Antiviraky

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomAker píše:Přešel jsem z AVG 7 Free na Avast! 4.6 Home Edition a nemůžu si stěžovat
Bez komentáře - :blee:

P.S.: Tady se nebavíme o "Trabantech" , ale o "Ferrari".... :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:Já sice NOD32 velmi uznávám, ale mně nevyhovuje. :sad: Jsem už přes 5 let věrný KAV. 8) .
Raději pošlu své peníze do Čech nebo na Slovensko, než do Ruska ;-).
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:
Shit píše:Já sice NOD32 velmi uznávám, ale mně nevyhovuje. :sad: Jsem už přes 5 let věrný KAV. 8) .
Raději pošlu své peníze do Čech nebo na Slovensko, než do Ruska ;-).
Úchvatné vysvětlení... :lol: :lol: (Čekal jsem duchaplnější vysvětlení....nic víc ;-) - no nic ). Já ti Tvůj názor a řešení neberu a ani neodsuzuji....ba naopak.. :) Jen říkám svoji osobní zkušenost a možná i moje osobní síla zvyku - nic více. :oops:
(NOD 32 a dělené solid *.rar archívy v.3 je pro NOD32 nepřekonatelný problém @ :blee: :oops: ).

Tvůj názor @ Tvoje řešení - nic víc :oops: ... Nic Ti přece nebrání je poslat třeba na Pobřeží Slonoviny..... nebo třeba do "Kryssoftu" nebo "Achvastu"... ať je to přece v Čechách... ;-)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

test antivirů

Příspěvek od ka-spel »

Teď jsem se díval na http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
a hledím, že BitDefender je hodnocen jako nejlepší. Zkoušel jsem ho a musím uznat, že našel i to co NOD ne (trojany v nenainstalovaných instalačkách).

Teď hodně lidí tady vytočím, když řeknu, že hned na třetím místě je AVG. :o

#1 BitDefender
#2 PC-cillin
#3 AVG Anti-Virus
#4 McAfee VirusScan
#5 F-Secure Anti-Virus
#6 Norton AntiVirus
#7 F-Prot for Windows
#8 eTrust EZ Antivirus
#9 ESET Nod32
#10 Panda Anti-Virus
#11 AVAST! Pro
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, hlavně v tom testu vůbec není KAV :-D

My se ale budeme radši držet svých osobních zkušeností :).
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:No, hlavně v tom testu vůbec není KAV :-D

My se ale budeme radši držet svých osobních zkušeností :).
taky bych řekl... že první místa obsadí zhovadilosti typu PC-cillin a AVG, to jen dokazuje za co všechny tyhle "testy" stojí :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Myslím, že následující test je výmluvnější:

http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 005_11.php

Ten test testuje schopnosti jednotlivých AV s virovou databází a jádrem ke dni 08/05/2005 (některé i 08/04/2005) odhalit viry existující k listopadu 2005, tj. vlastně testuje účinnost tři měsíce starých antivirů. V takovém případě se ukáže síla detekčních schopností heuristické analýzy a NOD32 dominuje.

NOD 32 - 62% 8)
BitDefender Prof.+ - 49%
KAV Personal Pro - 32%

BitDefender jádro v originálním BitDefender AV tedy nedopadlo špatně. Dopadlo lépe než KAV. Nicméně NOD 32 je co se týče heuristicky skutečně nepřekonatelný a jeho schopnost odhalit jemu dosud neznámé viry je unikátní.

Obrovskou devizou NOD 32 je i rychlá detekce a především scanner HTTP protokolu při surfování. Ptám se uživatelů BitDefenderu a KAVu, disponují touto funkcí i tyto AV? Jen se ptám, na nic nenarážím, opravdu to nevím a zajímalo by mě to. Jestli to je běžná funkce nebo spíše výjimečnost NODu 32.

Výhodou KAVu je, jak jsem četl, zřejmě schopnost detekovat i adware a spyware. Nicméně tuto funkci bohatě zastoupí trio klasických anti-spy prográmků SpyBot, Ad-Aware, MS Anti-Spyware, v kombinaci s free SpywareBlasterem, updatovaným HOSTS souborem, a pro uživatele IE, databází IE-Spyad.

EDIT: 2 ka-spel:
re: trojany v nenainstalovaných instalačkách:
jestli to nejsou nějaká tajná data, můžeš o tom napsat info do ESETu.
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadow píše: ...
Můžu se zeptat jakej má smysl používat neaktualizovanej AV ?
Goldnoob team proud member!
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

shadow píše:V takovém případě se ukáže síla detekčních schopností heuristické analýzy
:)
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

na zaklade tehle diksuse (pouzival jsme NOD32 a Avast)( + adware a spys weeper)
sjem stahl KAsperskyho a AVG
jedou vsichni ale jen KAV nasel trojana v system 32 nejaky Clicker
doufam ze to neni jeden z tech co posila vsechny stisky klaves z meho compu tomu majiteli? OMG delat tady Bankovnictvi a Ebay..OMFG
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to je spíš nějakej reklamní zmrd...
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

pardon za OT :oops:
keyloggery už AV většinou pozná i poslepu, takže bych se tolik nebál :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

shadow píše:EDIT: 2 ka-spel:
re: trojany v nenainstalovaných instalačkách:
jestli to nejsou nějaká tajná data, můžeš o tom napsat info do ESETu.
Možná jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem tím instalačky nějakých "hack utilit" (IP scanery atd.), které nechali NOD vlažným. Opačně zase ignoroval Bit instalačku keyloggeru Spy Buddy. Jelikož v obou případech se však nejednalo nanaistalované věci, o kterých jsem věděl, tak mě to netrápilo. Jen jsem tím chtěl říct o možnost odhalit i potencionálně nebezpečné soubory.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Na vlastní odhalení je vynikající ještě MicroWorld AntiVirus Toolkit Utility. Používá jádro Kaspersky.

Neinstaluje se, ale ani nemaže, pouze hledá.

download:
ftp://ftp.microworldsystems.com/download/tools/mwav.exe - ten ftp link je z viry.cz, je na verzi 8.0.5. Nevím, jak moc je ten link veřejný :) Klasicky z webu byste měli asi projít registrací :) - viz http://www.mwti.net/feedback/form.asp?u ... &prod=MWAV

I tak si ale updatujte virovou databázi.

MAV Toolkit utility maže až v placené verzi - stojí ale 100 USD na rok :roll:

http://www.mwti.net/products/mwav/mwav.asp

Jinak zajímavě vypadající stránka http://www.sac.sk/ - FTP site Slovenské AV centrum.
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Obrovskou devizou NOD 32 je i rychlá detekce a především scanner HTTP protokolu při surfování. Ptám se uživatelů BitDefenderu a KAVu,
Už se ptáš podruhý a podruhý odpovídám, že KAV ano. (Obrazně řečeno: Reklamní leták u BMW píše: Naše auto má topení - a Mercedes to tam neuvádí..... resp. tam takovou samozřejmost neuvádí .... taky Mercedes má topení.... ;-) ).
hlupak píše:....ale jen KAV nasel trojana v system 32 ...
Na Trojany je KAV No.1 - to mně nepřekvapuje.... :oops:

Včera jsem kolegovi na jeho přání nainstaloval NOD32 - Zkouška NODu32 nedopadla nejlépe: Do solid rar děleného archívu jsem přidal koníka - a NOD32 našel při scanu hov*o, až při extrakci..... KAV ho tam našel při scanu ihned...... Asi tak.... NOD32 velmi uznávám (rychlej a výbornej), ale na detekci různých zvěrstev KAV je KAV... :roll:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše: Už se ptáš podruhý a podruhý odpovídám, že KAV ano.
Děkuji. Vím, že se ptám podruhé :) . Nicméně jsem chtěl mít jistotu a tvá první odpověď v dané věci mi nepřišla přesvědčivá :).

ad reakce na hlupaka:

No, NOD32 má zase schopnější proaktivní detekci. KAV zřejmě pokrývá o něco širší spektrum malware.

Jinak, jaký má v praxi dopad, že NOD32 ho najde až po extrakci? Pokud daný program nespustíš /edit: toto je malinko nepřesné a rozhodně ne vyčerpávající - jsem si toho vědom - může jít i o různé samospouštějící a do systému samozavádějící se mrchy *)/, nebo máš reatime štít, tak se ti nic nemůže /edit: nebo nemělo/ stát. ;-) Jinak, měl si vůbec jako objekt detekce zaškrtnutý i archivy a samorozbalovací archivy? Defaultně to je totiž vypnuto... nechci z Tebe ale samozřejmě dělat blba :) EDIT: Na to v této oblasti nemám vůbec kompetenci. :roll:

*) Lemra by to jistě upřesnil.
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myslím že to neplatí vždy, NOD32 mi našel trojana v zip archivu a KAV neřekl nic, asi to nejde paušalizovat. osobně jsem z KAV přešel na NOD32, KAV na můj vkus neúnosně zpomaluje I/O operace :sad:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:...Jinak, měl si vůbec jako objekt detekce zaškrtnutý i archivy a samorozbalovací archivy? Defaultně to je totiž vypnuto... nechci z Tebe ale samozřejmě dělat blba ....
Samozřejmě že ano - zaškrtnuto.
Shit píše:Do solid rar děleného archívu
Ještě upřesním jednu důležitou věc - byl to dělený samorozbalovací rar archív v. 2.9 (*.exe)......
shadow píše:Jinak, jaký má v praxi dopad, že NOD32 ho najde až po extrakci? Pokud daný program nespustíš.....
Pokud by tam byl zadán parametr s příkazem "spustit po extrakci koníka" (to jsem ale nezkoušel) , tak tam by si možná poznal ten rozdíl.....
zombux píše:myslím že to neplatí vždy, NOD32 mi našel trojana v zip archivu a KAV neřekl nic, asi to nejde paušalizovat.
Jistě, nelze to paušalizovat. Já vycházím ze svých zkušeností, jiní ale mohou mít jiné vlastní zkušenosti..... Já jsem nikdy netvrdil, že NOD32 je špatný....
zombux píše:KAV na můj vkus neúnosně zpomaluje I/O operace :sad:
To souhlasím, KAV brzdí více OS než NOD32.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Raději pošlu své peníze do Čech nebo na Slovensko, než do Ruska
Tak tohle bych od moderátora teda nečekal :roll: . Jinak Nod je nejlepší co do poměru kvalita/rychlost. KAV zase výborný co do detekce, Ale ta jeho rychlost (pomalost) je nechutná.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

killerTJ píše:
Raději pošlu své peníze do Čech nebo na Slovensko, než do Ruska
Tak tohle bych od moderátora teda nečekal :roll: . Jinak Nod je nejlepší co do poměru kvalita/rychlost. KAV zase výborný co do detekce, Ale ta jeho rychlost (pomalost) je nechutná.
Proč, jsem Čech :roll: a raději podporuji česko-slovenské kvalitní produkty než kvalitní produkty ruské. Jinak si to myslím shrnul výstižně :roll:
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“