Vzdalena sprava pocitace

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nick
Začátečník
Začátečník

Vzdalena sprava pocitace

Příspěvek od Nick »

Potrebuju poradit. Chci soft pomoci ktereho budu moci ovladat pocitace v siti LAN popr, pocitace v internetu ktere jinak spravuju osobne. jde mi o maximum funkci( instalace, upravy v nastaveni, vypnuti atd).

DIky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

RealVNC na www.realvnc.com nebo některý z klonů (UltraVNC, RemoteAdmin, ...)

osobně používám RealVNC
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pupek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pupek »

K plné spokojenosti používám ve windows integrované připojení ke vzdálené ploše (mstsc.exe). Přes internet jedu ve VPN tunelu.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

pavel.minarik píše:RealVNC na www.realvnc.com nebo některý z klonů (UltraVNC, RemoteAdmin, ...)

osobně používám RealVNC
taky pouzivam RealVNC z tech vsech klonu VNC mi pripada nejvice nastavitelne, privetive atd.. :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

pupek píše:K plné spokojenosti používám ve windows integrované připojení ke vzdálené ploše (mstsc.exe). Přes internet jedu ve VPN tunelu.
až na tenhle tred narazí TomV, tak ti určitě mile rád poreferuje o tom jak dlouho používal vzdálenou plochu a jak používá (Real)VNC. To RealVNC schválně vyzkoušej a pak poreferuj. Proti tomu co používáš budeš mít (minimálně) toto navíc
- nemusíš tvořit VPN, kolikrát to ani není možné (zabezpečení sítě jejíž nejsi správce)
- připojení odkudkoli, nezávislost na platformě, třeba i z/do linuxu, prohlížeč nepotřebuješ instalovat, dokonce v krajní nutnosti ani nepotřebuješ práva spouštění aplikací (viewer je i coby java applet)
- práva view only / (input only) / user / admin, pro ty různá hesla
- možnost připojení několika uživatelů zároveň
- šifrované přenosy
- aj. :wink:
Skodik píše:taky pouzivam RealVNC z tech vsech klonu VNC mi pripada nejvice nastavitelne, privetive atd.. :)
to můžu potvrdit, zkoušel jsem jich víc a tenhle se mi jeví jako nejlepší
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

NoTHX píše:až na tenhle tred narazí TomV, tak ti určitě mile rád poreferuje o tom jak dlouho používal vzdálenou plochu a jak používá (Real)VNC.
Hehe... :) Nu, vzdálenou plochu jsem používal na domácí síti dost dlouho (převážně proto, že jsem byl línej přejet židlí k druhé straně stolu :lol:) a byl jsem s tím relativně spokojenej. Problematické bylo akorát dostat to ven (tzn. mimo vlastní síť) a pak mi taky vadilo, že když se s tím někam přihlásíš, tak to tu stanici zamkne a nedá se na ní dělat (což je dost nepraktické, pokud u toho sedí člověk, kterému chci třeba něco nastavit, nebo něco ukázat :)).

Tak jsme se tady na BudNetu rozhodli, že vyzkoušíme RealVNC a už jsme u toho jaksi zůstali. :) Všechny problémy jmenované u Vzdálené plochy tady odpadají a zůstávají jen výhody. Čili doporučuju. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

a zvlada i nastartovani pocitace v siti LAN?, bohuzel sitovka nema Bootrom, jestli se to da nejak vyresit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Nick píše:a zvlada i nastartovani pocitace v siti LAN?, bohuzel sitovka nema Bootrom, jestli se to da nejak vyresit
Na startování PC po síti (wake on LAN) nepotřebuješ BootROM. Ten slouží k něčemu trochu jinému. Stačí ti aktivace WOL v BIOSu a v některých případech připojení síťovky speciálním třípinovým káblíkem na WOL vstup na desce (což u integrovaných odpadá). Nicméně, žádný z těchto softwarů pokud vím neumí WOL přímo, musíš na to využít nějakou externí utilitku a hlavně pro to musíš znát MAC adresu síťovky toho PC, které chceš zapnout. Já to třeba řeším tak, že můj server v síti běží nepřetržitě (moje PC vlastně taky :roll:) a tam mám soft na WOL, takže když potřebuju zapnout nějaký ze svých počítačů, tak se přihlásím SSHčkem na server a zapnu si to odtud. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

v BIOSu to muzu zapnout, ale co se tyce sitovky tak to je Edimax TX cili nema moznost pripojeni toho kabliku to ma zas ty TXA kde je zmineny kabel. Prave ze bych potreboval to nejak vyresit - pokud to pujde softwarove
nebo pres prikazovy radek - MAC adresy neni tezky zjistit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pokud sitovka WOL nepodporuje, tak to vyresit nejde jinak nez jeji vymenou
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

tak to je skoda
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Dodatek. V ovladanem kompu je sitovka Realtek RTL8139 (je tam uz delsi odbu) a neni nijak propojena kablikem s deskou ale pomoci programu Wake On Lan - Magic packet jde pc nastartovat

a jinak kde se zapojuje kablik
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

na desce by měl být 3-pin konektor označen WoL. Většinou ve spodní části u headerů (např USB, IrDA apod.).
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nick píše:Dodatek. V ovladanem kompu je sitovka Realtek RTL8139 (je tam uz delsi odbu) a neni nijak propojena kablikem s deskou ale pomoci programu Wake On Lan - Magic packet jde pc nastartovat
no to je mozny, nova specifikace rika, ze kdyz je pci sbernice pod stavou, tak se muze probrat masina pres WOL i bez kablika, ale furt to musi sitovka podporovat
ma to logiku, treba sitovky integrovane na desce WOL podporuji, pritom kablik nikde :wink:
ten tri pin konektor je pozustate doby minule
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

jedno PC je za NATem ale k NATu nemam pristup. Lze nejak vyresit vzdalene zapinani (napr. program Wake On Lan) a spravu?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Nick píše:jedno PC je za NATem ale k NATu nemam pristup. Lze nejak vyresit vzdalene zapinani (napr. program Wake On Lan) a spravu?
tu spravu jo, napr cez himachi a nasledne vnc, ale to vzdialene zapinanie ti asi nepoleze..
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

takze vytvorit neco jako tunel pomoci hamachi a pak uziv napr. Ultra VNC. u toho ale nelze zmenit port pro komunikaci ve Viewer,lepsi by byl Remote Admin
l1012
Nováček
Nováček

Příspěvek od l1012 »

Můžu se take připojit třeba z práce na moje pc když mám adsl, ale nemám pevnou ip?
Naposledy upravil(a) l1012 dne sob 7. led 2006, 00:59, celkem upraveno 2 x.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Nick píše:takze vytvorit neco jako tunel pomoci hamachi a pak uziv napr. Ultra VNC. u toho ale nelze zmenit port pro komunikaci ve Viewer,lepsi by byl Remote Admin
mmnt, nechapem na co potrebujes menit nejake porty v nastaveni?ked budete cez himachi je to to iste akoby ste boli na jednej sieti, to ze je medzi vami router to ani nebude vediet

l1012 píše: Můžu se take připojit třeba z práce na moje pc když mám adsl, ale nemám pevnou ip?
pevnu, alebo verejnu?ak pevnu, tak si sprav nejaky dns zaznam, napr na http://www.no-ip.com/ a nahod ten ich softik na svoje pc, to bude automaticky updatovat tvoju ip u nich na webe a teda ked sa budes pripajat na mojedomacepc.no-ip.com , vzdy ta hodi na jeho aktualnu ip..(cize k tebe domov)
l1012
Nováček
Nováček

Příspěvek od l1012 »

Jojo už to maká. Najdu svůj pc, ale chce to po mě hslo pro home gateway.
Zkoušel jsem už všechny možná, ale mic. Podle mě je to heslo pro přihlášení do mého pc. Nebo ne?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“