Samovolné zapínání počítače

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
PetrP.
Nováček
Nováček

Samovolné zapínání počítače

Příspěvek od PetrP. »

Ahoj lidi mám problém se vypínáním počítače, vždy když ho vypnu s windows tak se po pár vteřinách zase sám zapne. Zkoušel jsem formatovat disk( ne celý jen system partition), AVG a Spy bot, ale nic nepomohlo. V Biosu mám vyplé vsechny funkce buzení a pořád nic. Už si vážně nevím rady, takže jestli mi někdo můžete poradit tak to bude super. Díky moc
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolné zapínání počítače

Příspěvek od Mike.Ace »

PetrP. píše:Ahoj lidi mám problém se vypínáním počítače, vždy když ho vypnu s windows tak se po pár vteřinách zase sám zapne. Zkoušel jsem formatovat disk( ne celý jen system partition), AVG a Spy bot, ale nic nepomohlo. V Biosu mám vyplé vsechny funkce buzení a pořád nic. Už si vážně nevím rady, takže jestli mi někdo můžete poradit tak to bude super. Díky moc
A co treba neco jako Wake on lan? nebo nemas neco v biosu spatne nastavene? Treba samovolne zapinani PC v urcitou dobu nebo tak neco.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

skus pred vypnutim pc vybrat sietovy kabel(ako internet), inac mozno zly zdroj ? checkni to wake on lan, ale vravis ze mas vsetko ohladom toho vypnute..viac menej to zistis ked vytiahnes ten kabel :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Řekl bych že to bude nastavením v Biosu. Takže jen tak pro úplnost by jsi mohl uvést co máš za desku a jakou verzi Biosu. Říkal jsi, že funkce typu "Wake up on...(something)" máš vypnuty. Není možné aby to způsobovala položka typu "AC power loss restart" (po výpadku el. sítě dojde k znovu spuštění PC). Jsi si jistý, že máš System power conectors dobře zapojeny?
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

to zapnutie nastane vzdy po konstantnom case alebo sa to lisi???
PetrP.
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetrP. »

V Biosu není problém zkoušel jsem vypnout síťovku v biosu a už se nezapl. Ale v tom případě nemám tušení jak se mám bránit proti vzdálenému přístupu z netu. Antivir mam a je mi to houby platne. Jinak desku mam Msi 915G.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

PetrP. píše:V Biosu není problém zkoušel jsem vypnout síťovku v biosu a už se nezapl. Ale v tom případě nemám tušení jak se mám bránit proti vzdálenému přístupu z netu. Antivir mam a je mi to houby platne. Jinak desku mam Msi 915G.
někde v nastavení síťovky je povolený Wake-On-Lan, tak to zakaž a je
ignorelist: kremrole a dezoláti
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

zombux píše:někde v nastavení síťovky je povolený Wake-On-Lan, tak to zakaž a je
No na většině desek (které se mi dostaly do ruky) když vypnu "Power up on PCI device", tak už je jedno co má nastavena síťovka. Nebo se mýlím?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Fifi píše:
zombux píše:někde v nastavení síťovky je povolený Wake-On-Lan, tak to zakaž a je
No na většině desek (které se mi dostaly do ruky) když vypnu "Power up on PCI device", tak už je jedno co má nastavena síťovka. Nebo se mýlím?
těžko říct, jednomu PC na noc vypínám proud a druhý zase jede nonstop takže osobní zkušenost s tímhle nemám :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“