MSI 915P Combo (775, 915P + ICH6)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

kristian
Nováček
Nováček

taktovanie

Příspěvek od kristian »

Chlape, nic si z toho nerob. Ja som kupil MSI915P a nejde mi to tiez. Hlava mi nepada, lebo vykon je dostacujuci. Mam 3000Mhz a MSI6600GT. Zatial staci. Nabuduce uz ale aj ja kupim nieco ine. Ale to uz bude aj s novym procakom pentium D. Dva tri roky to v pohode vydrzi, nie som si isty vsak grafikou.
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

nenasel jsem zatim program ktery by umel zjistit frekvenci PCI-E, sandra to urcite neumi.
kazdopadne problemy okolo frekvence 150MHz pri locknute PCI a PCI-E jsem mel s pameti (ddr 400), pamet tu frekvenci nedala.
pokud se chcete dostat pres 150MHz zkuste rovnou 200 (pokud mate ddr400 pobezi synchronne s FSB), pri locknute PCI a PCI-E, (opatrnem) zvyseni napeti cpu, RAM,...... a standardnim casovani RAM.
standardni frekvence PCI-E je pry 100MHz, nastavil jsem i 114 a jelo to.
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte nee

Příspěvek od Antonín Chromý »

No podle všeho, co jsem zkoušel (i těch 200MHz) a co jsem četl je v mém případě chyba v Gigabyte.

Intel totiž udělal jakousi obranu proti přetaktování většímu než 10% v chipsetu. Některé firmy (asus, abit snad i msi) toto chtěly a dokázaly obejít, některé byly "hodné" a alespoň u nižších řad na to kašlaly (můj Gigabyte).

Takhle to vidím já a s něčím větším než 3,12 z mého 2,8 jsem se na téhle desce už rozloučil. Nevím jestli má cenu desku měnit za jinou, zatím mi to tak nějak stačí, ale ne že by mě to neštvalo.
kristian
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte nee

Příspěvek od kristian »

Antonín Chromý píše:No podle všeho, co jsem zkoušel (i těch 200MHz) a co jsem četl je v mém případě chyba v Gigabyte.

Intel totiž udělal jakousi obranu proti přetaktování většímu než 10% v chipsetu. Některé firmy (asus, abit snad i msi) toto chtěly a dokázaly obejít, některé byly "hodné" a alespoň u nižších řad na to kašlaly (můj Gigabyte).

Takhle to vidím já a s něčím větším než 3,12 z mého 2,8 jsem se na téhle desce už rozloučil. Nevím jestli má cenu desku měnit za jinou, zatím mi to tak nějak stačí, ale ne že by mě to neštvalo.
neide to ani na MSI 915P combo
z pentia 3.0 530J vymackam max 3200MHz. Spadne to pri 220 MHz FSB. Dokonca mi to raz tak spadlo, ze to bolo na mrtvicu. Asi hodinu a pol som nemohol rozbehat komp. Po zapnuti som mal vzdy len cierny obraz, ani bios nenabootoval. Zhaprovala mi prietom grafika.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

trebalo vam kupovat dosky s 915p a lga775 ? :roll:
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No jo no...

Spirit píše:trebalo vam kupovat dosky s 915p a lga775 ? :roll:
Chtěl jsem si užívat GeFORCE 6600GT a to za co nejnižší náklady. V březnu se ten přechod na pcie zdál jako dobrý nápad. S odstupem času už to tak dobře nevypadá - každopádně jsou lga775 desky s i915p (asus) které dokážou dostat celeronaD tam, kam patří - bohužel gigabyte mezi ně nepatří.
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

jj, jsem s Asusem max. spokojen, teda až na tu cenu... ale co aspoň zas na pár let klid. Rozhodoval jsem se mezi Asusem a MSI, a naštěstí rozhodl správně.
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

To je nesmysl,že to víc jak 10% na horu nedovoli,muj nejvetsi pretakt je 3,2@4ghz na Epoxce EP-5EPA+ a cipset mam taky 915p,problem je v nastaveni v BIOSE,taky jsem se s tim nemohl domluvit,kdyz jsem zapnul spread spectrum modulated,tak to neslo vubec,jen turbo modeFSB na 215mhz,chce si to s tim pohrat,taky samozrejme nastavit frekvenci PCI-e
Procal:intel 540J 3,2@4,017(max.) Deska:Epox EP-5EPA+ Pamet:2x512MB Transcend-Dual Channel Mechanika:LG-GSA4163B Grafika:ATI x600xt 128MB VIVO 500@550 740@800-Gigabyte Monitor:Acer LCD 19" AL1916
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

mad_zed píše:To je nesmysl,že to víc jak 10% na horu nedovoli,muj nejvetsi pretakt je 3,2@4ghz na Epoxce EP-5EPA+ a cipset mam taky 915p,problem je v nastaveni v BIOSE,taky jsem se s tim nemohl domluvit,kdyz jsem zapnul spread spectrum modulated,tak to neslo vubec,jen turbo modeFSB na 215mhz,chce si to s tim pohrat,taky samozrejme nastavit frekvenci PCI-e
Přijeď a udělej ze mě neschopného hňupa! Vážně ti budu za to neskonale vděčný. Přemluv gigabyte aby popohnal celerona na 3,6 GHz a dál...a budu tvým obdivovatelem do konce svého života.

Jsou věci které prostě nesvedu a tenhle boj s gigabytem připomíná boj s větrnými mlýny. Aby to bylo ještě více beznadějné, tak už se v gigabyte ani nenamáhají s novými biosy pro tuhle destičku. No co, já už si zvykl a budu to muset "přežít". Není to tak hrozné, ale mohlo to být zásadně lepší.
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

Neber si to tak osobne.Ja mam z gigabyte deskou pro AMD vcelku dobre zkusenosti,co se pretaktovani tyce Burtton 2400+ na 2800+ uplne v pohode,ale typ desky ti presne nereknu ma to tchan :oops: .Mozna se nepodarila jen jeden druh chipsetu se zakladkama gigabyte nemam moc zkusenosti,za to grafika od nich(x600xt) same negativni zkusenosti,vazne nedoporucuju :(
Procal:intel 540J 3,2@4,017(max.) Deska:Epox EP-5EPA+ Pamet:2x512MB Transcend-Dual Channel Mechanika:LG-GSA4163B Grafika:ATI x600xt 128MB VIVO 500@550 740@800-Gigabyte Monitor:Acer LCD 19" AL1916
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI 915P Combo - Taktování.

Příspěvek od lord.zealot »

Dj píše:Čaute. Mám problém s touto deskou a procesorem Celeron D 2.8GHz při taktování. Když zvyšuji FSB, tak se dostanu max. na 159MHz a při 160 mi to při spuštění hlásí blbosti typu frekvence CPU 20xxxMHz.
Nevíte co s tím, nebo to je prostě chyba desky?
Díky
Ja mel u sve desky obdobne problemy s takotvanim. Reseni u me ale byl snadne, stacilo lockonout pci, stahnout pameti ze 400 na 333, pretocit frekvenci PCI-E ze 100 na 115/120 a pak uz sel procesor nahoru v pohode. Ted je stabilne na 3,6. Ale odzkousene nejakym programem to nemam. Drzi to v pohode pri hrani, obycejne praci, pousteni filmu atd.

Nicmene kdyby me nekdo poradil nejaky dobry soft na zatez procesoru nezlobil bych se.
MB MSI 915P, P4 530J 3G, X700pro PCI-E, HDD 160G.............
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem se covece s tou radou unahlil. Ted jsem zjistil, ze obcas pri zapnuti pocitace cele pretoceni zmizi a opet se obevuje ta chybova hlaska. V XP vsechno funguje v pohode, ale pri zapnuti to zacne tropit hlouposti. Pri restaru i opakovanem nic, ale jakmile natvrdo vypnu PC tak je vsechno v pr.... Zdroj 400W by to ale mel utahnout.

Heeeelp meeeeee
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

lord.zealot píše:Tak jsem se covece s tou radou unahlil. Ted jsem zjistil, ze obcas pri zapnuti pocitace cele pretoceni zmizi a opet se obevuje ta chybova hlaska. V XP vsechno funguje v pohode, ale pri zapnuti to zacne tropit hlouposti. Pri restaru i opakovanem nic, ale jakmile natvrdo vypnu PC tak je vsechno v pr.... Zdroj 400W by to ale mel utahnout.
Heeeelp meeeeee
Nevidim důvod proč zdevat prekvenci PCI-E, zamkni ji na 100MHz.
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Kdyz nezvednu frekvenci PCI-E tak se vypisujou chyby stale. Ulozim nastaveni a pri bootování se vypisujou nesmysle. Kdyz zvednu frekvenci PCI-E tak se v pohode dostanu na 3,6 a v XP pak nejsou zadny problemy, ale kdyz pocitac vypnu tak se opet vypisujou kravoviny.

Poradte nekdo pjosim.
Dj
Nováček
Nováček

915

Příspěvek od Dj »

lord.zealot píše:Kdyz nezvednu frekvenci PCI-E tak se vypisujou chyby stale. Ulozim nastaveni a pri bootování se vypisujou nesmysle. Kdyz zvednu frekvenci PCI-E tak se v pohode dostanu na 3,6 a v XP pak nejsou zadny problemy, ale kdyz pocitac vypnu tak se opet vypisujou kravoviny.

Poradte nekdo pjosim.
A zkusil si nejnovější BIOS?
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

To nezkousel. Ty ano? Pokud ano tak mi prosim napis jak to dopadlo. Bude to mozna posledni moznost.
Dj
Nováček
Nováček

915

Příspěvek od Dj »

No právě že ještě ne. Nechci teď na BIOS šahat, protože vše zatím funguje OK, až na ten OC, který teď ale zatím stačí.
Já tam mám verzi 1.4 a už je 1.7, takže je možné, že tahle verze by na tom mohla být trochu lépe, co se týče přetaktování.
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jo ja jsem na to koukal a mam zrovna tak verzi 1,4, ale kdyz jsem videl tu slozitost se kterou popisujou postup jak ten bios prelejt, tak se do toho nechci moc poustet. Taky me zatim staci rychlost staci, ale ............

Kdybys to nekdy testoval tak mi dej prosim dej vedet treba na sz pripadne napis sem.
thomasc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thomasc »

Tak sem si ted poridil DDR2ky a du na OC, jeenze zjistuju, ze mi jde vytahnout FSB jen na 214 a vys proste nee, PCI a PCIx locky aktivni, zkousel sem samozrejme i vyssi napeti a taky prd, spread spectrum zapnout, vypnout a furt houby...tak poradte mi, ja uz fakt nevim... :( dík
WORKSTATION Intel C2Q Q6600@3200MHz, ASUS P5E, 2x 1024MB DDR2 PC1066, Sapphire ATI HD 2600XT, Seagate Barracuda ST3250410AS - 250GB + WD5000AAKS - 500GB SATA II, 500W Fortron BSII, LG GSA4160B...

NTB Thinkpad X61 Tablet, 12" Touchscreen 1024*768, C2D L7500 1,6GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, Intel X3100, Intel Wifi, BT...
Dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dj »

Zvyš frekvenci PCIx, pak by to mělo jít výše. Ale nesmíš ji dát moc velkou, jinak bude blbnout grafika. Já měl 110 a nebyl problém.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“