Neprijemny zvuk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neprijemny zvuk

Příspěvek od Teal'c »

HELP dnes jsem nainstaloval do sveho pc WD Caviar 2000JB a zjistil jsem ze po chvilce zacne neprijemne piskat a to se casto opakuje v pravidelnych intervalech(nekdy ten zvuk zase prestane uplne). Je to na reklamacku? Ten HD je cca 1 mesic starej
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

to vypada jako by spadnul a ma trochu ohnutou hlavicku co cte a tak se soupe a vydava to takovydle zvuky no urcite to neni normalni a tak ho bez reklamovat.
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

mirek6600 píše:to vypada jako by spadnul a ma trochu ohnutou hlavicku co cte a tak se soupe a vydava to takovydle zvuky no urcite to neni normalni a tak ho bez reklamovat.
No sel bych hned ale treba ted 1 h to nic nedela... Nechcu dojit a rict ze to neco dela ale ono to nakonec jim nic neudela :oops: ... Nevim proc ale neco mi rika ze to dela kvuly teplote protoze jak na nej mam pustenej vetrak tak to po chvily prestalo a zatim se te neobjevilo znovu... :sad:
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

no pokud delaji takovydle veci disky co ted prodavaj tak to az my chipne muj 40gb tak s mam na co tesit.Tp abych ho dal do mrazaku. :-D
Jinak za zkousku nic nedas a kdyz ti ho vrati ze munic neni tak budes muset asi cekat az umre no :)
A nebo ho prodej a kup si seagate stejne kapacity ja celej zivot jsem ve vsech kompech co jsem kdy mel tak mam seagate a zadnej problem.Treba ten 40gigovej mam uz 2roky a zadnej vetrak na nej nepoustim proste je jen prisroubovanej v case.A v pohode. :D
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

A nepíská to kvůli zdroji? Nějaký disky pískali s ECčkama.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Tak nic asi milna predstava... uz to zas huci... je to fakt PRIJEMNY hluk... Nikoho nic nenapada jak to napravit(treba kladivkem)??? :roll: Zdrojem to asi nebude je to NONAME a navic ten hadr piskal aji na jinem(vyukouseno)... Tak jim to tam hodim
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Pred par dny jsem tento disku kupoval,funguje absolutne bez problemu a bez jakych-koliv divnych zvuku. Nemas ho nejak treba blbe pridelany v bedne? Koukni do smartu,jestli je vse v poradku :)

BTW: Jak rikal kolega, s EC-ckama disky piskaji,piskal mi muj maxtor.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

EC= eurocase?
Jenomze nekdy to piska a nekdy ne...(to by snad piskalo furt ne?)
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Teal'c píše:EC= eurocase?
Jenomze nekdy to piska a nekdy ne...(to by snad piskalo furt ne?)
Ja zkousel 3 EC (eurocase) zdroje, z toho 2 piskaly :)

Uz bych si EC nekoupil,jedine znacku,fortron a lepsi :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

většina WD píská za provozu běžně jestli si myslel tohle
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

NoTHX píše:většina WD píská za provozu běžně jestli si myslel tohle
jsete jsem nevidel ze by bezne piskal hardisk.....bych videl vazne na reklamaci
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

mirek6600 píše:to vypada jako by spadnul a ma trochu ohnutou hlavicku co cte a tak se soupe a vydava to takovydle zvuky no urcite to neni normalni a tak ho bez reklamovat.
kdyby se dotkla hlavicka plotny tak by ten disk okamzite prestal fungovat a hlavicka by upadla.....newim kde jsii na takove kravine byl..
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Highlander píše:
jsete jsem nevidel ze by bezne piskal hardisk.....bych videl vazne na reklamaci[/quote]No jo ale dostavame se do problemu jestli to nedela nahodou zdroj :x (neni sance to vyzkouset na jine znacce) ...
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Teal'c píše:
Highlander píše:
jsete jsem nevidel ze by bezne piskal hardisk.....bych videl vazne na reklamaci

tos toho videl malo covece 8) ...u WD docela normalka delaj to loziska je to docela brutus loni na koleji si bydla koupil 160GB WD a piskalo to nepravidelne a dost otresne(fakt to byl mazec) ani spat se u toho nedalo...jsou to loziska...pokud mas zaruku tak bych ji uplatnil nebo pockal jestli se to zacas nesrovna
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Obrázek
Na co je ten stribrnej stitek??(nepridava se tam tim otvorem nejake mazivo??) :twisted:
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

Ten rozhodne nesundavej jelikoz kdyz ho sundas tak se tam dostane vzduch a zrusi se to vakuum a muzes ten disk vyhodit jelikoz se tam dostane prach a jine necistoty a poskrabaji plotny.
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

mirek6600 píše:Ten rozhodne nesundavej jelikoz kdyz ho sundas tak se tam dostane vzduch a zrusi se to vakuum a muzes ten disk vyhodit jelikoz se tam dostane prach a jine necistoty a poskrabaji plotny.
ja myslel ze ho trochu promazu :lol:
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

V disku není vakuum, je tam normální vzduch, ta zalepená díra je kvůli vyrovnávání tlaku.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“