Pokud ji odpojíš z redukce, tak ano...gonsa píše:Chtěl bych se zeptat jestli tato mechanika podporuje Ultra DMA 4.
Na CDR píšou že ne a tady jsem četl že jo a na CDRHard jsem také myslím četl že podporuje Ultra DMA 4.
Tak prosím poraďte
LG GSA-4166B
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- ondra-banov
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
firmware
vytě někdo kdy bude nový firmware?
- JURASEK
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- JURASEK
- Nováček

-
- ace
- Začátečník

- sid
- Začátečník

-
- ace
- Začátečník

- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Chci si dát do PC dvě vzhledově stejné mechaniky, a určitě by to měly být DVD-RW od LG protože s nimi už mám velmi dobré zkušenosti. Vadilo by kdybych tam dal dvě úplně stejný? (4166 protože ta je teď asi nejlepší volbou). Nebudou se nějak hádat? Na IDE kanalu bude pouze na primaru systemovy HDD. Takze ty mechaniky by se mohly dat bud obe na secondary, nebo dat jednu na primary slave a druhou secondary master. Nejspis bych tam pak jeste dal treti stejne vyhlizejici mechaniku, ale ted jde hlavne o ty dve. Jestli tam muzu v klidu dat dve 4166, nebo radeji jednu 4166 a druhou treba 4167
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nevim proc by se meli hadat...usuzuji dle toho ze na kompu provozuji dva totozne HDD,tak si myslim ze todle bude to samyZdenekSveda píše:Chci si dát do PC dvě vzhledově stejné mechaniky, a určitě by to měly být DVD-RW od LG protože s nimi už mám velmi dobré zkušenosti. Vadilo by kdybych tam dal dvě úplně stejný? (4166 protože ta je teď asi nejlepší volbou). Nebudou se nějak hádat? Na IDE kanalu bude pouze na primaru systemovy HDD. Takze ty mechaniky by se mohly dat bud obe na secondary, nebo dat jednu na primary slave a druhou secondary master. Nejspis bych tam pak jeste dal treti stejne vyhlizejici mechaniku, ale ted jde hlavne o ty dve. Jestli tam muzu v klidu dat dve 4166, nebo radeji jednu 4166 a druhou treba 4167
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- AberF
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemyslim si ze by se hadaly. Mozna by byl problem ve Woknech, ale kazda mechanika bude mit jiny hodnoty (IRQ...).Jedinej problem je tak maximalne ze se obe budou jmenovat stejne
Jestli m as strach, tak vyhod ATA disk a nech tam akorat SATA a na kazdym IDE hod jednu mechnu (to sem ale vymyslel blbost co
)
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
TAk jsem si privezl prvni 4166-ku a zatim jsem maximalne spokojen, vsechno OK. Jen jsem jeste nezkousel LightScribe, musim koupit media. Zatim jsem videl v prodeji jen ty hnedy (zlaty) CD od verbatimu, jsou uz i nejaky jiny? Jelikoz to nevypada ze by LG v nejblizsi dobe vysla zase s novou mechanikou (i kdyz kdo vi) tak se asi stavim jeste pro jednu 4166 protoze 4167 asi nema cenu. Jen jsem zvedavej co to teda bude delat kdyz budou dve stejny mechaniky na jednom PC. Asi by nikde nemel byt problem, ale sla by pak nektera ta mechanika prejmenovat abych je treba v neru videl jinak? Kdyz ji mam ted spolu s LG GSA 4082 tak je to samozrejme hned videt a stejne kdyz budu na jedne uz palit tak to na ni nahodi krizky pri otevreni dalsiho nera, ale asi by bylo lepsi kdyby se tvarily alespon trochu odlisne.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

nenajde disk
Tak jsem zjistil zajímavý problémek:
Po vložení DVD video Kinsey (originál z půjčovny) mechanika disk nenačte, TC hlásí není vložen disk. Jenže, v tomtéž kompu instalovaná Toshiba 1912 disk bez sebemenších problémů přečte, zgrabuje. Další zjištění - disk není poškozený, dle sw zjištění formát UDF. A dále, v druhém kompu zkoušeno čtení na Benq1640 a LiteOn SOHW 1693S, vždy naprosto bez problémů.
LG je zapojena jako sec. master na 80ti žilový kabel, sec.slave Asus 4824.
Až dosud četla a vypalovala naprosto v pohodě, jiné disky přečte.
Napadá vás někoho něco?
Po vložení DVD video Kinsey (originál z půjčovny) mechanika disk nenačte, TC hlásí není vložen disk. Jenže, v tomtéž kompu instalovaná Toshiba 1912 disk bez sebemenších problémů přečte, zgrabuje. Další zjištění - disk není poškozený, dle sw zjištění formát UDF. A dále, v druhém kompu zkoušeno čtení na Benq1640 a LiteOn SOHW 1693S, vždy naprosto bez problémů.
LG je zapojena jako sec. master na 80ti žilový kabel, sec.slave Asus 4824.
Až dosud četla a vypalovala naprosto v pohodě, jiné disky přečte.
Napadá vás někoho něco?
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- ZdenekSveda