Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
james7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james7 »

Tak mám čerství přírustky :angry2:

Msi k7n2 delta
ani nevim proč chcípla ani nenaběhla

Msi k7n2 delta 2
Jen jsem resetoval bios a už nenaběhla.

Sparkle ge force 4 ti 4600
Moc výkonná sponka na chladiči. Mou doměnko je že se silou sponky udělaly na gr studený spoje. No prostě mrtvá.

Jinak MSI NEVER MORE
Naposledy upravil(a) james7 dne čtv 29. pro 2005, 09:06, celkem upraveno 1 x.
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Jo a jsešt+ě mi umřela Hi-Fi věž když jsem čistil CD mechjaniku, vyčistím, vyzkouším bez krytu a jede prarádně, vypnu a vytáhnu ze zásuvky, přišroubuju ktryt a od té doby nejde :?
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

mnooo je toho celkem dost :wink: skusim si alespon na neco vzpomenout..

tak treba
2x AT 200W zdroj..
1x ATX 400W noname shit zdroj
1x AMD Athlon 2000+ mel sem obracene nasazeny chladic.. 1 pulka byla chlazena ale druha ne ... asi 2 tydny to jelo az jednou... :onfire:
DosTx FDD mechanika ( hodnekrat napajeni zapojene obracene :cry: , a jednou sem chtel changhnout Ledku za modrou ..v poho sem ji tam pripajel jenze nechtela svitit sem vzal multimetr ze zmerim jake tam je napeti.. asi mi to uklouzlo nebo co a najednou bum .. mechanika @ jeden AT zdroj dead :) )
2x CDromka... jedna sama od sebe prestala fungovat ... v druhe sem se hnacal a pak nesla :)
HafOx AT deska... ( mockrát AT konektor zapojeny obracene.. jednou sem se nastval a vyrval sem Ramku i se slotem... (ALE! odsmahlo to nejaky kondik... po vymene deska jede dal :D ))
4x CRT monitor 14" - 17" ... po oprave slouzi dodnes :wink:
DarKanGel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DarKanGel »

Moc toho není jen:
1x amd duron 1200 MHz
+ 1x 256 MB 133 MHz(SDR)
+ 2 x fdd
+ 1x cd-rom
+ 1x 150W AT zdroj i s celou 286
+ 2x 14" monitory
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Na me 9550 od EQS se nejak nafoukl kondik. Funguje ale pujde na reklamaci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Bíďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bíďa »

Já taky přiložim polínko do ohníčku.
První komp co sem měl: 486 32 mb ram 1 mb vga 500 mb hdd. Musel sem si prohlídnout procák. Ten byl tak zajímavej :lol: vrátil ho zpět. pustil pc a bum prásk strašná jiskra čmoud a pokoj skoro celej černej. Takže skore zdroj nepřežil. při každym dalšim puštění akorát kouřil :razz: deska v háji soket se z asi 1/4 roztekl procák žhavej skoro do ruda a celej černej. ram, vga a hdd to přežil. A vše to bylo jen tím že sem vrátil špatně cpu do soketu. Pak nějaký dvoukilo nevim přesně co to bylo chtěl sem zjistit co to je za desku a tak sem si šroubovákem odhrnul kabely v casu, trochu sem brnknul o desku. Asi 5 kondíků mi bouchlo do xichtu a spálilo se hafo cest. No prostě tady zůstal jen ten zdroj v pořádku kterej odvážně dodával šťávu i po výbuchu kondíků. Jednou mi cd rom usmažil můj hdd. Nevim jak . Prostě sem potřeboval skusit cd rom tak sem ho připojil na kšandu společně s hadrem a pustil. Cd romka blikla, hdd cvaknlul trochu nějaká jiskřička pak už jen zvuk traktoru.
Kámošovy se jednou podařilo když dotahoval zdroj za chodu (protože chrastil) mu uklouz šroubovák přímo do zdroje. šlupka jak prase vylítli pojistky v celim baráku. Zajímavé že zdroj pak ještě asi 2 hodiny fungoval. I když celou dobu smrděl a lehce kouřil. V kompu naštěstí přežilo vše
CPU- AMD Athlon XP+ 1700,RAM- 768 MB sdram,HDD- 80 GB ,VGA- GeForce 4 MX440 Tornado 64 MB,MB- Abit KT7A
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Bíďo ty ses ale borec...tak pekne sem si dlouho nepocetl..smekam pred tvym likvidatorskym umenim a umenim tvyho kamose 8-) ..ale uznavam ze se to muze stat kazdymu,ale takovyhle extremy

abych nezahalel....diky spatnymu navrhu plosnaku(za*rany eagle 4.01) jsem si odpalil v homemade zesiku jednu vetev...teda tu nejcennejsi cast co tam byla a to ten integrac a pak nejaky repro

jednu starou CB telku...ale druhou colorku sem zas opravil 8)

jinak uz asi nic az na nejaky drobnosti a neopatrnym zachazenim vyhozeny jistice po celym baraku :-D ...ale co..nejak se to naucit musim,ze?
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

[quote="Bíďa"...[/quote]

nic proti mě, já jsem nedávno pokoušel zvýšit extrémně pomocí externího zdorje otáčky ventilátorů od pětinásobek, povedlo se, ale 120 MM thermaltake mi vysál grafriku a šroubky a všechno to lítalo na cucky zadem ven, tywole fakt moc ...... nebo jak jsem jednou odpálil webkameru .... jsem se na ni blbě podíval, a buchla :D jojo to byly časy ...

..
....
...

:roll:
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ehm....

Příspěvek od piXar »

Já sem spálil DESKU, CPU, GK a DVD-R na jeden zátah, lépe řečeno, na jedny USBéčka. Údajně to měli způsobit USBéčka, který to dělají na mé desce pořád a teď po půl roce mi to všechno reklamovali, až na DVD-R. Ta mi chybět nebude protože to bylo SONY combo, který je uplně nahovno :).
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja jsem se hrabal v pc,kdyz byl vyplej a polozil jsem si FDD na moji starou X850XT a zapl jsem a najednou jsem videl svetlo,jak od svarecky,vypnu a gk uplne cerna....vycistim,vypojim a FDD absolutne v haji vevnitr uplne puchejrovej povrch a gk??otrel jsem cernou barvu zapl,blbl boot,ale nabehla,ale od t doby jsem ji mel mesic podtaktovanou na 500/500GDDR3 a pak mi dosli nervy a koupil jsem si jine PC,dale jsem odpalil MB+80GB WD ATA100,kdyz jsem vymenoval case,tak jsem omylem si nevzal protistaticky rukavice a dal jsem ranu disku a kdyz jsem zapl tak disk shorel i MB:))mno a ted v testovacim PC jsem mozna odpalil MB sc.478,ale jen trochu,pze se furt restartuje,ale obcas se nabootuje,este to zkoumam,tak dam vedet
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

tak ja mam na konte AMD athlo xp 2400+ špatně nasazenej chladič
abit nf7-m a nako desku pro socket a od msi pak hafo flopyn a naky stary 300mb hadry.

//€agle - promazano OT
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

no to já sem spálil základovku intela D865PERL. sem takej debil sem pod ní nedal ty plastový šmejdy dyš sem ji dával do new case a přišrouboval sem ji přímo na ten plech takym spusobem že deska byla položená na tom plechu takže při puštění "smrt".
a před tejdnem grafiku radeonku 9600-xt sem neúpřipojil napájení do desky a grafika taky chcípla :oops:
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

No to tady sice moc nepatri,protoze nejde o spaleni v pravem slova smyslu,ale kdysi se mi stalo,ze jsem vlozil CD do mechaniky,mechanika se roztocila,uslysim ranu,vysunu mechaniku a CD nikde :cry: Videl jsem to CD hluboko uvnitr ale nedosahl jsem na nej :sad: Mechaniku jsem dal na reklamacku ale CD uz mi nevratili :?
PC:AthlonXP2600+(1917@2100(12*175),Radeon 9550(250/400DDR@430/410DDR),HDD80GB,768MB SDRAM
NB:AMILO Pro V8010,Cel.1.4;256 RAM,4O GB HDD,Intel GMA 900
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pred chvili mi nejspise odesla turbina na CM Aero 7 Lite. Jen sebou cuka. Nejspise odesel nejaky IO. Bolestiva ztrata.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
R!Cci°21
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R!Cci°21 »

spirit64 píše:
nic proti mě, já jsem nedávno pokoušel zvýšit extrémně pomocí externího zdorje otáčky ventilátorů od pětinásobek, povedlo se, ale 120 MM thermaltake mi vysál grafriku a šroubky a všechno to lítalo na cucky zadem ven, tywole fakt moc ...... nebo jak jsem jednou odpálil webkameru .... jsem se na ni blbě podíval, a buchla :D jojo to byly časy ...

..
....
...

:roll:
:lol: :lol: :lol: LOL... tak to je teda husty!!!! to bych chtel videt... kdyz sem si to poprve precet taxem dostal strasnej zachvat smichu....jaxe ti to podarilo? to si musel zvysit napeti na 50V ne? :lol:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2R!Cci°21: Stačí sehnat nějaké pořádně tlusté hliníkové dráty, a napíchnout se na 11 kV vedení co nám jde za barákem :wink: .
Tady to lítá, jeden vtip za vtipem, už přestaňtee :lol:
VvV4ck'I'
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

konektory

Příspěvek od VvV4ck'I' »

Neni toho moc, ale taky uz semi neco podarilo:
5* zdroj 150W
3* fdd
1* ram(kaplo mi na ni pití)
1* deska ( zapojovla jsem IDE a zlomil kousek tak 1/4 roku nic a pak :onfire: a byl u toho i AMD K6 350MHz)
5* konektor molex( spojily se neizolovany kontakty)
1* trimr 10k ( taky neizolovany kontakty)

+ spalený prsty, když sem rychle a manuálně ty draty vod trimru odendaval.
CPU:AMD Sempron 3000+ 2,0GHz/333MHz Socket A BOXDeska:Gigabyte GA-7VT880L - VIA KT880, LANRAM2xDIMM 256MB DDR PC400 (PC3200) CL3.0HDDMaxtor DiamondMax Plus 9 6Y160M0 - 160GB SATAGKClub3D ATI 9550 256MB(128bit), TV, DVI, aktivní chlazeníZdroj:Chieftec 410WCASESunbeamtech IC-SA-BA Samurai black - Middletower
VsamuraiVmodV 60%
http://www.wacky.czechian.net/tuning2.html
BioHazardus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BioHazardus »

Mno me se zatim jen povedl nejak spalit 350w zdroj (eurocase) s nim deska ECS K7S6A celkem pekny skoky napety a grafika Geforce 4MX 440 trochu jsem taktoval a jednoho dne uz nenabehla :(
CPU: i5 2400S, RAM: 8GB DDR3 1333MHz, VGA: ATI HD7950 3GB, MB: ASUS P8Z68 V-LX , HDD: Samsung HD501LJ 500GB, SSD: Micron RealSSD C400 256GB, PSU Corsiar HX520W, LCD Acer 27" S273HLBMII -- PC is Water cooled :)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hmmm, tak vsechny me spalene kousky HW se bud vztahuji k modifikacnim pokusum, ci k prehrati fanless zpusobem prace (mam rad ticho a zadne fany, moc...) :oops:

Sice jsem se vrtal v Amize 500, A3000, A1200 (hodne) ale dokud jsem neprepojil spatne scandoubler od Phase5 k CVPPC od Phase5 v naivnim presvedcenim, ze stejne vypadajici konektor od stejne firmy musi byt stejne zapojeny), tak jsem nic neodpalil a to nektere pokusy (pretaktovani matematickeho koprocesoru v A3000 pripajenim dratu primo od krystalu na nozku FPU + preruseni orginalni cesty za 1/2 delickou) byly opravdu hodne drsny.
CVPPC (graficka karta) to prezila, ale kabel zuhelnatel a v CVPPC bylo treba vymenit Permedia2 cip, coz jsem nakonec ani nikdy neudelal, protoze bez scandoubleru to nemelo vyznam...

V PCckach jsem poprve neco odpalil, kdyz se rada kondiku v mem Epox 8RDA+ nebezpecne nadula a ja jsem na druhou stranu desky pridelal 3 pomocne kondiky - jenze normalni, ne Low ESR, a tak se to za 20min provozu v 100% zatezi na 200x12,5 1.850Vcore vypalilo. NIKDY nepouzivejte normalni kondiky do mainboardu...
Pomoci soucastek z Jafidova Epoxu (stejny typ) jsem se ten mainboad pokousel resuscitovat, kdyz Jafidovi kvuli samolepce neuznali zaruku, ale neuspesne. Ani na jeho mobu nejsou zasne znamky poskozeni od toho blesku (prepeti), takze tezko rici proc a jak a co...

Pak jsem odpalil FX5700Ultru, protoze jsem ji O/C az na 640MHz core (610 - FarCry okay, 640 - Quake3 a 3DMarky okay) a asi to neprezila ve zdravi i s vodnim chlazenim to zacalo tuhnout, tak jsem dal orginal clocky, stahl VGPU overvoltovani a kdyz nepomohlo, tak jsem zkusil (opet) pridelat na napajeci vetev kondiky. Bad idea, zas normalni - a naposledy co jsem normalni kondiky dal na grafiku.
Od ty doby je mrtva. Jako device ID se hlasi, ale tot vse. Flash nemozny, nebo tak neco... Na soucastky :)

Mno a vcera mi buchli na mobu dva 1500uF / 16V kondiky. Tezko rici, estli to mobo este naskoci. Snad ano. Duvod? Pravdepodobne prehrati pretaktenou 6800GT kartou + fanless case? Na druhou stranu 200x12,5 1.725Vcore a 2,8V do ramek (2x512) nepovazuji za overclock, este minuly rok mi to jelo stable na 200x13 1.8000Vcore... :(
Nic moc kvalita kondiku, tedy.

PS. sbiram spatne desky :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

p+p

Příspěvek od myshob »

u meho stareho pc sem delal regulaci otacek procesorovyho fanu potakem zapnul sem pc a z potaku se zaclo jiskrit tak sem ho vyrval a hodil do supliku zachvili cumim prásk z pc se kouri a procak v hajzlu(chladič nejel) vypnul sem ,vytah procak trochu ocouzeny socket vycistil a dal tam novy procak a pc jelo jak predtim

pak už jenom 300w at zdroj
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“