE MNE NEKDY RESTNE ESTE NEZ ZACNE BOOTOVAT ????? TO NECHAPU NEBO RESTNU NENABEHNE RESTNE SE A NABEHNE ????? ALE BEZI TO STABILNE JAK NAJEDOU wokna ???? NECHAPU JO A NEVITE JSETLI TAHLE DESKA ZAMIKA PRVNI DVE SATY ???? PROTOZE NA NICH MAM HADR
zarkow
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zarkow »

No me ted nastal trosku podobny problem viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51321 ale hadr mam na sate 3...Sata 1 a 2 zpusobuje pri takteni problemy...
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Já se omlouvám za dezinformace, který sem tu vypustil.. nějakou náhodou bylo na reprácích zaplý 3D, takže to hrálo z obou... definitivně to vypadá, že prostě vůbec nehraje pravej kanál... nevim, co s tim... nejsem zrovna nadšenej z představy, že bych měl desku poslat na reklamaci...
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
michi008
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michi008 »

Tak sem flashnul BIOS a memtest mi fungue bez problémů, akorát mi trochu blbnou informace o otáčkách větráků. Jinak sem musel LTD/FSB nastavit na 3x protože když sem měl zaškrtnuté AUTO, tak se mi HTT zvětšovalo. A časem se ho pokusim dostat na 2,4GHz. Prime95 za 3 hodiny nevypsalo žádnou chybu, tak to v nejbližší době taktnu.
AMD Sempron 64 2800+ (1600@2400), DFI LanParty UT nF3 250Gb, Cooler Master DK8-8I32A-OL, 512 RAM Vdata, Ati Radeon 7000 64 Mb DDR,Western Digital 80GB ATA
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

tak jsem právě přivez tuhle desku z reklamace... mojí starou si nechali, nešel pravej audio kanál, a dali mi jinou... ten samej model samozřejmě... tak sem to nataktil, tak jak sem to měl před tim a co nevidim, ukazuje mi to vyšší teploty... až 49 stupňů a při Primu95 to dost skáče... od 45-49 což by nemělo... dycky sem měl stabilně při zátěži 41... flashnul sem tam poslední BIOS jako před tim... ale je fakt, že sem pod ten box musel nanýst jinou teplovodivou pastu... mám to ještě sundavat a zkusit nanést znovu?

//edit - no tak proč je teplota o tolik větší jsem už zjistil, abych to měl stabilní, dal sem 1,525V. Pokud dám míň, tak to stabilní neni. Ale měl sem tam na bejvalý desce 1,450V a to stabilní bylo... a já si nemyslim, že u výrobce jako je DFI by se vyskytoval takovej rozdíl... navíc nejde o proc, kde je každej kus jinej, tady nemůžou bejt přece takový výkyvy, ne?
MadMaxII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MadMaxII »

mir77 píše:tak jsem právě přivez tuhle desku z reklamace... mojí starou si nechali, nešel pravej audio kanál, a dali mi jinou... ten samej model samozřejmě... tak sem to nataktil, tak jak sem to měl před tim a co nevidim, ukazuje mi to vyšší teploty... až 49 stupňů a při Primu95 to dost skáče... od 45-49 což by nemělo... dycky sem měl stabilně při zátěži 41... flashnul sem tam poslední BIOS jako před tim... ale je fakt, že sem pod ten box musel nanýst jinou teplovodivou pastu... mám to ještě sundavat a zkusit nanést znovu?

//edit - no tak proč je teplota o tolik větší jsem už zjistil, abych to měl stabilní, dal sem 1,525V. Pokud dám míň, tak to stabilní neni. Ale měl sem tam na bejvalý desce 1,450V a to stabilní bylo... a já si nemyslim, že u výrobce jako je DFI by se vyskytoval takovej rozdíl... navíc nejde o proc, kde je každej kus jinej, tady nemůžou bejt přece takový výkyvy, ne?
Pokud to nebyla funglovka ale uz take opravena z reklamace tak to vse vysvetluje.... :x
a co hur nic s tim nenadelas pac pro normalni provoz stale jeste ready a tudiz to neni duvod k reklamaci... :evil:
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

MadMaxII píše:
mir77 píše:tak jsem právě přivez tuhle desku z reklamace... mojí starou si nechali, nešel pravej audio kanál, a dali mi jinou... ten samej model samozřejmě... tak sem to nataktil, tak jak sem to měl před tim a co nevidim, ukazuje mi to vyšší teploty... až 49 stupňů a při Primu95 to dost skáče... od 45-49 což by nemělo... dycky sem měl stabilně při zátěži 41... flashnul sem tam poslední BIOS jako před tim... ale je fakt, že sem pod ten box musel nanýst jinou teplovodivou pastu... mám to ještě sundavat a zkusit nanést znovu?

Pokud to nebyla funglovka ale uz take opravena z reklamace tak to vse vysvetluje.... :x
a co hur nic s tim nenadelas pac pro normalni provoz stale jeste ready a tudiz to neni duvod k reklamaci... :evil:
hh.. to sem si taky myslel, ale pak sem si uvědomil, že sem to udělal tak, že sem se domluvil s tim maníkem na reklamacích a on mi řek, ať si normálně na CZC objednám tu desku, ale k osobnímu odběru v Praze... to sem udělal, takže sem jen přijel, oni vybalili z krabice desku a dali mi jí... takže by to měla bejt funglovka.. nevypadá používaně, měla na soěb nalepený ty nálepky, co se lepí přes dimm sloty a přes ATX napájení atd... prostrě vypadá fakt nepoužitá...
HIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od HIS »

Pls mužete mi někdo napsat co u této desky vb BIOSU přesně znamená položla "CPU thermal - throttling" je v menu "ADVANCED CHIPSET FEATURE".

Dík předem :D
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

HIS píše:Pls mužete mi někdo napsat co u této desky vb BIOSU přesně znamená položla "CPU thermal - throttling" je v menu "ADVANCED CHIPSET FEATURE".

Dík předem :D
Ze pri prehriati procesora ti ho bude spomalovat tuto polozku nastav na disabled
Think service engineer .
HIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od HIS »

Dík moc, myslel jsem si to :D
Marek Wala
Nováček
Nováček

Pomoc s A64 3000+................

Příspěvek od Marek Wala »

Koupil jsem Athlona 64 3000+,desku Gigabyte NForce3 250 series,soc 754,grafiku mam GeForce FX5200 128 Mb,Ram 512 400MHz,nejak mi to neslape,haze mi to chyby atd.......Jdou tyhle komponenty k sobe?Diky za kazdou radu.........
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc s A64 3000+................

Příspěvek od MaTTo S »

Marek Wala píše:Koupil jsem Athlona 64 3000+,desku Gigabyte NForce3 250 series,soc 754,grafiku mam GeForce FX5200 128 Mb,Ram 512 400MHz,nejak mi to neslape,haze mi to chyby atd.......Jdou tyhle komponenty k sobe?Diky za kazdou radu.........
komponenty jdou k sobe ale jaksi si si pomylil thread
chybu hladaj niekde inde nastavenie BIOSU
Think service engineer .
alhi
Nováček
Nováček

Příspěvek od alhi »

mam doma problem je to ze i kdyz vypnu pocitac tak mouse porad sviti a usb hub taky, tu samou vec mi to delalo i kdyz jsem mel novou desku od msi platinum na socket A, mam normalni zdroj od eurocasu 350W
Hrabe mi
zarkow
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zarkow »

alhi píše:mam doma problem je to ze i kdyz vypnu pocitac tak mouse porad sviti a usb hub taky, tu samou vec mi to delalo i kdyz jsem mel novou desku od msi platinum na socket A, mam normalni zdroj od eurocasu 350W
Tomu rikas problem? :lol: vypni zdroj a behem 2s ti zhasne :wink:
alhi
Nováček
Nováček

Příspěvek od alhi »

zarkow píše:
alhi píše:mam doma problem je to ze i kdyz vypnu pocitac tak mouse porad sviti a usb hub taky, tu samou vec mi to delalo i kdyz jsem mel novou desku od msi platinum na socket A, mam normalni zdroj od eurocasu 350W
Tomu rikas problem? :lol: vypni zdroj a behem 2s ti zhasne :wink:
rada nic moc :x
Hrabe mi
Boris Mironov
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris Mironov »

Jsem prave zjistil, ze mi nehraje levy kanal zvukovky na zakladce. Nechapu jedno: proc mi hrajou obe dve bedny?
Kdyz pohybuji v NVIDIA NVMIXERu posuvnikem na levy kanal tak z hladinou zvuku to nic nedela,pravym to muzu uplne stlumit. Avsak meridla VU ukazuji cinnost i leveho kanalu...Nemate nekdo nejake napady? Predem dik
A64 2800+ soc.754 9*200=1800Mhz@9*278=2502Mhz,Arctic Freezer 64. DFI LP nF3 250Gb, 2x512MB DDR 400MHz 3,4,4,8@417Mhz 2.5,3,3,7, 3D Club Radeon 9600XT 500/675@567/784-ATi Silencer. 120GB WD(PATA) + 250GB WD2500KS(SATA II,16MB), zdroj 350W
NB: Acer Aspire, Core Duo(Yonah) T2300,2x512MB RAM,AR X1600 128 + 384MB,120GB SATA HDD,DVD-RW
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Boris Mironov píše:Jsem prave zjistil, ze mi nehraje levy kanal zvukovky na zakladce. Nechapu jedno: proc mi hrajou obe dve bedny?
Kdyz pohybuji v NVIDIA NVMIXERu posuvnikem na levy kanal tak z hladinou zvuku to nic nedela,pravym to muzu uplne stlumit. Avsak meridla VU ukazuji cinnost i leveho kanalu...Nemate nekdo nejake napady? Predem dik
mně blbnul pravej... byla zvukovka v háji.. repsketive jen její výstup... máš dvě možnosti... vytáhnout zvuk přes vnitřní konektor někam dozadu do záslepky, nebo to reklamovat... v czc to vůbec enřešili, prostě si vzali tuhlke desku a dali mi jinou :)
Boris Mironov
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris Mironov »

Ale proc mi hrajou obedve bedny? Muze to byt tim, ze mam redukci z minijacka na petikolik? Reklamovat,bedny mi obedve hrajou a nevim jetli bych dostal tak samo dobry kus na oc,myslim ze 278*9 na A64 soc 754 je zasluhou dobreho kusu CPU i dobreho kusu MB. Tobe se povedlo rozchodit Tvuj system na parametrech jako na stare MB?
A64 2800+ soc.754 9*200=1800Mhz@9*278=2502Mhz,Arctic Freezer 64. DFI LP nF3 250Gb, 2x512MB DDR 400MHz 3,4,4,8@417Mhz 2.5,3,3,7, 3D Club Radeon 9600XT 500/675@567/784-ATi Silencer. 120GB WD(PATA) + 250GB WD2500KS(SATA II,16MB), zdroj 350W
NB: Acer Aspire, Core Duo(Yonah) T2300,2x512MB RAM,AR X1600 128 + 384MB,120GB SATA HDD,DVD-RW
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

nn... takhle.. přitáh sem tu desku domu někdy před vánocema a nechtělo to jít víc jak na 2000... jako mám blbej kus ten cpu, běžel mi před tim rock stable jen na 2200.. ale s touhle to bylo nějaký slabší.. ale asi se musí nechat nejdřív zahořet, takže dám vědět, až to zkusim znovu nataktit.. poslední dobou ale moc nestíhám :-\
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“