LG GSA-4166B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

gonsa píše:Chtěl bych se zeptat jestli tato mechanika podporuje Ultra DMA 4.
Na CDR píšou že ne a tady jsem četl že jo a na CDRHard jsem také myslím četl že podporuje Ultra DMA 4.

Tak prosím poraďte
Pokud ji odpojíš z redukce, tak ano...
Bathory
ondra-banov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

firmware

Příspěvek od ondra-banov »

vytě někdo kdy bude nový firmware?
JURASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od JURASEK »

Takovy trapny dotaz...
Jaky je rozdil mezi LG GSA-4166B a LG GSA-4166??Zdali mezi nimi vubec nejaky rozdil je :-D Dekuji mnohokrat za odpoved:o)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nechápu... :?
Bathory
JURASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od JURASEK »

Mno nekde se uvadi LG GSA-4166B a nekde LG GSA-4166(bez "B"),tak se chci zeptat zdali to je jen jine oznaceni stejneho vyrobku a nebo zdali jsou to dve rozdilne mechaniky...tot vse:o)Dekuji za odpoved a preji krasne proziti svatku vanocnich:o)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

žádný rozdíl
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

mechaniku mam bulk - kde mam zohnat LS ovladac?
po vlozeny Level DVD do mechaniky mi pc zamrzlo a pomohol az restart. neviete co s tym? mam tam 40 zil.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

odkaz na LS ovladač je na předchozí stránce, na strankách Nera, CDR a kdovíkde všude
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

mam tam novy kabel, ale stale nedokaze precitat ten level, pc pri tom zamrzne...help
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Chci si dát do PC dvě vzhledově stejné mechaniky, a určitě by to měly být DVD-RW od LG protože s nimi už mám velmi dobré zkušenosti. Vadilo by kdybych tam dal dvě úplně stejný? (4166 protože ta je teď asi nejlepší volbou). Nebudou se nějak hádat? Na IDE kanalu bude pouze na primaru systemovy HDD. Takze ty mechaniky by se mohly dat bud obe na secondary, nebo dat jednu na primary slave a druhou secondary master. Nejspis bych tam pak jeste dal treti stejne vyhlizejici mechaniku, ale ted jde hlavne o ty dve. Jestli tam muzu v klidu dat dve 4166, nebo radeji jednu 4166 a druhou treba 4167
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

ZdenekSveda píše:Chci si dát do PC dvě vzhledově stejné mechaniky, a určitě by to měly být DVD-RW od LG protože s nimi už mám velmi dobré zkušenosti. Vadilo by kdybych tam dal dvě úplně stejný? (4166 protože ta je teď asi nejlepší volbou). Nebudou se nějak hádat? Na IDE kanalu bude pouze na primaru systemovy HDD. Takze ty mechaniky by se mohly dat bud obe na secondary, nebo dat jednu na primary slave a druhou secondary master. Nejspis bych tam pak jeste dal treti stejne vyhlizejici mechaniku, ale ted jde hlavne o ty dve. Jestli tam muzu v klidu dat dve 4166, nebo radeji jednu 4166 a druhou treba 4167
nevim proc by se meli hadat...usuzuji dle toho ze na kompu provozuji dva totozne HDD,tak si myslim ze todle bude to samy :)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

U HDD je to jasny, ale protoze DVD-RW mechaniky jsou rady napojeny na mastera, tak nevim jestli jim nebude vadit kdyz by treba na jedne ksande byly dve stejne.
AberF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AberF »

Nemyslim si ze by se hadaly. Mozna by byl problem ve Woknech, ale kazda mechanika bude mit jiny hodnoty (IRQ...).Jedinej problem je tak maximalne ze se obe budou jmenovat stejne :) Jestli m as strach, tak vyhod ATA disk a nech tam akorat SATA a na kazdym IDE hod jednu mechnu (to sem ale vymyslel blbost co :P )
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

TAk jsem si privezl prvni 4166-ku a zatim jsem maximalne spokojen, vsechno OK. Jen jsem jeste nezkousel LightScribe, musim koupit media. Zatim jsem videl v prodeji jen ty hnedy (zlaty) CD od verbatimu, jsou uz i nejaky jiny? Jelikoz to nevypada ze by LG v nejblizsi dobe vysla zase s novou mechanikou (i kdyz kdo vi) tak se asi stavim jeste pro jednu 4166 protoze 4167 asi nema cenu. Jen jsem zvedavej co to teda bude delat kdyz budou dve stejny mechaniky na jednom PC. Asi by nikde nemel byt problem, ale sla by pak nektera ta mechanika prejmenovat abych je treba v neru videl jinak? Kdyz ji mam ted spolu s LG GSA 4082 tak je to samozrejme hned videt a stejne kdyz budu na jedne uz palit tak to na ni nahodi krizky pri otevreni dalsiho nera, ale asi by bylo lepsi kdyby se tvarily alespon trochu odlisne.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

nenajde disk

Příspěvek od JirkaH »

Tak jsem zjistil zajímavý problémek:
Po vložení DVD video Kinsey (originál z půjčovny) mechanika disk nenačte, TC hlásí není vložen disk. Jenže, v tomtéž kompu instalovaná Toshiba 1912 disk bez sebemenších problémů přečte, zgrabuje. Další zjištění - disk není poškozený, dle sw zjištění formát UDF. A dále, v druhém kompu zkoušeno čtení na Benq1640 a LiteOn SOHW 1693S, vždy naprosto bez problémů.
LG je zapojena jako sec. master na 80ti žilový kabel, sec.slave Asus 4824.
Až dosud četla a vypalovala naprosto v pohodě, jiné disky přečte.
Napadá vás někoho něco?
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to ji mas jeste s 1.01 firmwarem nebo uz 1.02 ?
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

LG 4166B moje není, má firmwarre 1.0, o jiném zatím nevím, doznávám, nehledal jsem.
Jinak problém se večer podařilo vyřešit, pomohla instalace ASPI. Jenže jak to, že jedna jednotka maká(Toshiba) a druhá po instalaci ano a pak ne(LG)? Dost divné.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak ji mám právě doma a asi ji rovnou zrecenzuju a porovnám s tou 2166D. Verzi firmware mám 1.2.
Bathory
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Bathory píše:Tak ji mám právě doma a asi ji rovnou zrecenzuju a porovnám s tou 2166D. Verzi firmware mám 1.2.
Tak testuj, testuj, ale kde se vzal ten fw1.2, to je mi záhadou. Já zatím nenarazil ani na 1.1.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No ten 1.2 se vzal primo u LG. Nikde neni oficialne vydanej, ale mechaniky se prodavaly s 1.0 , pak byly nejaky s 1.1 a od prosince 2005 se prodavaji s 1.2.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“