Roztahování obrazu při nižším rozlišení na 17" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Roztahování obrazu při nižším rozlišení na 17" LCD

Příspěvek od Palec123 »

Mam TENTO monitor a grafickou kartu o nVidie s ovladaci 81.95..
Nativni rozliseni monitoru je samozrejme 1280x1024. Ale tizi me jedna vec a to konkretne u NFSMW. Pri rozliseni 1280x1024 se fps pohybuje od 20 do 30. Tech 20 uz je opravdu malo a tak to hraju na 1024x768 (fps 30-40)..
Problem je ze pomer stran u 1280x1024 je 5/4, kdezto pri 1024x768 je 4/3. U jinych her me to nevadi, ale u teto jsou auta zobrazovana temer vyssi nez sirsi, pusobi to na me trosku tezkopadne. To zuzeni je zpusobene tim, ze se obraz automaticky roztahne do cele plochy. Nevite nekdo jak zakazat toto automaticke roztahovani, aby se pomer stran zachovaval.
Proste jak u CRT monitoru, kdyz zmensite rozliseni, zmensi se i obraz.
Diky za rady.. :bigups:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Asi prostě tvé LG nezvládá dobře interpolaci. Příště investuj do EIZA. Já nemám s interpolací žádný problém a hraju hry i v 640x480 a žádné deformace obrazu nepozoruji.

EDIT: Pokud máš nvidii, tak si zkus pohrát ještě v nVidia display display settings -> device settings -> devide adjustments.
Naposledy upravil(a) shadow dne sob 14. led 2006, 16:01, celkem upraveno 2 x.
show must go on..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Sestřin 15" Compaq (r.v. 1997 :oops: ) na to má položku v menu. "Fullscreen", bo tak nějak.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

To shadow
Rady typu, priste si kup.. O ty ja nestojim.
Pri prebliknuti na jine rozliseni vyskoci modrej obdelnik OSD menu, kterej me informuje, ze se obraz jakoby upravuje do rozliseni 1280x1024. Je videt jak se okraje obrazu pekne srovnaji jakoby slo o rozliseni 1280x1024 a obraz je tak po cele plose. K rozmazani obrazu mozna dojde, ale nejak jsem to ve hrach nepostrehl.. Spise mi jde o zachovani proporci zobrazovanych veci. Hledal jsem po netu a nasel prispevek u zde velmi oblibeneho R.H. :)
http://hulan.cz/blog/item/nastaveni-nvi ... cu-pro-hry
Bohuzel to nastaveni co tam je nejak nemuzu najit. Je to mozna tim, ze to monitor opravdu nepodporuje, ale nejde to nejak nastavit u programu typu powerstrip apod?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nemas nahodou u NFS aktivovanou polozku Wide Screen...? nevim jak u NFSMW, ale u starsich to bylo..
Ta zajistovala prevod videa do 16:9.. je mozny, ze by to pak monitor mohl podelat a sam to zase roztahnout zpatky, cemuz by odpovidala podivna vyska obrazu....
Zkus pohledat... Nekde v grafickym options..
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Maxtor píše:Nemas nahodou u NFS aktivovanou polozku Wide Screen...? nevim jak u NFSMW, ale u starsich to bylo..
Ta zajistovala prevod videa do 16:9.. je mozny, ze by to pak monitor mohl podelat a sam to zase roztahnout zpatky, cemuz by odpovidala podivna vyska obrazu....
Zkus pohledat... Nekde v grafickym options..
Ne nic takovyho tam neni. Tohle roztahnuti se deje u vsech her, ale zrovna u NFSMW je to videt hodne, protoze se auto zuzi.. Treba u realtime strategie to videt neni..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

2 shadow: Keci o tom, že LG dobře nezvládá interpolaci, si nech pro svou babičku. Že si slepej a nevidíš deformaci obrazu 640x480 na Eizu je jen tvůj problém.

2 Palec123: Myslím, že monitory s analogovym vstupem se nedaj přepnout na výstup "pixel-to-pixel", takže s tím asi nic neuděláš :(
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne sob 14. led 2006, 21:09, celkem upraveno 1 x.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Sleepy.664 píše:2 shadow: Keci o tom, že LG dobře nezvládá interpolaci si nech pro svou babičku, že si slepej a nevidíš deformaci obrazu 640x480 na Eizu je jen tvůj problém.

2 Palec123: Myslím, že monitory s analogovym vstupem se nedaj přepnout na výstup "pixel-to-pixel", takže s tím asi nic neuděláš :(
Skoda.. Kupovat monitor s DVI, nebo kupovat SLI abych si zahral i ve vyssich rozlisenich nebudu.. Tak diky Sleepy.664 :bigups:

//Edit OT :oops: :oops:
Tak jsem se asi hodinu hrabal v nasteveni hry a s frapsem jsem vybiral to nej.. Dopadlo to tak, ze jsem dosahl rozumnych hodnot fps (25-35) pri rozliseni 1280x1024 :) Jedine co jsem obetoval od stareho nastaveni s 1024x768 je antialising. Zase jsem si mohl dovolit zvednout detaily u jinych polozek.. Po graficke strance se mi to ted libi vic nez pred tim..
Jen tak mimochodem pri rozliseni 800x600 jede hra plynule na absolutne maximalni detaily (krome stinu, ty jsou otresny nejak se chlapikum z EA nepovedly) a to mam 6600 nonGT!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sleepy.664 píše:2 shadow: Keci o tom, že LG dobře nezvládá interpolaci, si nech pro svou babičku. Že si slepej a nevidíš deformaci obrazu 640x480 na Eizu je jen tvůj problém.
není, já žádnej takovej problém nemám, očividně narozdíl od autora threadu, a jinak mám pravdu. Kdyby si autor thread koupil EIZO, nemá podobné problémy, nebo rozhodně ne v takovém rozsahu. Není pravda, že všechny panely zvládají interpolaci stejně. Pokud je něco vidět, tak jen "zhrubnění" obrazu v důsledku nižšího rozlišení.Takže teď musí autor thradu sklízet plody svého nákupu. Dávám radu do budoucna. A jinak Sleepy, ty hned, aby jsi si nepřisadil viď.

A jinak palec123 jsem ti odpověděl i takto, což jsi zřejmě zcela ignoroval:

(má rada co se týče přítomnosti)
EDIT: Pokud máš nvidii, tak si zkus pohrát ještě v nVidia display settings -> device settings -> device adjustments.
EDIT:

Volba centered output je odpovědí na tvé přání, pokud ti nezvládá tvůj panel pořádně monitor scaling volbu (což mám defaultně zaškrtnuto já u svého EIZO L568) Teď jsem to zkoušel. Funguje to.

Centered Output - The image isn't scaled at all, but instead your monitor will run at its maximum resolution and the image will display in the center of your monitor. This will result in a black border around the sides of the image.

EDIT: R.H. Mluví o tom samém, jak tak na to teď koukám, akorát o jiné volbě a má české forceware. Česky to mají přeloženo jako "výstředěný výstup".

EDIT: Otázka ale je, jestli ti to půjde bez DVI... jestli ty volby budeš mít opravdu zpřístupnělé... spíše se obávám, že opravdu nikoliv.

Opravdu zahoď toho, nezlob se, šunta, a kup si něco lepšího ;-). Investice do kvalitního monitoru se vyplatí. Ty tak rychle neamortizují jako třeba grafické karty.
show must go on..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:není, já žádnej takovej problém nemám, očividně narozdíl od autora threadu, a jinak mám pravdu. Kdyby si autor thread koupil EIZO, nemá podobné problémy, nebo rozhodně ne v takovém rozsahu. Není pravda, že všechny panely zvládají interpolaci stejně. Pokud je něco vidět, tak jen "zhrubnění" obrazu v důsledku nižšího rozlišení.
Na to mám jen jednu odpověď: Co to sakra meleš? Palec123 neříkal nic o "zhrubnění", ale o změně poměru stran a tím deformaci obrazu, což dělá i Eizo (ani japonci ještě neuměj ochcat matematiku - poměry stran obdélníka se berou už na základce, měl by sis učivo asi trochu zopakovat)

///DOPLNĚNO: Nemám co dělat a tak sem pořídil pár důkazů. LCD Eizo L568-K (poměr stran 5:4) přepnutý na 800x600 (poměr stran 4:3), interpolace na celou plochu. V programu Paint Shop Pro X na bílé ploše nakresleno černé kolečko o průměru 150 pixelů. Následné měření pravítkem LOGAREX 22513. Výsledek:

v ose X:
Obrázek
...zhruba 63mm

v ose Y:
Obrázek
...zhruba 67mm

...a ty 4mm co přebejvaj/chyběj se tam vzali jak? Nechceš mi snad tvrdit, že mám reklamovat LCD, nebo vyhodit pravítko...
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne ned 30. dub 2006, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

To shadow.
Sice jsi mi poradil, lec toto jsem v nastaveni nikde nenasel..
Jinak ja jsem s monitorem nadmiru spokojen, takze nevim proc bych to mel zahazovat. To tvoje EIZO je urcite lepsi, ale nemusis mi ho cpat pod nos. Nelituju toho ze jsem si koupil LG.
Myslim ze k threadu Sleepyho.664 neni co dodat :) :)

A jak uz jsem psal vys, vyresil jsem to tak, ze jsem vypnul AA a rozliseni dal na 1280x1024. Problem vyresen (nevyresen), s analogovym vystupem to zrejme neni mozne.
Mozna by to chtelo lock nez se to tu zvrhne v hadku :roll:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sleepy.664 píše:
Na to mám jen jednu odpověď: Co to sakra meleš? Palec123 neříkal nic o "zhrubnění", ale o změně poměru stran a tím deformaci obrazu, což dělá i Eizo (ani japonci ještě neuměj ochcat matematiku - poměry stran obdélníka se berou už na základce, měl by sis učivo asi trochu zopakovat)

Opravdu mě udivuje, kde to mládí bere takovou namyšlenost hovořit opakovaně podobným tónem navíc opakovaně ignorujíc obsah mých přispěvků, který se mu nehodí do krámu.

Takže vizuálně.

Obrázek

(jpeg je pochopitelně komprimovaný v nižší kvalitě)

Tak teď mi Sleepy odpověz, jakou volbu máš zaškrtnutou, tj. zda tu samou jako já, nebo jinou. Dále měření pravítkem, no to opravdu nevím, jak to s tou přesností bude... a i kdyby jsi měl pravdu, tak je to zcela zanedbatelné a ve hře v pohybu to nemáš šanci vůbec postřehnout. Já neříkám, že interpolace není , já říkám, že je znát minimálně, neznatelně, protože elektronika EIZA dokáže pixely roztáhnout lépe.

Na ty volby (např. na centered output) jde kliknout pravým tlačítkem -> vyhodí to popup "co to je" a bližší informace o tom kterém nastavení.

A vlastně ani nevím, proč se tady s takovým oprsklým smetištním teenagerem, který za ten veškerý bordel, co zde na fóru už předvedl a neustále předvádí, by měl sedět pěkně tiše v koutku a ani nedutat, vůbec nějak bavím. Řílám ti otevřeně Sleepy, že důvěru ve mě svým jednáním, co pozoruji dlouhodobě, rozhodně nevzbouzíš a jako člověk bych se od tebe držel hodně daleko. Bohužel zde na sebe ale musíme narážet. Vstup na fórum ti zakázat nemůžu.

Palec123: LG, ok, důležité, že jsi s tím spokojenej. Mě to vyznělo trochu jinak, ale vyvedl jsi mě z omylu. Jenom pro Tebe chci to nejlepší, proto ta rada jít do něčeho lepšího :).
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dále sleepy, když jsi tak chytrej, že "nelze přechcat matematiku", tak mi laskavě vysvětli, že už se prodávají EIZO panely se schopností zobrazit nižší rozlišení 1:1, tj. bez interpolace.... když mřížka je fixní (?)... A nechtěj mi namluvit, že to je ze strany EIZA, takového seriózního výrobce, klamný údaj..

Např. zde:

nebo si nahoď google:

a zadej "EIZO + interpolace"

edited..
show must go on..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:Opravdu mě udivuje, kde to mládí bere takovou namyšlenost hovořit opakovaně podobným tónem navíc opakovaně ignorujíc obsah mých přispěvků, který se mu nehodí do krámu.
Pokud tím myslíš, že neodpovídám na keci o tom, jak LG nezvládá interpolaci, tak v tom máš pravdu. Na to totiž nemá cenu reagovat.
shadow píše:Takže vizuálně.

http://www.herniforum.net/0/screen.jpg

(jpeg je pochopitelně komprimovaný v nižší kvalitě)

Tak teď mi Sleepy odpověz, jakou volbu máš zaškrtnutou, tj. zda tu samou jako já, nebo jinou.
Takže vizuálně: ftp://85.70.51.102/net/nv.png
shadow píše:Dále měření pravítkem, no to opravdu nevím, jak to s tou přesností bude...
V tomhle nanometry nerozhodujou, pro názornost to myslím postačuje.
shadow píše:a i kdyby jsi měl pravdu, tak je to zcela zanedbatelné a ve hře v pohybu to nemáš šanci vůbec postřehnout.
Před chvílí sem si to pro jistotu vyzkoušel. Spustil sem Live for Speed v rozlišení 1280x960...a těch šišatejch kol by si snad všim každej...
shadow píše:Já neříkám, že interpolace není , já říkám, že je znát minimálně, neznatelně, protože elektronika EIZA dokáže pixely roztáhnout lépe.
Taky neříkám, že interpolace není, nebo že jí Eizo neumí líp, než třeba LG. Jen říkám, že na celkovou geometrii obrazu kvalita interpolace NEMÁ vliv. Interpolace má vliv na ostrost a celkovou "koukatelnost". Takže moc nechápu, proč jí sem zatahuješ.
shadow píše:A vlastně ani nevím, proč se tady s takovým oprsklým smetištním teenagerem, který za ten veškerý bordel, co zde na fóru už předvedl a neustále předvádí, by měl sedět pěkně tiše v koutku a ani nedutat, vůbec nějak bavím. Řílám ti otevřeně Sleepy, že důvěru ve mě svým jednáním, co pozoruji dlouhodobě, rozhodně nevzbouzíš a jako člověk bych se od tebe držel hodně daleko. Bohužel zde na sebe ale musíme narážet. Vstup na fórum ti zakázat nemůžu.
Áno, Slýpy bude příště držet hubu, aby shadowa náhodou neurazil.

///DOPLNĚNO: Ještě chci říct, že ač to tak možná vypadá, rozhodně neoponuju naschvál jen tobě. Kdyby tam teď místo tebe byl třeba sám Wilik, dělal bych to taky.
shadow píše:Dále sleepy, když jsi tak chytrej, že "nelze přechcat matematiku", tak mi laskavě vysvětli, že už se prodávají EIZO panely se schopností zobrazit nižší rozlišení 1:1, tj. bez interpolace.... když mřížka je fixní (?)... A nechtěj mi namluvit, že to je ze strany EIZA, takového seriózního výrobce, klamný údaj..
Bez interpolace, tj. možná přez pixel resize, při jinejch poměrech stran s černým rámečkem...na to by ale bylo vhodnější se zeptat člověka, co si říká NANAO.
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne ned 15. led 2006, 21:43, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sleepy.664 píše: Áno, Slýpy bude příště držet hubu, aby shadowa náhodou neurazil.
Ano, mě uráží, když se mnou mluvíš tak neslušně a jako strašnej machr, do kterého máš přitom ještě hodně daleko.
Sleepy.664 píše: Taky neříkám, že interpolace není, nebo že jí Eizo neumí líp, než třeba LG. Jen říkám, že na celkovou geometrii obrazu kvalita interpolace NEMÁ vliv. Interpolace má vliv na ostrost a celkovou "koukatelnost". Takže moc nechápu, proč jí sem zatahuješ.
No, a jak myslíš že LCD panel zobrazuje nižší rozlišení? Právě díky interpolaci, tj. přepočítávání obrazu, pozice a "velikosti" jednotlivých pixelů, aby se 1024x768 pixelů roztáhlo třeba na fyzických 1280x1024 (laicky řečeno). A to vede i těm tvým 4mm rozdílu. Jde o to, že EIZO to zároveň při interpolaci kvalitně vyhlazuje. Doporučoval bych ti i stáhnout si i novější ovladače a používáš vůbec DVI?
Sleepy.664 píše: Bez interpolace, tj. možná přez pixel resize, při jinejch poměrech stran s černým rámečkem...na to by ale bylo vhodnější se zeptat člověka, co si říká NANAO.
Když je to bez interpolace 1:1, takto asi s "černým rámečkem" nebude. Centered Output a Fixed Aspect Ration Scaling můžeš nastavit i u panelů s interpolací.

EDIT: a tu citaci mého obrázku si můžeš taky odmazat, pokud ti to nepůjde, napiš a editnu ti to.
show must go on..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:No, a jak myslíš že LCD panel zobrazuje nižší rozlišení? Právě díky interpolaci, tj. přepočítávání obrazu, pozice a "velikosti" jednotlivých pixelů, aby se 1024x768 pixelů roztáhlo třeba na fyzických 1280x1024 (laicky řečeno). A to vede i těm tvým 4mm rozdílu. Jde o to, že EIZO to zároveň při interpolaci kvalitně vyhlazuje. Doporučoval bych ti i stáhnout si i novější ovladače a používáš vůbec DVI?
Že mi Eizo kvalitně vyhladí obraz pri interpolaci na tom čtyřmilimetrovym rozdílu nic nezmění...už to chápeš, nebo mám mluvit jednodušejc?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sleepy.664 píše: Že mi Eizo kvalitně vyhladí obraz pri interpolaci na tom čtyřmilimetrovym rozdílu nic nezmění...už to chápeš, nebo mám mluvit jednodušejc?
Sleepy snad si opravdu nemyslíš, že hry se dělají na nějaké "standardní" rozlišení s "očekávanou" geometrií. Ty tvé 4mm rozdílu určitě neodpovídají rozdílu mezi 5:4 a 4:3.

A jinak se podívej na vznesený dotaz v prvním postu threadu. Bavíme se o LCD a zde prostě interpolace vstupuje do hry ve výsledné kvalitě obrazu, kdy se musí na ose X 800 bodů roztáhnout na 1280 a na ose y 600 bodů roztáhnout 1024. Zde jsou ty tvé 4mm navíc.

1280/800 = 1,6
1024/600 = 1,706

1,706/1,6 = 1,066

67/63 = 1,063

Plus, mínus se to tedy rovná. Odchylka je v nepřenosti tvého měření pravítkem.

Chápeš?

EDIT: Věřím, že výše uvedený výpočet není nějaké kravina, kde počítám něco co nemám, už jsem unavený, ale vyšlo mě to pěkně :).
show must go on..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:
Sleepy.664 píše: Že mi Eizo kvalitně vyhladí obraz pri interpolaci na tom čtyřmilimetrovym rozdílu nic nezmění...už to chápeš, nebo mám mluvit jednodušejc?
Sleepy snad si opravdu nemyslíš, že hry se dělají na nějaké "standardní" rozlišení s "očekávanou" geometrií. Ty tvé 4mm rozdílu určitě neodpovídají rozdílu mezi 5:4 a 4:3.

A jinak se podívej na vznesený dotaz v prvním postu threadu. Bavíme se o LCD a zde prostě interpolace vstupuje do hry ve výsledné kvalitě obrazu, kdy se musí na ose X 800 bodů roztáhnout na 1280 a na ose y 600 bodů roztáhnout 1024. Zde jsou ty tvé 4mm navíc.

1280/800 = 1,6
1024/600 = 1,706

1,706/1,6 = 1,066

67/63 = 1,063

Plus, mínus se to tedy rovná. Odchylka je v nepřenosti tvého měření pravítkem.

Chápeš?

EDIT: Věřím, že výše uvedený výpočet není nějaké kravina, kde počítám něco co nemám, už jsem unavený, ale vyšlo mě to pěkně :).
Ovšem že se to rovná, i výpočet máš dobře, chyba měření pravítem je, jak sis sám spočítal, celkem zanedbatelná.

Zároveň si potvrdil moje tvrzení o tom, že kvalita interpolace (tj. rozdílnost v kvalitách interpolace LG a Eizo) neovlivňuje výsledný protažení kružnice v elipsu a že ten 4mm rozdíl bude jak na Eizu, tak na LG - což je to, co se tu snažím celou dobu vysvětlit. Nemám výhrad.

Jen pak tedy nechápu tvou úvodní hlášku: "Kdyby si autor thread koupil EIZO, nemá podobné problémy, nebo rozhodně ne v takovém rozsahu." ...když se "elipsoidnost" kružnic na LG a Eizu projevuje stejně, jen na Eizu je ta elipsa taková vyhlazenější.
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne ned 15. led 2006, 23:08, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ještě něco, abych pořád needitoval, tak dalším příspěvkem.

U přechodu z rozlišení 1280x1024 na 800x600 pochopitelně k žádným geometrickým deformacím nedochází, uvádět poměry stran 5:4 a 4:3 je velmi zavádějící a vede to k Tvému omylu. Nižší rozlišení znamená pouze to, že se na obrazovku vejde "méně objektů".

Čtverec bude vypadat jako čtverec v 1280x1024, stejně jako v 800x600, stejně tak Tebou použitý kruh. Pouze bude vícero možností.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*- 800x600 (jen názorný příklad)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

*...značí osy Y
- ...značí osy X.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 1280x1024 (jen názorný příklad)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ten čtverec může být zavěšen na jakékoliv z uvedených souřadnic X a Y. Vyšší rozlišení pouze zvyšuje možnost těchto potenciálních souřadnic. V případě 1280x1024 ku 800x600, se zvyšuje tento počet u osy "X": 1,6 krát. U osy "Y": 1,706 krát. Ale rozhodně tím nedochází k žádným geometrickým deformacím obrazu.

K těm dochází jenom u LCD, a to díky interpolaci. U přechodu z rozlišení 1280x1024 na 800x600 se musí body na ose Y roztáhnout více, než body na ose x (proto jsi také naměřil 67mm, oproti 63mm na ose X, viz výpočet výše).

EDIT: v návaznosti na Tvůj poslední příspěvek: Jenomže EIZO to asi dokáže lépe "obelhat" různým vyhlazováním apod.
Naposledy upravil(a) shadow dne ned 15. led 2006, 23:11, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:EDIT: v návaznosti na Tvůj poslední příspěvek: Jenomže EIZO to asi dokáže lépe "obelhat" různým vyhlazováním apod.
Obelhat dokáže jen zubatost. Kvalita interpolace nemá na výslednou deformaci kružnice vliv, říkám to od začátku :roll:

A to je to, na co narážím...KRUŽNICE 50x50 bude na LG i Eizu provozovanejch v 800x600 vypadat jako elipsa.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“