Síť přes switch a sdílení netu
Moderátor: Don
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Síť přes switch a sdílení netu
Čau, začalo mně štvát, že nevím nic o sítích, tak jsem se n ato vrhnul, ale mám pár dotazů.
1)Našemu providerovi se musí vždy sdělit nějaké asi 12-ti místné čílo síťovky, aby na jí povolil přístup na net.
No a mne by zajímalo, když přinesu domů počítač, který bude mít síťovku a připojím ho ke mně do počítače (síťovka na switch na net a síťovka na připojení k tomu druhýmu počítači). Bude ten počíta pak moct na net (sdílením z toho mého), nebo budu taky muset nahlásit providerovi, aby mu siťovku povolil.
2) Máme doma 2 počítače, které jsou na net připojené přes switch, mne by zajímalo, jestli přes ten switch můžou komunikovat i mezi sebou, nebo jestli je to nějak zakázáno.
Dík
1)Našemu providerovi se musí vždy sdělit nějaké asi 12-ti místné čílo síťovky, aby na jí povolil přístup na net.
No a mne by zajímalo, když přinesu domů počítač, který bude mít síťovku a připojím ho ke mně do počítače (síťovka na switch na net a síťovka na připojení k tomu druhýmu počítači). Bude ten počíta pak moct na net (sdílením z toho mého), nebo budu taky muset nahlásit providerovi, aby mu siťovku povolil.
2) Máme doma 2 počítače, které jsou na net připojené přes switch, mne by zajímalo, jestli přes ten switch můžou komunikovat i mezi sebou, nebo jestli je to nějak zakázáno.
Dík
Naposledy upravil(a) X-COM dne stř 18. led 2006, 19:05, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- mhl
- Středně pokročilý

-
Tvoje možnosti
- nasdílet internet pomocí windows http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845 (providerovi nebudeš muset hlásit další MAC)
- oba PC zapojit do switche a nahlásit providerovi MAC (s největší pravděpodobností to nebude zadarmo)
- vyměnit switch za router, v routeru nastavit klonovani MAC nebo nahlasit novou MAC routeru providerovi, z venku to bude vypadat jako jedno PC, takže nebudeš muset nic platit
*MAC= "nějaké asi 12-ti místné čílo síťovky"
- nasdílet internet pomocí windows http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845 (providerovi nebudeš muset hlásit další MAC)
- oba PC zapojit do switche a nahlásit providerovi MAC (s největší pravděpodobností to nebude zadarmo)
- vyměnit switch za router, v routeru nastavit klonovani MAC nebo nahlasit novou MAC routeru providerovi, z venku to bude vypadat jako jedno PC, takže nebudeš muset nic platit
*MAC= "nějaké asi 12-ti místné čílo síťovky"
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- messy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Switch sa pouziva na kablove siete. Sluzi na prepojenie viac pc v jednej sieti.
A router spaja dva alebo aj viac druhov sieti. Napriklad Wifi a ethernet
alebo dsl a ethernet.
Vacsina routerov ma v sebe zabudovany aj switch.
A router spaja dva alebo aj viac druhov sieti. Napriklad Wifi a ethernet
alebo dsl a ethernet.
Vacsina routerov ma v sebe zabudovany aj switch.
CPU: Athlon X2 4200+ MB: Asus M2A-VM VGA: Asus 7300gt RAM: 2*1024 A-Data 800DDR2 HDD: Samsung 250GB;
NB Acer Aspire 5024 WLMi
NB Acer Aspire 5024 WLMi
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- messy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to si možná přestřelil... nemáš spíš namysli gateway? ta spojuje víc druhů sítí... druh sítě je třeba telefonní, internetová atd... to co jsi popsal nejsou druhy sítěmessy píše:Ja som napisal ze router spaja viac druhov sieti. Co si myslim ze sedi..Dsl a wifi bol len priklad.
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda