pred instalaci si prosim koukni jak je na tom atina s kondiky a dalsimi vystupky - pozor!! ja mam7800gtx a puvodne se v lete domlouval s pirsem, ze mi pujci toho jeho vodnika na gpu, [je sirsi, zabira i nad pameti] na odzkouseni - na 7800gt pasuje, ale u mne mu vadi male kondiky, sedel by na nich misto na pametech a mohl by lehce odpravit kartu, parkrat se to uz stalo ze dodatecny chladic odpravil kartu, ten accelero je taky sirsi a jde nad pametiOBR píše:Tak uz jsem si objednal chladic Accelero X2 pro X1900, tak jsem zvedavej 100% otacky 40 decibel, to bude krasne ticho...
Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- short24
- Začátečník

-
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)
vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
- no-X
- Středně pokročilý

Původně jsem na to nechtěl reagovat, ale...sh píše:http://hulan.cz/blog/item/nova-ati-x190 ... skvela-ale
jen pro pobaveni .)) to si clovek precist musi
jinak XTX od sapphiru ma a vzdy bude mit 1,1cky
Graf z AOE3, který RH použil jako prezentaci výkonu X1900, má nulovou vypovídací hodnotu. Proč? Vysvětlím v bodech
1) jistě víte, že G70 nepodporuje HDR + multi-sampling FSAA, kdežto R5xx ano
2) v grafu jsou výsledky G70 s FSAA + HDR
3) to znamená, že GeForce nemohla používat muli-sampling FSAA a skutečně ani nepoužívala
4) aby nVidia mohla nějak tento problém vyřešit, použila malý hack a místo multi-samplingu použila super-sampling
5) super-sampling je ale mnohem pomalejší, než multi-sampling. Jak to tedy pánové v nvidii vyřešili?
6) jednoduše... nepoužili supersampling 4x (2x2), ale pouze 2x (1,5x1,5x)
7) to znamená jednak nižší účinnost, ale taky mírné rozostření obrazu, protože SSAA 1,5x1,5 se realizuje tak, že se obraz vykreslí v rozlišení vyšším o 50%, a pak zmenší na 2/3. Protože nejde o zmenšení celočíselné, dochází ke sdílení AA vzorků mezi pixely, což vede k nižší ostrosti obrazu patrné zvláště na vzdálenějších a detailních texturách. Krom toho kvalita vyhlazení hran je samozřejmě nižší, než při standardním multi-sampling 4x
Co to znamená pro Radka Hulána? Že dokazuje kvality GeForce 7800 GTX-512 na hře, ve které:
a) G70 nepodporuje testované nastavení (HDR + MSAA 4x)
b) nVidia tuto absenci dohání hackem, který má způsobit, aby v grafech s FSAA + HDR neměla G70 nuly (tzn. aby to vůbec nějak běhalo)
c) tento hack dosahuje poloviční kvality vyhlazení hran oproti standardnímu MSAA 4x
d) tento hack snižuje ostrost obrazu
Prezentovat kvality G70 na hře, na které nVidia použila svůj nový hack/trich/cheat, či jak to chcete nazývat, aby ji vůbec při daném nastavení rozběhala, dokáže opravdu jen jediný člověk ve vesmíru
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- zdenek57
- Nováček

Díky no-X,jako vždy perfektní argumentace
K 1.1 ns a 1.2 ns pamětem :
Mám X1900XTX Sapphire, má samozř. 1.1 ns
Kamarád si koupil X1900XT Sapphire- rovněž 1.1 ns.
Zdá se , že u Sapphire nešetřili, možná, že další várky X1900XT budou mít už 1.2 ns.
Bylo by zajímavé zjistit ,zda XTX má proti XT ještě nějaké další "vychytávky", třeba trošku jiné čas. pamětí v BIOSU, napájení ... nevím.
K 1.1 ns a 1.2 ns pamětem :
Mám X1900XTX Sapphire, má samozř. 1.1 ns
Kamarád si koupil X1900XT Sapphire- rovněž 1.1 ns.
Zdá se , že u Sapphire nešetřili, možná, že další várky X1900XT budou mít už 1.2 ns.
Bylo by zajímavé zjistit ,zda XTX má proti XT ještě nějaké další "vychytávky", třeba trošku jiné čas. pamětí v BIOSU, napájení ... nevím.
- danikd
- Začátečník

-
no-x, diky za krasne vysvetleni ...
Hulan by za Nvidii i umrel ... no spise vymenil matku, to by na nej sedelo lepe ...
Jinak uz jste urcite slyseli jak je ten jeho web nejlepsi, nejoptimalizovanejsi atd ... proste skromny clovek ...
Takove mam rad
Ale jenom se divim ze nam tu nenapise vysvetleni k tomu grafu AOE3 ...
Asi mu napisu du jeho diskuze, at sem jukne ...
Edit : Tak jsem Hulana poprosil, at nam to tu vysvetli ...
"Pane Hulan, mohl by jste se vyjadrit k problematice benchmarkovani v teto diskuzi? - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=380
Jedna se o to ze ve svetle novych poznatku ( thx no-x ) se Vami zvoleny graf ( AOE3 )stava jaksi irelevantni...
Vysvetleni na vyse uvedenem odkazu doporucuji precist i vsem kteri prispeli komentari na Vasich bezkonkurencnich strankach ...
Dekuji"
Hulan by za Nvidii i umrel ... no spise vymenil matku, to by na nej sedelo lepe ...
Jinak uz jste urcite slyseli jak je ten jeho web nejlepsi, nejoptimalizovanejsi atd ... proste skromny clovek ...
Takove mam rad
Ale jenom se divim ze nam tu nenapise vysvetleni k tomu grafu AOE3 ...
Asi mu napisu du jeho diskuze, at sem jukne ...
Edit : Tak jsem Hulana poprosil, at nam to tu vysvetli ...
"Pane Hulan, mohl by jste se vyjadrit k problematice benchmarkovani v teto diskuzi? - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=380
Jedna se o to ze ve svetle novych poznatku ( thx no-x ) se Vami zvoleny graf ( AOE3 )stava jaksi irelevantni...
Vysvetleni na vyse uvedenem odkazu doporucuji precist i vsem kteri prispeli komentari na Vasich bezkonkurencnich strankach ...
Dekuji"
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Onu hru jsem testoval, SSAA 2x oproti SSAA 4x rozhodně poznám, a jsem si jistý, že lžeš. NVIDIA jede v SSAA 4x, navíc přidává Gamma AA a TPAA, takže má lepší kvalitu obrazu než ATI a přitom ji drtí.no-X píše:6) jednoduše... nepoužili supersampling 4x (2x2), ale pouze 2x (1,5x1,5x)
Zde ATI používá SM 2.0, NVIDIA SM 3.0, a stejně je ATI drcena:

- roadman
- Nováček

-
- no-X
- Středně pokročilý

radekhulan píše:Onu hru jsem testoval, SSAA 2x oproti SSAA 4x rozhodně poznám, a jsem si jistý, že lžeš. NVIDIA jede v SSAA 4x, navíc přidává Gamma AA a TPAA, takže má lepší kvalitu obrazu než ATI a přitom ji drtí.no-X píše:6) jednoduše... nepoužili supersampling 4x (2x2), ale pouze 2x (1,5x1,5x)
ComputerBase.de / Wolfgang Andermahr píše:Dementsprechend funktioniert auf den ATi-Karten normales MSAA, bei den nVidia-GPUs wird hingegen ein 1,5xSSAA-Modus benutzt.
http://www.computerbase.de/artikel/hardware/...Harware.fr / Damien Triolet píše:I analyzed what a couple of games were doing with HDR when working on the GTX 512 review and I already discussed that in previous articles so yes, X1K use int10 AOE3 when HDR is on. FP16 for GeForce. The antialiasing with HDR and GeForce is a 2.25x (1.5x in both directions) supersampling.
Tak kdo tu lže?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- danikd
- Začátečník

-
- Jaitni
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- danikd
- Začátečník

-
Dat ji tam musis kazdopadne ( no nemusis ,ale nedoporucuji ) a jestli si ji pujcis, koupis a nebo ukradnes to nechame na toberoadman píše:zdravim, mam dotaz koukal jsem se kolik ma moje XT ns a zajima me zda kdyz jsem sundal chladic si musim koupit chladici pastu a znovu ji tam dat? diky
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zase další thread ... to těch lží od RH nebylo dost ? dyť akorát mate lidi ! 
jasný že se dá vybrat graf kde ATI bude nejhorší a horší než NV jenže těch je méně než těch kde ATI x1900 vcelku výrazně drtí NV 7800gtx 256 SLi i 512Mb
s Hulanem se nelze dohodnout ani diskutovat když na to nemá znalosti čím by argumentoval ?! Takže prosím odpuste si flame já ybch měl aspoń jeden thread rád čistej bez Hulana a jeho žvástů ... a dalšího flame ..
BTW: co ty nový chladiče AC ? má je už někdo ? já je nemůžu sehnat
jasný že se dá vybrat graf kde ATI bude nejhorší a horší než NV jenže těch je méně než těch kde ATI x1900 vcelku výrazně drtí NV 7800gtx 256 SLi i 512Mb
s Hulanem se nelze dohodnout ani diskutovat když na to nemá znalosti čím by argumentoval ?! Takže prosím odpuste si flame já ybch měl aspoń jeden thread rád čistej bez Hulana a jeho žvástů ... a dalšího flame ..
BTW: co ty nový chladiče AC ? má je už někdo ? já je nemůžu sehnat
- danikd
- Začátečník

-
DD ma recht, i kdyz ho stejne ukamenujeme argumentama, bude si mlet to svoje ... nema to cenu ...
Jo a mam dotaz, na jakych voltazich pracuje XTX ve 3D rezimu? Panac se do toho zacinam nejak zamotavat ... Jestli to jde jednoduse zjistit tak me omluvte, leze mi na mozek nejaky vir ( porad lepsi nez Hu... )
Diky
Jo a mam dotaz, na jakych voltazich pracuje XTX ve 3D rezimu? Panac se do toho zacinam nejak zamotavat ... Jestli to jde jednoduse zjistit tak me omluvte, leze mi na mozek nejaky vir ( porad lepsi nez Hu... )
Diky
- roadman
- Nováček

-
- danikd
- Začátečník

-
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stačila by šedá. (ale ne noname)danikd píše:Nejaka kvalitni, treba Artic Ceramique ( nestoji moc) ...roadman píše:Mam Saphire X1900XT s 1.1ns.
jeste dotazecek. jaka chladici pasta na to staci??
A nauc se pouzivat edit ...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- zdenek57
- Nováček

- Radim1234
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaké drivery?
Zdravím. Tak máme v PC X1900XT, 3D03: 17650b, 3D Mark 05: 10690b, 3D Mark 06: 4650b, na procaku A643200+@2600 Mhz, 2x512MB@533/2.5-3-3-6-1T. Mám ale dost rozházený windows, takže počítám se dostanu po reinstalu o trochu výš. Jinak je zatím problém s driverama, oficialní Catalyst 6.1 nefungují, takže jsem použil ty od výrobce grafiky-je to jakýsi balík 8.203 (Direct3D a OpenGL ve verzi 6.14), takže asi modifikace aby to nějak jelo.
A teď pls prosba, jestli někdo narazíte na nějaké drivery co se chytnou a taky na OC utilitku co pojede (Riva, PowerStrip, Ati Tools, Ati Tray, Overlocker, nic z toho nejede 100% korektně). Tak dejte prosím link. Díky.
A teď pls prosba, jestli někdo narazíte na nějaké drivery co se chytnou a taky na OC utilitku co pojede (Riva, PowerStrip, Ati Tools, Ati Tray, Overlocker, nic z toho nejede 100% korektně). Tak dejte prosím link. Díky.
- oilik
- Začátečník

-