shadow píše:Opravdu mě udivuje, kde to mládí bere takovou namyšlenost hovořit opakovaně podobným tónem navíc opakovaně ignorujíc obsah mých přispěvků, který se mu nehodí do krámu.
Pokud tím myslíš, že neodpovídám na keci o tom, jak LG nezvládá interpolaci, tak v tom máš pravdu. Na to totiž nemá cenu reagovat.
shadow píše:Takže vizuálně.
http://www.herniforum.net/0/screen.jpg
(jpeg je pochopitelně komprimovaný v nižší kvalitě)
Tak teď mi Sleepy odpověz, jakou volbu máš zaškrtnutou, tj. zda tu samou jako já, nebo jinou.
Takže vizuálně:
ftp://85.70.51.102/net/nv.png
shadow píše:Dále měření pravítkem, no to opravdu nevím, jak to s tou přesností bude...
V tomhle nanometry nerozhodujou, pro názornost to myslím postačuje.
shadow píše:a i kdyby jsi měl pravdu, tak je to zcela zanedbatelné a ve hře v pohybu to nemáš šanci vůbec postřehnout.
Před chvílí sem si to pro jistotu vyzkoušel. Spustil sem Live for Speed v rozlišení 1280x960...a těch šišatejch kol by si snad všim každej...
shadow píše:Já neříkám, že interpolace není , já říkám, že je znát minimálně, neznatelně, protože elektronika EIZA dokáže pixely roztáhnout lépe.
Taky neříkám, že interpolace není, nebo že jí Eizo neumí líp, než třeba LG. Jen říkám, že na celkovou geometrii obrazu kvalita interpolace NEMÁ vliv. Interpolace má vliv na ostrost a celkovou "koukatelnost". Takže moc nechápu, proč jí sem zatahuješ.
shadow píše:A vlastně ani nevím, proč se tady s takovým oprsklým smetištním teenagerem, který za ten veškerý bordel, co zde na fóru už předvedl a neustále předvádí, by měl sedět pěkně tiše v koutku a ani nedutat, vůbec nějak bavím. Řílám ti otevřeně Sleepy, že důvěru ve mě svým jednáním, co pozoruji dlouhodobě, rozhodně nevzbouzíš a jako člověk bych se od tebe držel hodně daleko. Bohužel zde na sebe ale musíme narážet. Vstup na fórum ti zakázat nemůžu.
Áno, Slýpy bude příště držet hubu, aby shadowa náhodou neurazil.
///DOPLNĚNO: Ještě chci říct, že ač to tak možná vypadá, rozhodně neoponuju naschvál jen tobě. Kdyby tam teď místo tebe byl třeba sám Wilik, dělal bych to taky.
shadow píše:Dále sleepy, když jsi tak chytrej, že "nelze přechcat matematiku", tak mi laskavě vysvětli, že už se prodávají EIZO panely se schopností zobrazit nižší rozlišení 1:1, tj. bez interpolace.... když mřížka je fixní (?)... A nechtěj mi namluvit, že to je ze strany EIZA, takového seriózního výrobce, klamný údaj..
Bez interpolace, tj. možná přez pixel resize, při jinejch poměrech stran s černým rámečkem...na to by ale bylo vhodnější se zeptat člověka, co si říká NANAO.