Problém s DVD/RW/R9 PIONEER DVR-109 - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- [Olda]
- Nováček

-
Problém s DVD/RW/R9 PIONEER DVR-109 - vyřešeno
Mám uvedenou vypalovačku a narazil jsem na problém s formátem DVD-R. "Mínusová" média totiž nejdou přečíst na všech stolní přehrávačích. Zatím jsem zkoušel jen média Verbatim (printable a s potiskem). Zajímalo by mě, zda jste se někdo s podobným problémem setkal. U médií DVD+R to vypadá, že problém nebude. Na netu jsem narazil v popisu programu DVD Decrypter na následující: Currently the Pioneer 109 doesnt make good discs using SAO on DVD-R media. XBOX and old standalones cant play them.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pioneer DVR-109 a problém s formátem DVD-R?
To by ale znamenalo, že DVD není uzavřené. Zkus pálit metodou DAO a uvidíš. Stolní přehrávače obecně nemají rády neuzavřená média.[Olda] píše:Currently the Pioneer 109 doesnt make good discs using SAO on DVD-R media. XBOX and old standalones cant play them.
Bathory
- [Olda]
- Nováček

-
Re: Pioneer DVR-109 a problém s formátem DVD-R?
Mnou popisované problémy byly vyřešeny upgradem DVR-109 na DVR-109XL a nahráním fw. 1.40. Možná by stačilo nahrát jen ten fw.
Návod: http://www.gigamaster.cz/inshop/scripts ... 09toXL.htm
Návod: http://www.gigamaster.cz/inshop/scripts ... 09toXL.htm
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kamos ji ma, obcas si ji pujcim a jen spokojenost ... na stolnim prehravaci vse v klidu jede (zkouseno na trech - i ruznych znackach - Panasonic, Philips a ten treti presne nevim, ma ho kamos, ale myslim ze Sencor ...) ... krasne ticha, proste good ... vic najdes i tu:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27833
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27833
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Studentský portál, Diskuze.cz
- cabman
- Středně pokročilý

Já mám 108 taky nic moc.
Na dotaz co doporučit : dnes si nevybereš. Podle mě nejsou dobré vypalovačky ale jenom špatné a horší
Co takhle vidim u lidí, nebo na reklamacích tak nic moc. S kompatibilitou mají občas problémy všechny.
Na dotaz co doporučit : dnes si nevybereš. Podle mě nejsou dobré vypalovačky ale jenom špatné a horší
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proč je 108 nic moc. já ji mám a naprostá spokojenost.cabman píše:Já mám 108 taky nic moc.
Na dotaz co doporučit : dnes si nevybereš. Podle mě nejsou dobré vypalovačky ale jenom špatné a horšíCo takhle vidim u lidí, nebo na reklamacích tak nic moc. S kompatibilitou mají občas problémy všechny.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam 109 a jeste ROMku 120s a naprosta spokojenost. Pri paleni na vzsoké rychlosti je citelnost perfektní a kompatibylita se stolnimy prehravaci taky bez problemu.
proste Pioneer RULEZzZ

BTW Pioneer 108 ma kamos, soused a naprosta spokojenost. AOPEN (prevlecenej Pioneer) ma dalsi kamos a takz spokojenost.
proste Pioneer RULEZzZ
BTW Pioneer 108 ma kamos, soused a naprosta spokojenost. AOPEN (prevlecenej Pioneer) ma dalsi kamos a takz spokojenost.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak mam radit s problemem, kdyz jsem u dane mechaniky na zadny nenarazil? Snad jedine reklamace. Spatna citelnost DVD je dostatecny duvod.
BTW: ja sem reklamoval LiteON 411 kvuli stejnymu problemu a vpohode mi ji vyreklamovaly a to dokonce za novejsi model 451.
//Bathory: žes na žádný nenarazil mu opravdu pomůže, akorát to tady zaplácáváš zbytečnejma postama!
BTW: ja sem reklamoval LiteON 411 kvuli stejnymu problemu a vpohode mi ji vyreklamovaly a to dokonce za novejsi model 451.
//Bathory: žes na žádný nenarazil mu opravdu pomůže, akorát to tady zaplácáváš zbytečnejma postama!
- pinnacle_micro
- Nováček

-
RickM: Neexistuje žádná super dokonalá ani super špatná vypalovačka. Všechny jsou dobré, udržují si solidní standard, ale žádná nevyčnívá nad jiné. Pokud jsi srdcař, stejně vybereš podle oblíbené značky. Pokud máš nějaké konkrétní požadavky, je ideální přečíst si recenze ať tady nebo dřeba na CDR serveru. Některé kousky např. lépe čtou poškozená média, jina si rychleji poradí s grabbováním, to vše v těch recenzích najdeš.
A k tvému požadavku "aby vypálená DVd šla přehrát ve stolním přehravači": 99% problémů s video DVD ve stolním přehrávačí má příčinu mezi klávesnicí a počítačem. Zase, číst a hledám informace a návody.
Moje zkušenost - DVD Decrypter na grabování, zpracovat film ve Shrinku nebo DVD Rebuilderu, uložit jako ISO a znovu výpalit v DVD Decrypteru. Video DVD vypaluji max 4x, těch několik minut mne nevytrhne a dává to solidní jistotu, že to přehraješ v různých stolních prehrávačích. Nezapomenout změnit booktype na DVD-ROM.
A k tvému požadavku "aby vypálená DVd šla přehrát ve stolním přehravači": 99% problémů s video DVD ve stolním přehrávačí má příčinu mezi klávesnicí a počítačem. Zase, číst a hledám informace a návody.
Moje zkušenost - DVD Decrypter na grabování, zpracovat film ve Shrinku nebo DVD Rebuilderu, uložit jako ISO a znovu výpalit v DVD Decrypteru. Video DVD vypaluji max 4x, těch několik minut mne nevytrhne a dává to solidní jistotu, že to přehraješ v různých stolních prehrávačích. Nezapomenout změnit booktype na DVD-ROM.
- cabman
- Středně pokročilý

Tak to bych netvrdil, tyto problémy často způsobují právě míň kvalitně vypálená DVD se kterými se laciné přehrávače neporadí. Toto tvrdím z vlastní zkušenosti. Mám zánovní DVD Přehrávač Sony a mám testnuto, že DVD která laciné přehrávače odmítají ten můj v poho načte. Tak nevim co to má společného s problémem mezi klávesnicí a židlí (mezi klávesnicí a PC je drát a tam nebývá problém).pinnacle_micro píše:... 99% problémů s video DVD ve stolním přehrávačí má příčinu mezi klávesnicí a počítačem...
Jinak k tomu Pioneeru DVR 108 jsem podle ohlasů asi trefil špatný kousek. Občas se mi stane že po vypálení je DVD nečitené, v ploše barviva jsou takové "kapky" jiné barvy. Další velmi transparentní jsou kruhy v barvu - vypadá to jak gramofonová deska (není to změnou rychlosti při vypalování to vypadá úplně jinak). Hlavně se to stává na Verbatim DVD. Reklamovat nevým protože se to stane jen občas a třeba na DVDRW vůbec.
Příjde mi trochu zvláštní, jak v podstatě všem vše funguje a přitom mezi odbornou veřejností je problém kompatibility DVD a přehrávačů brán jako známý fakt o kterém se i já často ujistím.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pinnacle_micro
- Nováček

-
cabman: Víš, těžko můžu s tebou polemizovat, když nemám nejmenší ponětí jak vypaluješ, na co vypaluješ, jakým softem vypaluješ. Taky nevím, co si mám představit pod pojmém levný přehrávač. Přehrávač za 2 litry koupený letos? Nebo před 2 roky? Hodně staré stolní přehrávače jsou při přehrávání vypálených DVD velkými "potížisty", ale to bohužel neovlivníme.
Pokud jsi pročítal nebo si někdy uděláš čas pročíst si diskuze o vypalování, zjistíš, že v 90% všech potíží ( nemám na mysli jen vido DVD) je problem všude, jen ne ve vypalovačce.
Napsal jsem pouze mé zkušenosti. Mohu k tomu jen doplnit to, že vypaluji jen na kvalitní media - TY, MMC, RICOH. Oba formáty, tedy + i -.
Pokud jsi pročítal nebo si někdy uděláš čas pročíst si diskuze o vypalování, zjistíš, že v 90% všech potíží ( nemám na mysli jen vido DVD) je problem všude, jen ne ve vypalovačce.
Napsal jsem pouze mé zkušenosti. Mohu k tomu jen doplnit to, že vypaluji jen na kvalitní media - TY, MMC, RICOH. Oba formáty, tedy + i -.
- cabman
- Středně pokročilý

Tak si udělej čas a pročti diskuse v časopisu stereo&video, stereomag.cz, a koukni na cdr.cz. V těchto diskusích (hlavně cdr.cz v sekci média) si jistě každý může udělat představu jak to s kompatibilitou DVD médií je (každému prostě něco nefunguje a něco funguje).
Myslím že polemizovat není dvakrát o čem. Z mého příspěvku a po pročtení několika nezáviských diskusí si každý dokáže udělat svůj názor.
//edit po konzultaci s jednim kolegou z fóra (on ví proč)
pálím na: DVD Philips, Verbatim (R+/R-).
rychlost: vždy maximální certifikovaná
vypalovačka: Pioner DVR 108, fw ten poslední
sw: Nero6, CloneCD4.0, CloneDVD2.0, DVDDecripter
Myslím že polemizovat není dvakrát o čem. Z mého příspěvku a po pročtení několika nezáviských diskusí si každý dokáže udělat svůj názor.
//edit po konzultaci s jednim kolegou z fóra (on ví proč)
Naposledy upravil(a) cabman dne pát 22. dub 2005, 13:33, celkem upraveno 1 x.
- pinnacle_micro
- Nováček

-
cabman: Ano, čtu, hledám, zjišťuji, zkouším. Dělám to proto, abych našel jakés takés funkční řešení. A pokud mi něco funguje a má to výsledky, tak se o to bez obav podělím - viz moje zkušenost s DVD Decrypterem.
A jsme zase u toho, že polemizovat nemůžeme, když například nevím čím, jak, na jaká media vypaluješ...
A jsme zase u toho, že polemizovat nemůžeme, když například nevím čím, jak, na jaká media vypaluješ...
- sid
- Začátečník

-
jestli mohu doporučit, tak vypaluj 8x a rychlejší média 6x, osobně mám odzkoušené, že Pioneer 108 touto rychlostí smaží výborně (kvalitní je to i vyšší rychlostí, ale 6x je to lepší)cabman píše: //edit po konzultaci s jednim kolegou z fóra (on ví proč)
dále na vypalování DVD video doporučuji Padus Discjuggler, na DVD+R DL jedině DVD Decrypter v ISO módu
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: