Hmmm, tak vsechny me spalene kousky HW se bud vztahuji k modifikacnim pokusum, ci k prehrati fanless zpusobem prace (mam rad ticho a zadne fany, moc...)
Sice jsem se vrtal v Amize 500, A3000, A1200 (hodne) ale dokud jsem neprepojil spatne scandoubler od Phase5 k CVPPC od Phase5 v naivnim presvedcenim, ze stejne vypadajici konektor od stejne firmy musi byt stejne zapojeny), tak jsem nic neodpalil a to nektere pokusy (pretaktovani matematickeho koprocesoru v A3000 pripajenim dratu primo od krystalu na nozku FPU + preruseni orginalni cesty za 1/2 delickou) byly opravdu hodne drsny.
CVPPC (graficka karta) to prezila, ale kabel zuhelnatel a v CVPPC bylo treba vymenit Permedia2 cip, coz jsem nakonec ani nikdy neudelal, protoze bez scandoubleru to nemelo vyznam...
V PCckach jsem poprve neco odpalil, kdyz se rada kondiku v mem Epox 8RDA+ nebezpecne nadula a ja jsem na druhou stranu desky pridelal 3 pomocne kondiky - jenze normalni, ne Low ESR, a tak se to za 20min provozu v 100% zatezi na 200x12,5 1.850Vcore vypalilo. NIKDY nepouzivejte normalni kondiky do mainboardu...
Pomoci soucastek z Jafidova Epoxu (stejny typ) jsem se ten mainboad pokousel resuscitovat, kdyz Jafidovi kvuli samolepce neuznali zaruku, ale neuspesne. Ani na jeho mobu nejsou zasne znamky poskozeni od toho blesku (prepeti), takze tezko rici proc a jak a co...
Pak jsem odpalil FX5700Ultru, protoze jsem ji O/C az na 640MHz core (610 - FarCry okay, 640 - Quake3 a 3DMarky okay) a asi to neprezila ve zdravi i s vodnim chlazenim to zacalo tuhnout, tak jsem dal orginal clocky, stahl VGPU overvoltovani a kdyz nepomohlo, tak jsem zkusil (opet) pridelat na napajeci vetev kondiky. Bad idea, zas normalni - a naposledy co jsem normalni kondiky dal na grafiku.
Od ty doby je mrtva. Jako device ID se hlasi, ale tot vse. Flash nemozny, nebo tak neco... Na soucastky
Mno a vcera mi buchli na mobu dva 1500uF / 16V kondiky. Tezko rici, estli to mobo este naskoci. Snad ano. Duvod? Pravdepodobne prehrati pretaktenou 6800GT kartou + fanless case? Na druhou stranu 200x12,5 1.725Vcore a 2,8V do ramek (2x512) nepovazuji za overclock, este minuly rok mi to jelo stable na 200x13 1.8000Vcore...
Nic moc kvalita kondiku, tedy.
PS. sbiram spatne desky