Vzdalena sprava pocitace
Moderátor: Don
- Nick
- Začátečník

-
Vzdalena sprava pocitace
Potrebuju poradit. Chci soft pomoci ktereho budu moci ovladat pocitace v siti LAN popr, pocitace v internetu ktere jinak spravuju osobne. jde mi o maximum funkci( instalace, upravy v nastaveni, vypnuti atd).
DIky
DIky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
RealVNC na www.realvnc.com nebo některý z klonů (UltraVNC, RemoteAdmin, ...)
osobně používám RealVNC
osobně používám RealVNC
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pupek
- Nováček

- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
taky pouzivam RealVNC z tech vsech klonu VNC mi pripada nejvice nastavitelne, privetive atd..pavel.minarik píše:RealVNC na www.realvnc.com nebo některý z klonů (UltraVNC, RemoteAdmin, ...)
osobně používám RealVNC
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
až na tenhle tred narazí TomV, tak ti určitě mile rád poreferuje o tom jak dlouho používal vzdálenou plochu a jak používá (Real)VNC. To RealVNC schválně vyzkoušej a pak poreferuj. Proti tomu co používáš budeš mít (minimálně) toto navícpupek píše:K plné spokojenosti používám ve windows integrované připojení ke vzdálené ploše (mstsc.exe). Přes internet jedu ve VPN tunelu.
- nemusíš tvořit VPN, kolikrát to ani není možné (zabezpečení sítě jejíž nejsi správce)
- připojení odkudkoli, nezávislost na platformě, třeba i z/do linuxu, prohlížeč nepotřebuješ instalovat, dokonce v krajní nutnosti ani nepotřebuješ práva spouštění aplikací (viewer je i coby java applet)
- práva view only / (input only) / user / admin, pro ty různá hesla
- možnost připojení několika uživatelů zároveň
- šifrované přenosy
- aj.
to můžu potvrdit, zkoušel jsem jich víc a tenhle se mi jeví jako nejlepšíSkodik píše:taky pouzivam RealVNC z tech vsech klonu VNC mi pripada nejvice nastavitelne, privetive atd..
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hehe...NoTHX píše:až na tenhle tred narazí TomV, tak ti určitě mile rád poreferuje o tom jak dlouho používal vzdálenou plochu a jak používá (Real)VNC.
Tak jsme se tady na BudNetu rozhodli, že vyzkoušíme RealVNC a už jsme u toho jaksi zůstali.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Nick
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na startování PC po síti (wake on LAN) nepotřebuješ BootROM. Ten slouží k něčemu trochu jinému. Stačí ti aktivace WOL v BIOSu a v některých případech připojení síťovky speciálním třípinovým káblíkem na WOL vstup na desce (což u integrovaných odpadá). Nicméně, žádný z těchto softwarů pokud vím neumí WOL přímo, musíš na to využít nějakou externí utilitku a hlavně pro to musíš znát MAC adresu síťovky toho PC, které chceš zapnout. Já to třeba řeším tak, že můj server v síti běží nepřetržitě (moje PC vlastně takyNick píše:a zvlada i nastartovani pocitace v siti LAN?, bohuzel sitovka nema Bootrom, jestli se to da nejak vyresit
The problem has been eaten.

- Nick
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nick
- Začátečník

-
- _Stepan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no to je mozny, nova specifikace rika, ze kdyz je pci sbernice pod stavou, tak se muze probrat masina pres WOL i bez kablika, ale furt to musi sitovka podporovatNick píše:Dodatek. V ovladanem kompu je sitovka Realtek RTL8139 (je tam uz delsi odbu) a neni nijak propojena kablikem s deskou ale pomoci programu Wake On Lan - Magic packet jde pc nastartovat
ma to logiku, treba sitovky integrovane na desce WOL podporuji, pritom kablik nikde
ten tri pin konektor je pozustate doby minule
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nick
- Začátečník

-
- johny128
- Začátečník

tu spravu jo, napr cez himachi a nasledne vnc, ale to vzdialene zapinanie ti asi nepoleze..Nick píše:jedno PC je za NATem ale k NATu nemam pristup. Lze nejak vyresit vzdalene zapinani (napr. program Wake On Lan) a spravu?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- Nick
- Začátečník

-
- johny128
- Začátečník

mmnt, nechapem na co potrebujes menit nejake porty v nastaveni?ked budete cez himachi je to to iste akoby ste boli na jednej sieti, to ze je medzi vami router to ani nebude vedietNick píše:takze vytvorit neco jako tunel pomoci hamachi a pak uziv napr. Ultra VNC. u toho ale nelze zmenit port pro komunikaci ve Viewer,lepsi by byl Remote Admin
pevnu, alebo verejnu?ak pevnu, tak si sprav nejaky dns zaznam, napr na http://www.no-ip.com/ a nahod ten ich softik na svoje pc, to bude automaticky updatovat tvoju ip u nich na webe a teda ked sa budes pripajat na mojedomacepc.no-ip.com , vzdy ta hodi na jeho aktualnu ip..(cize k tebe domov)l1012 píše: Můžu se take připojit třeba z práce na moje pc když mám adsl, ale nemám pevnou ip?