dřevěný zvuk. systém 5.1 REDSTAR RS-501 - zkušenosti ?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

2>Antonín Chromý:
Subwoofer je pri stand by mode slyset ... abych byl presnejsi mam v systemu zvuk na polovine a LCD na SW ukazuje hodnotu hlasitosti 30 a od tyhle hodnoty je to uz slyset .... sice jen trosku, ale je to slyset :( Stoupa to tak do 55 pak uz jsem nejaky vetsi rozdil, jestli vubec nejaky, nezaregistroval. Repraky sumeji tak okolo 50, ale clovek musi dat ucho k repraku, jinak nic neni slyset.

2>crashPC & NobodyLovesMe:
Na hudbu to neni nejhorsi, ale mam pocit, ze me byvale redstary U-706 hraly o stupinek lepe :wink:

U-706:

Obrázek

2>Honny:
Tak jsem na tom pustil i ten metalek a i dve hip-hopove pisnicky (vic jich nemam). Mam pocit, ze me posledni repraky jsem mel trosku prebasovany a to tyhle nejsou. Basy me prijdou OK, ale mozna by mohly byti vyraznejsi. Trocha zivosti by tyhle 5.1 sestave taky neskodila ;-)
Na poslech hudby jsem shledal nejlepsi, kdyz hraji predni repraky se stredovym vice nahlas nez zadni repraky (ty jsem nastavil na tretinu hlasitosti prednich repraku).
Hip-Hop jsem zkousel na KRS-ONE - HUSH, MOP - Ante Up .... znelo mi to velice dobre :) Dale jsem si poustel Iron Maiden, Ozzy Osbourna, Hammerfall, Sentenced :-D, Nightwish .... i tohle dle meho nazoru hralo velice dobre :)

Co se tyce Deathmetalu a Metalu, poridil bych si na ne neco jinyho, ale...
Kdybych to tu mel nejak celkove shrnout, tak nejsem zklamany ani nejak extremne prekvapeny. Co se tyce filmu, atmosfera je skvela a zazitek z nich je super. Zkousel jsem i hry a nemel jsem zadne vetsi vytky. Co se poslechu hudby tyce, nejsou na tom zas tak spatne. Celkove bych je ohodnotil 85% :roll:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Jasně že na hudbu by byly nejlepší dvě velký stereo bedny, ale v rámci možností... :)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Honny píše:Jasně že na hudbu by byly nejlepší dvě velký stereo bedny, ale v rámci možností... :)
Proto jsem napsal ale :)
Pokud je chces i na hry a filmy, za tu cenu bych moc nevahal :wink:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Jo abych nezapomel, na repro.cz psali, ze se jim nepodarilo udelat z tehle repraku 2.0 tak jako U-712, ale staci to v ovladacich prehodit na 2.1 ... ten subwoofer je skvelej a kdyz si clovek pohraje jeste s nastavenim, tak se na te 2.1 da hodne dobre poslouchat :wink:
Jedu na KX ovladacich + AUDIGY a jsem spokojeny :)

DarkSavant
Nováček
Nováček

zvukovka

Příspěvek od DarkSavant »

Ahoj...
řešim takový malý prblém a byl bych rád za vaši pomoc

zaujaly mě recenze na reprosoustavu Redstar RS-501
a rád bych si ji také pořídil...
moje první otázka bude jestli si budu muset kupovat ještě cokoliv jiného
než zvukovou kartu Sound Blaster audigy 2 ZS
kterou bych rád zakoupil odtud...
.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25101
.
a repro RS-501 odtud
.
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... o-high-end
.
tím něco jiného myslím jakékoliv Dráty a převodníky atd.
prostě jestli stačí píchnout zvukárnu do PCI slotu a ty repráky s přiloženejma drátama od výrobce za píchnout do té zvukárny :)

Jestli znáte nějaký levnější internetový obchod tak mi napište...
(snad mi to dodaj do vánoc) :)
Předem děkuji
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: zvukovka

Příspěvek od Howkey »

DarkSavant píše:Ahoj...
řešim takový malý prblém a byl bych rád za vaši pomoc

zaujaly mě recenze na reprosoustavu Redstar RS-501
a rád bych si ji také pořídil...
moje první otázka bude jestli si budu muset kupovat ještě cokoliv jiného
než zvukovou kartu Sound Blaster audigy 2 ZS
kterou bych rád zakoupil odtud...
.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25101
.
a repro RS-501 odtud
.
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... o-high-end
.
tím něco jiného myslím jakékoliv Dráty a převodníky atd.
prostě jestli stačí píchnout zvukárnu do PCI slotu a ty repráky s přiloženejma drátama od výrobce za píchnout do té zvukárny :)

Jestli znáte nějaký levnější internetový obchod tak mi napište...
(snad mi to dodaj do vánoc) :)
Předem děkuji
Je to napsany v ty recenzi a taky jsem to tu psal i ja .... v baleni jsou pouze kabely cinch - cinch coz do zvukovky nepripichnes, takze budes muset koupit cinch - jack :wink:

jamesgenerd
Nováček
Nováček

Re: zvukovka

Příspěvek od jamesgenerd »

jj zkus to na www.shop.computrshop.cz
repro sou tady zvukovku sem nehledal :)
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... ms-drevene#
m.prkno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.prkno »

Mám dotaz před 2 dny sem si pořídil tyhle parádní repráky.
Když je vypnu dálk. ovládáním tak ale display pořád svítí akorát zhasnou červené ledky, dá se udělat aby zhasínal i display???
Mammon
Nováček
Nováček

otazky pro znale

Příspěvek od Mammon »

Ahoj Všem! Uvažuji o koupi techto beden, uz jsem malem koupil Geniusy HT 5.1, ale vlezl jsem do jedné pc prodejny a tam videl tyto, libi se mi jejich provedení a masivní SUB :)
Mám dotaz:
1)jaky realny vykon maji tyto repra (nasel jsem, ze dohromady 150W, jinde pak, že SUB 50W, 4x10W a 1x15W=105W). Domníval jsem se, že výkon je větší než u Geniusu. Vím, že výkon není vše, ale chci v tom mít jasno.
2) porovnání redstar a genius HT 5.1 - co si o tom myslíte (beru tyto bedny jako univerzální k pc-filmy,hry,hudba (a pro me i v tomto poradi))
V cem jsou lepsi a naopak.Jde hlavne o zvuk.
3) je možné připojit mp3 přehrávač a poslouchat hudbu bez zapnutí pc??
Ptám se pro jistou, někde to už padlo, ale je to pro mou přitelkyni dulezite :)
4) a na zaver: mam ci nemam kupit??? :-D

Abych rekl pravdu, jsem trosku vice naklonen k redstarum, zejmena neotrely design-geniusy ma kazdy a uz je mam okoukane :)

Dekuji vsem za odpovedi a jinak jsem rad za tuto diskusi!!!
Case: Chieftec DX, 360W Chieftec zdroj, MB: Epox 8RDA3+, AMD Athlon XP 2800+(barton), RADEON 9800 Pro, 512 ram, HDD 160 Gb Samsung SATA, DVD-rom, CD-rw, FDD, Soundblaster live! 5.1, Cambridge Soundworks 5.1, case fans: 1x120mm, 2x80mm.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

m.prkno píše:Mám dotaz před 2 dny sem si pořídil tyhle parádní repráky.
Když je vypnu dálk. ovládáním tak ale display pořád svítí akorát zhasnou červené ledky, dá se udělat aby zhasínal i display???
S timhle nic neudelas .... leda, ze by jsi odpojil ze site :wink:

Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: otazky pro znale

Příspěvek od Howkey »

To Mammon:

1)vykon je presne 105W jak jsi psal :wink:
2)nevim jak hrajou Geniusy, ale tahle sestavicka nehraje vubec spatne ... hlavne ten subwoofer je good ... takovy Bratrstvo Neohrozenych pri 5.1 8)
3)jasne, ze to jde pripojit (da se z toho udelat 2.1, 2.0) ... staci jen dokoupit kabel 2xcinch->1xjack (nutny i pro pripojeni ke zvukovce)
4)snad uz vis :D

NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

zdarek mam je nove, od vanoc, a zvukarnu integrovanou c-media - zajimalo by mne esli az poridim audiginu tak budou i repracky basovat. na repru pisou o vyhybce ktera brani hrat satelitum nizsi polohy... co vy na to? nejde s tim neco delat?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to je naschval a je to jedine dobre - jinak by ti chřapaly. basy se musej linout ze subíku...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

NiX píše:zdarek mam je nove, od vanoc, a zvukarnu integrovanou c-media - zajimalo by mne esli az poridim audiginu tak budou i repracky basovat. na repru pisou o vyhybce ktera brani hrat satelitum nizsi polohy... co vy na to? nejde s tim neco delat?
Dá se to třeba ladit,když zapneš bass redirection a pak dělící frekvenci a poznáš,kde ty satelity zabírají...u těch mých udávají,že hrají od 140hz,ale když nastavím tuto frekvenci,tak basů v satelitech spíš ubyde,tzn,že zabírají níž,vidím to tak kolem 100hz.Když je blbě navržená vyhýbka a je mezi subem a satelity "díra",tak to může trochu pomoct.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

a kde nastavim tu delici frekvenci? ono mne prave pripada ze tam chybi mezisatelity a subem nejake pasmo. posloucham metalek a tam je to znat. nejsem expert tak vam nereknu presne frekvenci kera mi tam chybi ale teda je taky pravda ze je mam dost potichu - mam je v panelaku v pokojiku 2.5x4.5m a hlasitost repro i sub na 30. ve win hlavni hlasitost na 1/2 a wave tak nekde u spodku. proste je hraju potichu abych nerusil a metalek se ma hrat nahlas no. mne to takle prijde moc mrtvy... neni to tou hlasitosti? vyzkousim... vam co poslouchate metal neco tvrdsiho, tak vam tam nechybi naky nizsi stredy? kytarovy riffy hlavne...metalaci pomozte :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

hlasitosti to muze bejt. malinko vic ztlum jeste ten prehravac a vo to vic vohul repraky. ale newim newim. dokonaly nejsou, to je jasny...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

NiX píše:a kde nastavim tu delici frekvenci?
na c-media ji asi nenastavíš.Kup si lepší zvukovku,koupil bych nějakou levnější audigy,třeba tohle:
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00025307
nahodíš KX drivery,přehodíš jacky,poladíš děličku a třeba budeš překvapený.
Nižší středy jsou vedle výšek asi nejchoulostivější část zvukového spektra a je dobré,pokud mají satelity bassreflex.Můžeš taky zkusit trochu poladit ekvalizér,když tam trochu přihulíš frekvenci na 500 hz.Zrovna teď poslouchám Rammstein a nemám výtek 8-)
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jen se bojim aby ty repraky v sobe nemeli nakou elektronickou vyhybku na pevno nastavenou....
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

tak sem poridil lepsi zvukarnu, konkretne x-fi a mam problem, vse je dobre zapjeny ale hraje jen levej predni a levej zadni, sub zridka zaduni dovne a zbytek nehraje vubec...ovladac na xfi je novejsi z listopadu

EDIT: moje blbost - vypadly kabilky u pravych repro vepredu i vzadu. zbytek sem doladil pres thx konzolu
petr040761
Nováček
Nováček

rs-501 problém

Příspěvek od petr040761 »

Mám tyto repráky RS501 už více než rok a do nedávna jsem byl spokojen. Nyní se vyskytla nějaká závada a rád bych věděl, co to může být. Zničeho nic se z reproduktorů začalo ozývat pravidelné bručení v určitých cyklických časech, jako tepot srdce :-) A to se začalo ozývat i při standby modu! Nejdříve ojediněle. Stačilo je na moment odpojit od sítě a zase byl klid. Bohužel nyní už to dělá stále a nic nepomáhá! :-( Jsou ještě v záruce, ale za prvé, firma kde jsem je koupil už dnes neexistuje :-( a za druhé, nechce se mi to někam posílat! Je to poměrně těžké zboží:-) Teoreticky mám možnost pozvat celkem chytrého slaboproudaře, ale potřeboval bych znát příčinu! Nemáme žádné schéma, nic! Mohl by to být nějaký kondenzátor, nebo zdroj? Nemá někdo podobné problémy, nebo zkušenosti? Díky za rady. Petr
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“