3 verze chlazeni

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
nem.p
Začátečník
Začátečník

3 verze chlazeni

Příspěvek od nem.p »

tak jsem se trochu nudil na dovolene a nacrtl tri teorie chlazeni v case. Chci pouzit chladic ninja jako pasiv a tyto komponenty: MSI 865PE Neo 2-V + P4 2.4, 2x512 MB DDR400, GF 6600, SB Audigi 2, Seagate 160 GB, Lite-on 1633s.
Jeste jsem nic neoveroval v praxi a vubec jsem se nezameril na grafiku. Jde mi spise o to na cem dal pracovat a co zavrhnout uplne. Predem dekuji za rozumne prispevky.

Obrázek
1. varianta - mozna ten vetron nahore neni podstatny. Vetron ve zdroji by chladil zdroj a zaroven ofukoval chladic cpu a zbyle teplo by volne stoupalo pryc stropem.
Obrázek
2. varianta - obdoba jednicky akorat jine umisteni zdroje
Obrázek
3. varianta - takova klasika bedna je na to v podstate pripravena a toto provedeni jsem jiz s pozitim Ninji videl
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Chladit CPU pomoci vetraku ve zdroji je podle me kravina. Takze verze 3.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

taky se priklanim ke 3ce... 1 a 2 by teplej vzduch od cpu ohrival grafiku...
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

2:Flegy no ja mam na grafice ted pasiv od aerocool a když bude deska otocena jako btx tak bych i ten pasiv dal obracene (melo by to jit) a myslim ze by to pak nevadilo, ale je jasny ze to ohrivat bude. V tom vidim take nejvetsi problem. Ja jenom jestli to nekdo nezkousel.

2:LGA chladit vetrakem ze zdroje nechci, jen ofukovat, trochu to teplo popohnat.
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

chlapi zatim ste mi moc nepomohli :) čekám, čekám, čekám 8-)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Mě se taky líbí nejvíc ta 3). Sám to chci řešit takto:

Obrázek

Omlouvám se na nákres - byla to rychlovka v kreslení.

Ještě musím vyřezat nahoře case díru na 12cm fan, vyřezat lisované mřížky na přední nasávací 8cm fan. Udělat windtunel a možná nějaký modding Zalmana na větší fan, ale vzhledem k vzdálenosti od zdroje se to asi konat nebude. Jedině, že by nebyl přímo symetricky nad cpu.
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

no nacrtnutý to mas lip jak ja tak se tady moc neomlouvej to bych se musel jeste vic stydet :)
Zacina mi tedy pripadat, ze 1 a 2 jde do pozadi a ja je videl tak nadejne. Chtel jsem proste vyuzit cirkulace vzduchu bez vetraku. Neco jako komin. Zespodu studeny vzduch, ktery se ohreje a dostane tah a "vyleti" vrskem ven.
Mel bych, ale k tvemu reseni trochu pripominku. Budes tam mit dost vetraku, ktere teplo odvedou, ale bude tam maly prisun cerstveho vzduchu. Precijenom 1x80 a tunel na cpu oproti 1x80 + 2x120.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

imho já bych dal do predu na disky 12 cm vetrákk.....a do zadu takyy....vsude 12 cm pokud to jde...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

ka-spel : neviem ci to iba ja tak vidim, ale podla mna to mas nacrtnute tak, ze vetrak na CPU taha vzduch cez tunel von. to je podla mna nepripustne. ten musi proste fukat na rebra, takze aj cez ten tunel jednoznacne tahat dnu
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

nem.p píše:Precijenom 1x80 a tunel na cpu oproti 1x80 + 2x120.
Tunel tam nakonec dávat nebudu. Jednak se mi nechce do jeho výroby a pak jsem si říkal, že to musí stačit. Přední fan bych rád dal větší, ale je tam vylisováno místo na 80. Pokud bych to vyřezal na větší, tak příjdu o vyztužení co tam teď je obávám se vybrací.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Lubitel píše:ka-spel : neviem ci to iba ja tak vidim, ale podla mna to mas nacrtnute tak, ze vetrak na CPU taha vzduch cez tunel von. to je podla mna nepripustne. ten musi proste fukat na rebra, takze aj cez ten tunel jednoznacne tahat dnu
Nemyslím si. Teď nám např. do práce přišli nové desktopy HP, tak jsme je hned kuchli a hleděl jsem jak to mají vymakané. Samotná case je šíleně našlapaná a nějaké možnosti rozšíření neexistují. Místo pro další disk je jedině místo stávající floppy. A přestože je tam Prescott 2,8 a hrozně málo místa, tak se to vůbec nehřeje a je to téměř neslyšitelné. To já mám proti tomu doslova hučák. :twisted:
A chlazeno je to obdobně ja zamýšlím. Na cpu je k jeho větřáku přidělán plastový windtunel (hranaté koleno) a připojeno to je k vyfukovacímu větřáku v case. Vyfotím to a postnu.

Je to vlastně skoro to samé co bylo v tomto článku na pct:
http://212.80.76.194//index.php?option= ... itstart=99
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“