jaký je nejlepší FireWall ??

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přešel jsem na Agnitum Outpost Pro 3.0 a můžu jen vřele doporučit. není to tak neprůstřelný jako Tiny Firewall, ale naprosto jednoduchý na obsluhu, nenáročný na systémový prostředky, a konfigurace člověku kterej v tom ještě nedělal (já) zabrala se vším všudy jen minimum času.

kdo bude zkoušet tenhle super firewall, ale i kdokoliv jinej kdo neví co a jak nakonfigurovat, zkuste tohle fórum - http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9858 - spousta věcí funguje obecně všude.
ignorelist: kremrole a dezoláti
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Kerio 4.2.2 spokojenost :) ještě by se hodil nějaký plugin pro setupy které spouštějí různé aplikace co musím potom vypínat a nebo klikat několikrát .. :x
icefire
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icefire »

Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
ak hrate hry cez net (napr.UT) tak moze zhadzovat hru (corrupt memory) a jedine co tomu pomoze je uninstall (nepomaha ani shutdown firewall).Samozrejme ze UT mam vo firewalle povolene ale aj tak to robi.Preto som teraz nainstaloval ZoneAlarm :twisted:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

icefire píše:Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
ak hrate hry cez net (napr.UT) tak moze zhadzovat hru (corrupt memory) a jedine co tomu pomoze je uninstall (nepomaha ani shutdown firewall).Samozrejme ze UT mam vo firewalle povolene ale aj tak to robi.Preto som teraz nainstaloval ZoneAlarm :twisted:
Sice hraji po síti jen Enemy Territory, ale Kerio 4.2.2 mi nic neshazuje.
icefire
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icefire »

ka-spel píše:
icefire píše:Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
Sice hraji po síti jen Enemy Territory, ale Kerio 4.2.2 mi nic neshazuje.
To je sice mozne, ale ja som bol na Gamezone.cz a tam mi to robil neustale.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

zombux píše:přešel jsem na Agnitum Outpost Pro 3.0 a můžu jen vřele doporučit. není to tak neprůstřelný jako Tiny Firewall, ale naprosto jednoduchý na obsluhu, nenáročný na systémový prostředky, a konfigurace člověku kterej v tom ještě nedělal (já) zabrala se vším všudy jen minimum času.

kdo bude zkoušet tenhle super firewall, ale i kdokoliv jinej kdo neví co a jak nakonfigurovat, zkuste tohle fórum - http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9858 - spousta věcí funguje obecně všude.
Já jej používám už delší dobu a na nic lepšího jsem nenarazil. BTW IMO Tiny nemá nic co by neměl Outpost a je ještě hooooodně náročný na konfiguraci. Outpost je momentálně 1 mezi FW.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tiny má hlavně výbornej sandbox, ten Outpost moc nevede, funguje v něm jen component control který za tak mocnej nástroj nepovažuju (nebo jsem zatím nepochopil jak to rozumně konfigurovat)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

icefire píše:To je sice mozne, ale ja som bol na Gamezone.cz a tam mi to robil neustale.
kerio používám už hodně let a nikdy mi nic takovýho neudělal, hledal bych příčinu jinde, třeba v klientovi od GZ :roll:
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

zombux píše:Tiny má hlavně výbornej sandbox, ten Outpost moc nevede, funguje v něm jen component control který za tak mocnej nástroj nepovažuju (nebo jsem zatím nepochopil jak to rozumně konfigurovat)
Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která je pro FW prioritou (podle mě je zbytečná, jen obtěžuje a když hacker bude chtít tak se stejne do sys. dostane). Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co který proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerTJ píše:Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která FW moc prospívá. Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co která proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.
jo to je pravda. já Anti-hacker testoval taky ale je to moc lama-friendly, nešlo mi v tom spoustu věcí nakonfigurovat i když se to tvářilo nastavený dobře :?
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

zombux píše:
killerTJ píše:Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která FW moc prospívá. Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co která proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.
jo to je pravda. já Anti-hacker testoval taky ale je to moc lama-friendly, nešlo mi v tom spoustu věcí nakonfigurovat i když se to tvářilo nastavený dobře :?
Podle mě jsou nejlepší FW Outpost a potom ZA (ten má ale jednu velkou slabinu a neumožnuje vytvoření advanced pravidel otevírání jednotlivých portu pro jednotlivé aplikace).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerTJ píše:neumožnuje vytvoření advanced pravidel otevírání jednotlivých portu pro jednotlivé aplikace).
to je hodně užitečná featurka. můžou referovat uživatelé Keria? docela rád bych srovnal Outpost a Kerio
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

zombux píše:
killerTJ píše:neumožnuje vytvoření advanced pravidel otevírání jednotlivých portu pro jednotlivé aplikace).
to je hodně užitečná featurka. můžou referovat uživatelé Keria? docela rád bych srovnal Outpost a Kerio
Já jsem testoval oba a pro mě je lepší Outpost (fakt nejsem žádný dealer Agnitium :lol: ). Kerio je docela velký zrout paměti a moc dobře jsem se v něm neorientoval. Outpost je naprosto jednoduchý (všechna pravidla pro aplikace jsou pěkně pohromadě a logicky umístěna). A Outpost navíc obsahuje jednoduchý Anti SW.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerTJ píše:Outpost je naprosto jednoduchý (všechna pravidla pro aplikace jsou pěkně pohromadě a logicky umístěna). A Outpost navíc obsahuje jednoduchý Anti SW.
to máš naprostou pravdu :) konečně mám pocit že jsem pánem konfigurace firewallu a ne že je konfigurátor Tiny pánem mě :oops:
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

konečně mám pocit že jsem pánem konfigurace firewallu
Jj kdo hledá najde :-D
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

nastavit pravidla (protokoly, porty, povolené/zakázané IP) pro jednotlivé aplikace v keriu není problém, jediný co by mi chybělo je že se aplikace musí nastavovat jednotlivě, nejsou tam žádný "skupiny aplikací", ale momentálně tohle nepoužívám, takže je mi to jedno :) Umístění jednotlivých věcí (až na práva aplikací, který teď trošku zašantročili) mi připadá rovněž logické a v pohodě. Každopádně se chystám na otestování pár FW, kromě KPF a Outpostu mám zálusk ještě na kousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NoTHX píše:nejsou tam žádný "skupiny aplikací"
nojo to by se holt hodilo ale dá se bez toho existovat
kousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano :)
Lavasoftí FW má engine Outpostu :oops:
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

NoTHX píše:nastavit pravidla (protokoly, porty, povolené/zakázané IP) pro jednotlivé aplikace v keriu není problém, jediný co by mi chybělo je že se aplikace musí nastavovat jednotlivě, nejsou tam žádný "skupiny aplikací", ale momentálně tohle nepoužívám, takže je mi to jedno :) Umístění jednotlivých věcí (až na práva aplikací, který teď trošku zašantročili) mi připadá rovněž logické a v pohodě. Každopádně se chystám na otestování pár FW, kromě KPF a Outpostu mám zálusk ještě na kousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano :)
S Lavasoftem si nedělej starosti ten je prakticky totožný jako Outpost (já bych dokonce řekl že je sprostě okopírovaný :devil:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

a jsou tam nějaké vazby na AdAware&AdWatch? že bych si ušetřil práci :oops: :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NoTHX píše:a jsou tam nějaké vazby na AdAware&AdWatch? že bych si ušetřil práci :oops: :roll:
těžko říct... můžu jen odhadovat. Outpost má v sobě jako pluginy antispyware, chytač reklam, ochranu proti útoku na počítač, rubač aktivního obsahu, DNS cache, kontrolu příloh e-mailů, a ještě blokovač webu podle obsahu. takže některý funkce se můžou krýt. buď je tedy ten Lavasoft FW nějak propojenej s ad-aware & adwatchem, a nebo je to Outpost bez pluginů :?
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“