jaký je nejlepší FireWall ??
- zombux
- Odborník PCT

přešel jsem na Agnitum Outpost Pro 3.0 a můžu jen vřele doporučit. není to tak neprůstřelný jako Tiny Firewall, ale naprosto jednoduchý na obsluhu, nenáročný na systémový prostředky, a konfigurace člověku kterej v tom ještě nedělal (já) zabrala se vším všudy jen minimum času.
kdo bude zkoušet tenhle super firewall, ale i kdokoliv jinej kdo neví co a jak nakonfigurovat, zkuste tohle fórum - http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9858 - spousta věcí funguje obecně všude.
kdo bude zkoušet tenhle super firewall, ale i kdokoliv jinej kdo neví co a jak nakonfigurovat, zkuste tohle fórum - http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9858 - spousta věcí funguje obecně všude.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- spirit64
- Mírně pokročilý

- icefire
- Začátečník

Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
ak hrate hry cez net (napr.UT) tak moze zhadzovat hru (corrupt memory) a jedine co tomu pomoze je uninstall (nepomaha ani shutdown firewall).Samozrejme ze UT mam vo firewalle povolene ale aj tak to robi.Preto som teraz nainstaloval ZoneAlarm
ak hrate hry cez net (napr.UT) tak moze zhadzovat hru (corrupt memory) a jedine co tomu pomoze je uninstall (nepomaha ani shutdown firewall).Samozrejme ze UT mam vo firewalle povolene ale aj tak to robi.Preto som teraz nainstaloval ZoneAlarm
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sice hraji po síti jen Enemy Territory, ale Kerio 4.2.2 mi nic neshazuje.icefire píše:Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
- icefire
- Začátečník

To je sice mozne, ale ja som bol na Gamezone.cz a tam mi to robil neustale.ka-spel píše:Sice hraji po síti jen Enemy Territory, ale Kerio 4.2.2 mi nic neshazuje.icefire píše:Ohladom Keria- mal som ho je vyborny hlavne v advanced mode ale pozor-
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jej používám už delší dobu a na nic lepšího jsem nenarazil. BTW IMO Tiny nemá nic co by neměl Outpost a je ještě hooooodně náročný na konfiguraci. Outpost je momentálně 1 mezi FW.zombux píše:přešel jsem na Agnitum Outpost Pro 3.0 a můžu jen vřele doporučit. není to tak neprůstřelný jako Tiny Firewall, ale naprosto jednoduchý na obsluhu, nenáročný na systémový prostředky, a konfigurace člověku kterej v tom ještě nedělal (já) zabrala se vším všudy jen minimum času.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- zombux
- Odborník PCT

- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která je pro FW prioritou (podle mě je zbytečná, jen obtěžuje a když hacker bude chtít tak se stejne do sys. dostane). Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co který proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.zombux píše:Tiny má hlavně výbornej sandbox, ten Outpost moc nevede, funguje v něm jen component control který za tak mocnej nástroj nepovažuju (nebo jsem zatím nepochopil jak to rozumně konfigurovat)
- zombux
- Odborník PCT

jo to je pravda. já Anti-hacker testoval taky ale je to moc lama-friendly, nešlo mi v tom spoustu věcí nakonfigurovat i když se to tvářilo nastavený dobřekillerTJ píše:Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která FW moc prospívá. Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co která proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jsou nejlepší FW Outpost a potom ZA (ten má ale jednu velkou slabinu a neumožnuje vytvoření advanced pravidel otevírání jednotlivých portu pro jednotlivé aplikace).zombux píše:jo to je pravda. já Anti-hacker testoval taky ale je to moc lama-friendly, nešlo mi v tom spoustu věcí nakonfigurovat i když se to tvářilo nastavený dobřekillerTJ píše:Tak já jsem sandboxu nikdy na chuť nepřišel. Tohle není funkce která FW moc prospívá. Proto je Tiny tak náročny na systém prostředky. Já od FW nečekám aby mi hlídal co která proces dělá, mě stačí když se něco pokouší dostat a zapsat do knihovny a já to buď povolím nebo zakážu. Ani v testech si Tiny nevede nijak skvěle, je horší i než Kaspersky Anti-hacker za kterým jsem taky chvíli byl.
- zombux
- Odborník PCT

- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem testoval oba a pro mě je lepší Outpost (fakt nejsem žádný dealer Agnitiumzombux píše:to je hodně užitečná featurka. můžou referovat uživatelé Keria? docela rád bych srovnal Outpost a KeriokillerTJ píše:neumožnuje vytvoření advanced pravidel otevírání jednotlivých portu pro jednotlivé aplikace).
- zombux
- Odborník PCT

to máš naprostou pravdukillerTJ píše:Outpost je naprosto jednoduchý (všechna pravidla pro aplikace jsou pěkně pohromadě a logicky umístěna). A Outpost navíc obsahuje jednoduchý Anti SW.
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
nastavit pravidla (protokoly, porty, povolené/zakázané IP) pro jednotlivé aplikace v keriu není problém, jediný co by mi chybělo je že se aplikace musí nastavovat jednotlivě, nejsou tam žádný "skupiny aplikací", ale momentálně tohle nepoužívám, takže je mi to jedno
Umístění jednotlivých věcí (až na práva aplikací, který teď trošku zašantročili) mi připadá rovněž logické a v pohodě. Každopádně se chystám na otestování pár FW, kromě KPF a Outpostu mám zálusk ještě na kousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano 
- zombux
- Odborník PCT

nojo to by se holt hodilo ale dá se bez toho existovatNoTHX píše:nejsou tam žádný "skupiny aplikací"
Lavasoftí FW má engine Outpostukousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
S Lavasoftem si nedělej starosti ten je prakticky totožný jako Outpost (já bych dokonce řekl že je sprostě okopírovanýNoTHX píše:nastavit pravidla (protokoly, porty, povolené/zakázané IP) pro jednotlivé aplikace v keriu není problém, jediný co by mi chybělo je že se aplikace musí nastavovat jednotlivě, nejsou tam žádný "skupiny aplikací", ale momentálně tohle nepoužívám, takže je mi to jednoUmístění jednotlivých věcí (až na práva aplikací, který teď trošku zašantročili) mi připadá rovněž logické a v pohodě. Každopádně se chystám na otestování pár FW, kromě KPF a Outpostu mám zálusk ještě na kousek od firmy Lavasoft (má na svědomí mimojiné AdAware a AdWatch), s uvedenými prográmky by takový FW mohl dát dohromady mocnou kombinaci, uvidíme jestli ano
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- zombux
- Odborník PCT

těžko říct... můžu jen odhadovat. Outpost má v sobě jako pluginy antispyware, chytač reklam, ochranu proti útoku na počítač, rubač aktivního obsahu, DNS cache, kontrolu příloh e-mailů, a ještě blokovač webu podle obsahu. takže některý funkce se můžou krýt. buď je tedy ten Lavasoft FW nějak propojenej s ad-aware & adwatchem, a nebo je to Outpost bez pluginůNoTHX píše:a jsou tam nějaké vazby na AdAware&AdWatch? že bych si ušetřil práci![]()