Chlazení zdroje
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlazení zdroje
Zdar,
chtěl jsem se zeptat jaky je efektivnejsi chlazeni zdroje...vybiram ze dvou moznosti:
1,jako klasickej zdroj s 12cm fanem zespoda nasava horkej vzduch od procesoru a ofukuje zdroj
2,fan bude zepredu zdroje(zdroj bude primo ofukovat a nasledne vzduch pujde pryc z bedny),tudiz na opacne strane nez je u zdroje s 8cm fanem(fan je na konci zdroje a taha jen vzduch pres zdroj-takze primo neofukuje)
ja se priklanim k moznosti 2, protoze mi prijde logictejsi ze ten vzduch jde primo a nelame se tam jako tomu je u moznosti 1, kde jde vzduch zespoda a vychazi stranou
diky za postrehy a rady
chtěl jsem se zeptat jaky je efektivnejsi chlazeni zdroje...vybiram ze dvou moznosti:
1,jako klasickej zdroj s 12cm fanem zespoda nasava horkej vzduch od procesoru a ofukuje zdroj
2,fan bude zepredu zdroje(zdroj bude primo ofukovat a nasledne vzduch pujde pryc z bedny),tudiz na opacne strane nez je u zdroje s 8cm fanem(fan je na konci zdroje a taha jen vzduch pres zdroj-takze primo neofukuje)
ja se priklanim k moznosti 2, protoze mi prijde logictejsi ze ten vzduch jde primo a nelame se tam jako tomu je u moznosti 1, kde jde vzduch zespoda a vychazi stranou
diky za postrehy a rady
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ok,ale porad mi to vrta hlavou.....kdyz dam tu 120tku ze spoda tak preci ten vzduch pujde kolmo k DPS zdroje a aby vysel ven tak se bude muset stocit do strany,nebude tam dochazet k nejakym cirkulacim...jako jestli se ten vzduch nebude odrazet od DPS zpatky na fan...tim padem se snizi efektivita ne? naproti tomu s tim vetrakem vepredu bude vzduch prochazet podel chladicu a nebude se nikam stacet a vyjde primo venFlegy píše:ja bych tam teda v tomhle pripade dal tu 120 popripade vetsi... bude to mit vetsi prutok vzduchu pri nizkym hluku..a rozdil v tom nebude...
- Lister
- Začátečník

-
Tak za prvé: hledej, tohle tu bylo.
A pokud nebudeš věřit tomu co najdeš, tak si vem doma nějakou krabici, udělej do ní jednu díru a pak druhou za rohem a foukni do toho a uvidíš co se stane
A pokud nebudeš věřit tomu co najdeš, tak si vem doma nějakou krabici, udělej do ní jednu díru a pak druhou za rohem a foukni do toho a uvidíš co se stane
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- nem.p