Gigabyte Radeon 9550 flash bios

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte Radeon 9550 flash bios

Příspěvek od trex »

chcem flashnut bios na tejto karte r955128d a nejak sa mi to nedari.
bios sem si ulozil z karty a editoval frekv. v rabit z 250/200 na 350/250
pouzil som flashrom 2.4 a ten mi vyhodi error : block protect not disabled, status=0E error 0FL01
potom som skusal atiflash 309 a ten vypise to iste error 0FL01
tak som skusil winflash 1.05 a ten vypise cannot erase rom
tak sem skusil stahnut z gigabyte.com bios a tam byla utilita gvf15.exe ale ta nepodporuje 9550

je tam nejaka ochrana alebo pouzivam spatne prog. v txt je pisane ze tuto grafiku podporuju, existuje este nejaky prog. na flasovanie poradte
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

a nebylo by lepsi kdyz menis jen frekvence menit to pres ATItool?
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

[CZ]mike píše:a nebylo by lepsi kdyz menis jen frekvence menit to pres ATItool?
No to pouzivam takto uz dlsi dobu...ale i tak bych chtel prepalit bios....nech mozem ten atitool vypnut....na gpu mam chladic z athlon xp takze a na ramkach cmod...sem ale nepocital ze prepalit bios nateto grafike bude taky problem
kupca
Začátečník
Začátečník

flash

Příspěvek od kupca »

Cus, doporuciji pouzit ATIWinflash, ja ho pouzivam delsi dobu a zatim naprosta spokojenost, je jednoduchy...

Ps.. Kdyby si snim potreboval pomoc tak napis
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: flash

Příspěvek od trex »

kupca píše:Cus, doporuciji pouzit ATIWinflash, ja ho pouzivam delsi dobu a zatim naprosta spokojenost, je jednoduchy...

Ps.. Kdyby si snim potreboval pomoc tak napis
ATIWinFlash mi pise Cannot erase ROM :sad: :sad:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

mám taky gigabytku a není způsob, jak na ni přeflashovat jiný bios....dokonce ani pomocí oficiálního flash programu od gigabyte se mi to nepodařilo. Stačí projít zahraniční fóra.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

aj ja mam R9550 GigaByte a též neuspešne - GigaByte zablokoval flashovanie asi
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Meridius píše:mám taky gigabytku a není způsob, jak na ni přeflashovat jiný bios....dokonce ani pomocí oficiálního flash programu od gigabyte se mi to nepodařilo. Stačí projít zahraniční fóra.
Ani Vmod ani flash biosu....to sem teda natrefil :( :( :( :( :( :(
Ide aspon zdvihnut napeti na ram ? udelat vmod na ramky ? ma to nekdo odskusane ?
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takže flash udelat pojde ale manualne na urovni HW - treba flashovať priamo pametový čip na grafike ,,avšak nevim ako dostať BIOS grafiky do hexadecimalnej formy....
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe :D

POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov :D

Ked bude treba radu...pis na icq
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

trex píše:a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe :D

POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov :D

no tak to se mi nějak nezdá....ten bios z 9600Pro přímo od gigabyte jsem zkoušel a pomocí té flash utility od gigabyte mi to hlásilo, že to není kompatibilní HW.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Meridius píše:
trex píše:a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe :D

no tak to se mi nějak nezdá....ten bios z 9600Pro přímo od gigabyte jsem zkoušel a pomocí té flash utility od gigabyte mi to hlásilo, že to není kompatibilní HW.
Stačí použit tú utilitu gvflashw.exe - je to flashovanie pod WIN,,dumpneš si v ATi Tray Tools Bios ,,otvoríš ho v RaBiT-e a zmeníš Device ID na 4150
Bez problemov to flashneš a potom musíš tvrdo reštarovať - prvý reštart ,,potom mne nenabehla,,vypnul som PC ,,zapnul a už mi ide Radeon 9600 Series,,,btw: bude treba potom preinštalovať Catalist
AMD fanATik ;)
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

toto sem resil u gto2 je nutne změnit deviceID pomoci rabitu jinak tam bios od jineho virobce nedostanete :wink: viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=600
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Meridius píše:

chyba....ten bios z 9600pro sem neflashel....sem iba prepisal id-cka....sem si myslel ze sem tam flashel ten bios....lebo sem to skusal....a nevim asi sem si nevsimel....skusal sem to a nejde to.....ale prepisal sem vsetky udaje id, description, CC a MC, a casovani ram....a ide to jak 9600pro....takze je to dejdno....skratka to vali...konecne
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

to trex: ale to jsi nepřeflashoval bios...jen sis to vše přepsal. To jsi mohl udělat v ATI tray tools. Ono je to jedno..on bios sám o sobě taktování neovlivní, pokud to teda není jiné časování.A jiný důvod flashování mi zrovna u 9550 nenapadá. NIc se neodemyká...napětí se nezvyšuje.
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Meridius píše:to trex: ale to jsi nepřeflashoval bios...jen sis to vše přepsal. To jsi mohl udělat v ATI tray tools. Ono je to jedno..on bios sám o sobě taktování neovlivní, pokud to teda není jiné časování.A jiný důvod flashování mi zrovna u 9550 nenapadá. NIc se neodemyká...napětí se nezvyšuje.
jo ja sem se pomylil....sem si nevsimel ze sem tam neflashel ten bios z 9600pro....sem se ho tam snazil flashnut a nevsimel sem ze to byl bios predelany v rabite z tyma istyma hodnotama jak 9600pro....takze sem si myslel ze se mi to podarilo...ze sem tam dal ten 9600pro....takze chyba nepodarilo...mam tam iba predelany 9550 bios :x :x :x :x
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

A predsa sa mi podarilo ten bios flashnut a to uplne nahodne.
Z gigabyte service mi poslali upraveny bios lebo ten co maju na stranke nefunguje (sem pisal na gigabyte service), zadal sem ich i o flashovaci utilitu. Aj mi to poslali ale ked sem to pouzil tak mi pocitac po restarte iba 2krat pipel a cerna obrazovka. Takze co ted ked nic nefunguje na flashovani.
Ked sem skusal atiflash 3.09 tak se mi to podarilo flashnut :)
POtom sem si teda stahel bios i drivere kere opisuje vyssie.
Ale sem to skusal iba z dosu z windowsu ne i ked program ide pod windows.
Staci syntax zapsat nasledovne

atiflash -p 0 -sst -f bios9600pro.bin a je hotovo :) :) :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

trex píše:A predsa sa mi podarilo ten bios flashnut a to uplne nahodne.
Z gigabyte service mi poslali upraveny bios lebo ten co maju na stranke nefunguje (sem pisal na gigabyte service), zadal sem ich i o flashovaci utilitu. Aj mi to poslali ale ked sem to pouzil tak mi pocitac po restarte iba 2krat pipel a cerna obrazovka. Takze co ted ked nic nefunguje na flashovani.
Ked sem skusal atiflash 3.09 tak se mi to podarilo flashnut :)
POtom sem si teda stahel bios i drivere kere opisuje vyssie.
Ale sem to skusal iba z dosu z windowsu ne i ked program ide pod windows.
Staci syntax zapsat nasledovne

atiflash -p 0 -sst -f bios9600pro.bin a je hotovo :) :) :)
jako dobrý...ale proč? zlepšilo se ti taktování nebo něco ti před tím nefungovalo a teď ano?
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Skratka mam plnohodnotnu Gigabyte 9600PRO a ma vlinuxi lepsi podporu....9550 mi linux ani nedetekoval....vzdyt 9550 je vlastne podtaktovana 9600-ka....si myslim ze jadra kere byli pri vyssich frekv.nestabilne skratka sekly a byla nasvete 9550....takze neni ocem rozmyslat je to uplne jasne 9600PRO it's cooool
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“