Gigabyte Radeon 9550 flash bios
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Gigabyte Radeon 9550 flash bios
chcem flashnut bios na tejto karte r955128d a nejak sa mi to nedari.
bios sem si ulozil z karty a editoval frekv. v rabit z 250/200 na 350/250
pouzil som flashrom 2.4 a ten mi vyhodi error : block protect not disabled, status=0E error 0FL01
potom som skusal atiflash 309 a ten vypise to iste error 0FL01
tak som skusil winflash 1.05 a ten vypise cannot erase rom
tak sem skusil stahnut z gigabyte.com bios a tam byla utilita gvf15.exe ale ta nepodporuje 9550
je tam nejaka ochrana alebo pouzivam spatne prog. v txt je pisane ze tuto grafiku podporuju, existuje este nejaky prog. na flasovanie poradte
bios sem si ulozil z karty a editoval frekv. v rabit z 250/200 na 350/250
pouzil som flashrom 2.4 a ten mi vyhodi error : block protect not disabled, status=0E error 0FL01
potom som skusal atiflash 309 a ten vypise to iste error 0FL01
tak som skusil winflash 1.05 a ten vypise cannot erase rom
tak sem skusil stahnut z gigabyte.com bios a tam byla utilita gvf15.exe ale ta nepodporuje 9550
je tam nejaka ochrana alebo pouzivam spatne prog. v txt je pisane ze tuto grafiku podporuju, existuje este nejaky prog. na flasovanie poradte
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No to pouzivam takto uz dlsi dobu...ale i tak bych chtel prepalit bios....nech mozem ten atitool vypnut....na gpu mam chladic z athlon xp takze a na ramkach cmod...sem ale nepocital ze prepalit bios nateto grafike bude taky problem[CZ]mike píše:a nebylo by lepsi kdyz menis jen frekvence menit to pres ATItool?
- Meridius
- Středně pokročilý

-
mám taky gigabytku a není způsob, jak na ni přeflashovat jiný bios....dokonce ani pomocí oficiálního flash programu od gigabyte se mi to nepodařilo. Stačí projít zahraniční fóra.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ani Vmod ani flash biosu....to sem teda natrefilMeridius píše:mám taky gigabytku a není způsob, jak na ni přeflashovat jiný bios....dokonce ani pomocí oficiálního flash programu od gigabyte se mi to nepodařilo. Stačí projít zahraniční fóra.
Ide aspon zdvihnut napeti na ram ? udelat vmod na ramky ? ma to nekdo odskusane ?
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže flash udelat pojde ale manualne na urovni HW - treba flashovať priamo pametový čip na grafike ,,avšak nevim ako dostať BIOS grafiky do hexadecimalnej formy....
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe
POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov
Ked bude treba radu...pis na icq
POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov
- Meridius
- Středně pokročilý

-
no tak to se mi nějak nezdá....ten bios z 9600Pro přímo od gigabyte jsem zkoušel a pomocí té flash utility od gigabyte mi to hlásilo, že to není kompatibilní HW.trex píše:a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe![]()
POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov![]()
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stačí použit tú utilitu gvflashw.exe - je to flashovanie pod WIN,,dumpneš si v ATi Tray Tools Bios ,,otvoríš ho v RaBiT-e a zmeníš Device ID na 4150Meridius píše:no tak to se mi nějak nezdá....ten bios z 9600Pro přímo od gigabyte jsem zkoušel a pomocí té flash utility od gigabyte mi to hlásilo, že to není kompatibilní HW.trex píše:a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe![]()
POdarilo sa mi flashnut Bios z Gigabyte 9600PRO, ktore som si stahol na tejto stranke http://www.techpowerup.com/bios/ .....a mam nainstalovane tieto drivre DNA_ATi_4.4.5.10a-32&64x-[Guru3D.com].exe a vsetko ide bez problemov![]()
Bez problemov to flashneš a potom musíš tvrdo reštarovať - prvý reštart ,,potom mne nenabehla,,vypnul som PC ,,zapnul a už mi ide Radeon 9600 Series,,,btw: bude treba potom preinštalovať Catalist
AMD fanATik 
- BROS
- Černá karta

-
toto sem resil u gto2 je nutne změnit deviceID pomoci rabitu jinak tam bios od jineho virobce nedostanete
viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=600
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
chyba....ten bios z 9600pro sem neflashel....sem iba prepisal id-cka....sem si myslel ze sem tam flashel ten bios....lebo sem to skusal....a nevim asi sem si nevsimel....skusal sem to a nejde to.....ale prepisal sem vsetky udaje id, description, CC a MC, a casovani ram....a ide to jak 9600pro....takze je to dejdno....skratka to vali...konecneMeridius píše:no tak to se mi nějak nezdá....ten bios z 9600Pro přímo od gigabyte jsem zkoušel a pomocí té flash utility od gigabyte mi to hlásilo, že to není kompatibilní HW.trex píše:a je to tu....konecne sa mi podarilo ten BIOS flashnut...a flash program je dokonce na instal cd tej grafiky....staci nainstalovat Gigabyte VGA utility... ajeto program sa vola gvflashw.exe![]()
- Meridius
- Středně pokročilý

-
to trex: ale to jsi nepřeflashoval bios...jen sis to vše přepsal. To jsi mohl udělat v ATI tray tools. Ono je to jedno..on bios sám o sobě taktování neovlivní, pokud to teda není jiné časování.A jiný důvod flashování mi zrovna u 9550 nenapadá. NIc se neodemyká...napětí se nezvyšuje.
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jo ja sem se pomylil....sem si nevsimel ze sem tam neflashel ten bios z 9600pro....sem se ho tam snazil flashnut a nevsimel sem ze to byl bios predelany v rabite z tyma istyma hodnotama jak 9600pro....takze sem si myslel ze se mi to podarilo...ze sem tam dal ten 9600pro....takze chyba nepodarilo...mam tam iba predelany 9550 biosMeridius píše:to trex: ale to jsi nepřeflashoval bios...jen sis to vše přepsal. To jsi mohl udělat v ATI tray tools. Ono je to jedno..on bios sám o sobě taktování neovlivní, pokud to teda není jiné časování.A jiný důvod flashování mi zrovna u 9550 nenapadá. NIc se neodemyká...napětí se nezvyšuje.
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A predsa sa mi podarilo ten bios flashnut a to uplne nahodne.
Z gigabyte service mi poslali upraveny bios lebo ten co maju na stranke nefunguje (sem pisal na gigabyte service), zadal sem ich i o flashovaci utilitu. Aj mi to poslali ale ked sem to pouzil tak mi pocitac po restarte iba 2krat pipel a cerna obrazovka. Takze co ted ked nic nefunguje na flashovani.
Ked sem skusal atiflash 3.09 tak se mi to podarilo flashnut
POtom sem si teda stahel bios i drivere kere opisuje vyssie.
Ale sem to skusal iba z dosu z windowsu ne i ked program ide pod windows.
Staci syntax zapsat nasledovne
atiflash -p 0 -sst -f bios9600pro.bin a je hotovo

Z gigabyte service mi poslali upraveny bios lebo ten co maju na stranke nefunguje (sem pisal na gigabyte service), zadal sem ich i o flashovaci utilitu. Aj mi to poslali ale ked sem to pouzil tak mi pocitac po restarte iba 2krat pipel a cerna obrazovka. Takze co ted ked nic nefunguje na flashovani.
Ked sem skusal atiflash 3.09 tak se mi to podarilo flashnut
atiflash -p 0 -sst -f bios9600pro.bin a je hotovo
- Meridius
- Středně pokročilý

-
jako dobrý...ale proč? zlepšilo se ti taktování nebo něco ti před tím nefungovalo a teď ano?trex píše:A predsa sa mi podarilo ten bios flashnut a to uplne nahodne.
Ked sem skusal atiflash 3.09 tak se mi to podarilo flashnut![]()
atiflash -p 0 -sst -f bios9600pro.bin a je hotovo![]()
![]()
- trex
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Skratka mam plnohodnotnu Gigabyte 9600PRO a ma vlinuxi lepsi podporu....9550 mi linux ani nedetekoval....vzdyt 9550 je vlastne podtaktovana 9600-ka....si myslim ze jadra kere byli pri vyssich frekv.nestabilne skratka sekly a byla nasvete 9550....takze neni ocem rozmyslat je to uplne jasne 9600PRO it's cooool